تمرکز بر اثربخشی دانشگاه آزاد اسلامی هدف اصلی است/ ضرورت تشکیل کانونهای هماندیشی علمی ویژه استادان و دانشجویان
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست صمیمی دکتر حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با جمعی از استادان، کارکنان و دانشجویان واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی برگزار شد.
میرزاده در این جلسه با بیان اینکه استان مرکزی مهد اجتهاد و علم و ادب ایران است، گفت: «برای این استان همین بس که در دامن خود حضرت امام راحل را پرورانده است. حضور بزرگانی مانند آیتالله اراکی، مرحوم ملااحمد نراقی، ادیبانی چون ادیبالممالک فراهانی و فخرالدین عراقی و بزرگانی چون امیرکبیر نشان میدهد که این استان از قدیم دارای ژنهای هوش، فرهنگدوست و ادیب بوده است.»
او ضمن ابراز خرسندی از سفر به شهر اراک گفت: «علاوه بر اینکه این شهر سرزمین ادبا و عارفان است، واحد اراک را نیز میتوان به عنوان یکی از مهدهای دانش این استان دانست.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «هر فردی که در دانشگاه آزاد اسلامی در جایگاهی مانند کارمند، مدیر و... فعالیت میکند، از نظر من دارای اهمیت است. چرا که همه این عناصر مانند قطعات یک جدول بوده که یکدیگر را تکمیل میکنند. البته همیشه عنصر دانشجو و استاد در دانشگاهها از اهمیت ویژهای برخوردار است.»
لزوم توسعه رشتههای جدید و چندنظمی موردنیاز جامعه
او با تاکید بر اهمیت جایگاه دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «از آنجایی که این دانشگاه با سرمایه خانوادههای دانشجویان تاسیس شده، تکریم آنها الزامی است.»
میرزاده با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر مسیر اصلی خود را پیدا کرده است، افزود: «کوششهای 30 سال گذشته مدیران و موسسان این دانشگاه اکنون به بار نشسته است. مدیران قبلی این دانشگاه مانند دکتر جاسبی اقدامات لازم برای توسعه کمی را انجام داده و در حالحاضر باید بر روی اثربخشی و توسعه کیفی دانشگاه تمرکز کنیم.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «دیگر به دنبال توسعه واحدها و مراکز نیستیم، اما توسعه رشتههای جدید و چندنظمی که موردنیاز جامعه هستند، از برنامههای اصلی ما به شمار میروند.»
دانشگاه آزاد اسلامی از تحقیقات بنیادین حمایت میکند
او افزود: «دانشگاه اثربخش، دانشگاهی است که بتواند مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه را حل کند. دیگر زمان تولید رسالهها و پایاننامههای غیرکاربردی گذشته و دانشجویان تحصیلات تکمیلی باید بتوانند یک گره از مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه را حل کنند.»
رئیس بزرگترین دانشگاه حضور جهان با بیان اینکه تحقیقات کاربردی بدون تقاضا بیمعنی است، گفت: «تحقیقات باید دارای اثربخشی بوده و بتواند به حل مشکلات جامعه بینجامد. البته دانشگاه حمایت از تحقیقات بنیادین را وظیفه خود میداند.»
او دانشگاه را محلی برای ارتقای دانش جامعه، استانداردسازی، کشف رموز و حقایق علمی دانست و گفت: «توجه به علم بسیار مهم است، خداوند ذرهای از علم بینهایت خود را در وجود انسان قرار داده و کشف آن برعهده انسان است. از این رو دانشگاهها باید به سمت کشف حقایق و رموز علمی پیش بروند.»
کانونهای آزاداندیشی و علماندوزی در دانشگاه توسعه یابد
میرزاده گفت: «پیشنهاد میدهم کانونهایی برای هماندیشی استادان و دانشجویان در حوزه مسائل علمی تشکیل شود.»
او با اشاره به ویژگیهای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «همانگونه که از نام این دانشگاه پیداست، این دانشگاه دارای سه وجه علمی،آزاداندیشی و اسلامی است. به همینخاطر لازم است کانونهای آزاداندیشی و علماندوزی در دانشگاه توسعه پیدا کند.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره به کارگیری نیروهای حقالتدریس گفت: «بنده از کثرت نیروهای حقالتدریس در کل دانشگاه آزاد اسلامی رنج میبرم چرا که این نیروها وابستگی آرمانی و اجرایی برای تحقق اهداف دانشگاه را ندارند. به همین خاطر باید به سمت جذب اعضای هیاتعلمی تمام وقت پیش برویم تا به توسعه کیفی دانشگاه دست یابیم.»
ضرورت رعایت ضوابط دانشگاه در جذب نیروهای حقالتدریس
او افزود: «البته تاکید میکنم در انتخاب نیروهای حقالتدریس باید ضوابط دانشگاه به دقت رعایت شود.»
میرزاده در پایان از دستاورد تیمهای علمی پژوهشی رباتیک، خودرو، بتن و هواپیمای بدون سرنشین واحد اراک قدردانی کرد و از مسئولان این واحد خواست از این پژوهشگران حمایت و قدردانی شود.
در پایان این مراسم جمعی از دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی با اهدای لوح و یک تابلو فرش نفیس از رییس دانشگاه آزاد اسلامی تقدیر کردند که دکتر میرزاده با گرامیداشت دانشجوی شهید مدافع حرم واحد اراک تابلو فرش را به خانواده آن شهید گرانقدر تقدیم کرد.
انتهای پیام/