دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 دی 1402 - 18:35

انتخابات تایوان؛ رقابتی که می‌تواند انتخاب بین جنگ و صلح باشد

انتخابات تایوان؛ رقابتی که می‌تواند انتخاب بین جنگ و صلح باشد
روز شنبه ۱۳ ژانویه در تایوان انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی برگزار می‌شود که می‌تواند اثرات و تبعات گسترده‌ای روی آینده تنش‌های میان این جزیره و پکن و همچنین چین و جهان داشته باشد.
کد خبر : 890714

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، انتخاباتی که چینی‌ها آن را انتخاب بین جنگ و صلح خوانده‌اند بسیار حائز اهمیت است و هرچند جهان به خاورمیانه و درگیری‌های حماس و رژیم صهیونیستی و از سوی دیگر به جنگ روسیه و اوکراین چشم دوخته است و هم‌زمان به تلاش دانمارک و سوئد برای پیوستن به ناتو و گسترش دامنه قدرت اتحادیه اروپا نیم‌نگاهی دارد اما همچنان نمی‌توان از انتخابات سرنوشت‌ساز تایوان بی‌توجه عبور کرد.

روز شنبه دو انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری به صورت هم‌زمان در تایوان برگزار می‌شود و این باعث خواهد شد قدرت در این جزیره به صورت کامل دستخوش تغییر شود. 

در انتخابات پارلمانی سه حزب اصلی تایوان شرکت خواهند کرد که عبارت‌اند از: حزب حاکم «دموکراتیک مترقی DPP»، «حزب کومینتانگ KMT» و همچنین «حزب مردم تایوان TPP» که این یکی در سال ۲۰۱۹ تأسیس شد. 

در حال حاضر حزب حاکم دموکراتیک مترقی با در اختیار داشتن ۶۳ کرسی اکثریت را در پارلمان این کشور در اختیار دارد و پس از آن حزب کومینتانگ صاحب ۳۸ کرسی است و حزب مردم تایوان هم ۵ صندلی را در پارلمان این جزیره به خود اختصاص داده است. 

در خصوص عقاید و باورهای این احزاب باید اشاره کرد که حزب حاکم DPP از هویت مستقل تایوان با حمایت آمریکا و اتحادیه اروپا برخوردار هستند.

در مقابل حزب KMT که در واقع یک حزب با ریشه چینی است طرفدار روابط با نزدیک با چین است.

حزب سوم یعنی TPP هم از تعامل با چین حمایت می‌کند. علاوه بر این سه جریان سیاسی، چندین حزب کوچک دیگر مانند «حزب دولت‌ساز تایوان» و یک حزب جدید که آشکارا طرفدار نیز است نیز نامزدهایی را برای انتخابات پارلمانی معرفی کرده‌اند اما بعید است که کرسی‌های چندانی در انتخابات پارلمانی کسب کنند. 

برای انتخابات ریاست جمهوری برنده تنها به اکثریت ساده برای پیروزی نیاز دارد و در نتیجه دور دوم انتخابات وجود نخواهد داشت و به همین دلیل انتخابات تایوان، انتخاباتی است که چینی‌ها آن‌ را انتخاب بین جنگ و صلح خوانده‌اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب