دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

۵ کشور پرچمدار انرژی بادی در جهان/ میزان سرمایه‌گذاری‌ها رو به افزایش است

۵ کشور پرچمدار انرژی بادی در جهان  میزان سرمایه‌گذاری‌ها رو به افزایش است
کشور‌های آلمان، آمریکا، انگلیس، اسپانیا و دانمارک جزء پرچمدارانی هستند که بیشترین بهره را از انرژی بادی برده‌اند.
کد خبر : 890584

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ورلد پاپیولیشن رویو، برق بادی به برقی اطلاق می‌شود که با مهار نیروی باد تولیدشده است و نیازی به پنل خورشیدی یا سوزاندن سوخت فسیلی ندارد.

نیروی باد تمیز، تجدیدپذیر، پایدار، مقرون به صرفه است و به راحتی می‌توان اندازه آن را افزایش یا کاهش داد تا توان خروجی بهینه را به دست آورد. نیروی باد از طریق استفاده از توربین‌های بادی تولید می‌شود که پره‌های آنها هنگام وزش باد می‌‌چرخد و سپس ژنراتور را به‌طور مستقیم یا از طریق یک سری چرخ دنده می‌چرخاند و در نهایت برق ایجاد می‌‌کند.

اکثر نیروگاه‌ها یا مزارع بادی روی خشکی ساخته می‌شوند، اما تعداد فزاینده‌ای از مزارع بادی در حال ساخت دور از ساحل در توده‌های بزرگ آبی هستند. توربین‌های بادی مدرن معمولا به یکی از دو شکل توربین‌های محور افقی یا توربین‌های محور عمودی ظاهر می‌شوند. توربین‌های محور افقی رایج ترند و شبیه آسیاب‌های بادی براق، سفید و اغلب غول پیکر با سه تیغه باریک هستند.

زمانی که توربین‌ها در جهت وزش باد قرار می‌گیرند بهترین عملکرد را دارند. توربین‌های محور عمودی طیف وسیع تری از ظاهر دارند، اما اغلب شبیه به یک همزن آشپزخانه هستند. از آنجا که آن‌ها حول یک محور عمودی می‌چرخند، این توربین‌ها همه جهته هستند و نیازی به تنظیم ندارند تا به سمت باد هدایت شوند.

توربین‌های بادی در طیف وسیعی از اندازه‌ها ظاهر می‌شوند. توربین‌های کوچک و منفرد که کمتر از ۱۰۰ کیلووات تولید می‌کنند، اغلب در کاربرد‌های مسکونی، کشاورزی و تجاری یا صنعتی کوچک استفاده می‌شوند.

توربین‌های در مقیاس کاربردی موجود در بیشتر مزارع بادی قادر به تولید از ۱۰۰ کیلووات تا چندین مگاوات هستند و برای تأمین برق شبکه‌های الکتریکی به کار می روند. این‌ها بسیار بزرگتر هستند و به طور متوسط ۳۰۰ فوت ارتفاع دارند با تیغه‌هایی به طول ۲۰۰ فوت که البته مدل‌های جدیدتر حتی بزرگتر هستند. توربین‌های بادی فراساحلی بزرگ‌ترین توربین‌های بادی هستند و می‌توانند باد‌های قدرتمند اقیانوسی را مهار و مقادیر بسیار زیادی برق تولید کنند.

توربین‌های بادی مدرن می‌توانند برق را با سرعت باد کمتر از 6 تا 9 مایل در ساعت تولید کنند. این به عنوان سرعت برش شناخته می‌شود. اگر سرعت باد بیش از ۵۵ مایل در ساعت باشد، توربین‌ها خاموش می‌شوند تا از آسیب به تجهیزات جلوگیری شود.

از آنجایی که توربین‌های بادی مدرن می‌توانند در چنین طیف وسیعی از شرایط باد کار کنند، بیش از ۹۰ درصد مواقع می‌توانند مقادیر قابل استفاده‌ای برق تولید کنند. با این حال، مزارع بادی گاهی اوقات نگرانی‌هایی را در مورد تأثیر آن‌ها بر چشم انداز بصری و یا محیط اطراف ایجاد می‌کند.

انرژی بادی در سراسر جهان 

آلمان

هنگام طبقه بندی نیروی باد بر اساس کشور در سال ۲۰۲۳، آلمان به دلیل ظرفیت بالای خود برای انرژی‌های تجدیدپذیر در صدر قرار دارد. در نیمه اول سال ۲۰۲۳، آلمان ۶۰ درصد بیشتر از مدت مشابه در سال ۲۰۲۲ ظرفیت بادی در خشکی نصب کرد که در مجموع ۱۵۶۵ مگاوات (MW) بود. 

سهم انرژی باد  آلمان ۲۸.۸ درصد در سال است.

اسپانیا 

بر اساس گزارش انجمن انرژی بادی اسپانیا، نیروی باد با ۲۸۱۳۹ مگاوات ظرفیت نصب شده و تامین بیش از ۲۳ درصد تقاضای برق، منبع اصلی تولید برق در اسپانیا در سال ۲۰۲۱ بود. علاوه بر این، بیش از ۲۱۵۰۰ توربین بادی در کشور ۶۰۴۸۵ گیگاوات ساعت (گیگاوات ساعت) انرژی بادی در سال ۲۰۲۱ تولید کردند که نسبت به سال ۲۰۲۰ افزایش ۱۰ درصدی داشته است.

سهم انرژی باد در اسپانیا ۳۲.۹درصد در سال است.

انگلیس 

سال ۲۰۲۳، انرژی باد فراساحلی حدود ۱۳ درصد از ترکیب برق بریتانیا را تشکیل می‌دهد. این کشور همچنین دارای حدود ۱۲.۷ گیگاوات (GW) ظرفیت انرژی باد دریایی متصل در ۴۴ مزرعه بادی با بیش از ۲۵۰۰ توربین است. در سال ۲۰۲۱، انگلیس بیش از ۲.۳ گیگاوات ظرفیت بادی دریایی جدید نصب کرد که ۷۰ درصد از تمام تاسیسات بادی دریایی جدید در اروپا در آن سال را تشکیل می‌داد.

سهم انرژی باد در انگلیس ۲۵.۲درصد در سال است.

دانمارک 

گلوبال دیتا فاش کرده است که انرژی باد ۴۴ درصد از کل ظرفیت تولید برق نصب شده دانمارک و ۵۰ درصد از کل تولید برق در سال ۲۰۲۱ را تشکیل می‌دهد. در همین حال، پیش بینی می‌شود ظرفیت نصب شده به طور مداوم از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۳۵ افزایش یابد، در این زمان انتظار می‌رود که انرژی بادی افزایش یابد و ۵۳ درصد از کل ظرفیت تولید نصب شده باشد.

سهم انرژی باد در دانمارک به صورت سالانه ۵۵درصد است.

آمریکا

وزارت انرژی ایالات متحده نشان داده است که این کشور یکی از موقعیت‌های برتر را در طبقه بندی انرژی بادی بر اساس کشور در سال ۲۰۲۳ دارد. این یکی از سریع‌ترین و کم هزینه‌ترین منابع برق منطقه است و برای رشد سریع آماده است.

سهم انرژی باد در آمریکا ۱۳.۱درصد در سال است.

۵ کشور پرچمدار انرژی بادی در جهان/ میزان سرمایه‌گذاری‌ها رو به افزایش است

میزان تولید انرژی بادی درکشورها

بر اساس گزارش‌های جدید، انرژی بادی ۲۲ درصد از ظرفیت برق جدید نصب شده را در ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ تشکیل می‌دهد که پس از برق خورشیدی در رتبه دوم قرار دارد؛ این نشان دهنده ۱۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری و اشتغال بیش از ۱۲۵ هزار آمریکایی است.

مجموع ظرفیت تجمعی تولید برق نصب شده نیروگاه بادی از سال ۲۰۰۰ به سرعت افزایش یافته است و همچنان سریعتر از هر شکل دیگر انرژی گسترش می‌یابد. 

در سطح جهانی، کشور‌ها در سال ۲۰۱۹، ۵۹ گیگاوات ظرفیت انرژی بادی تولید کردند، رقمی که در سال ۲۰۲۰ به رکورد ۱۱۳ گیگاوات رسید و ۹۴ گیگاوات در سال ۲۰۲۱ به آن اضافه کردند که مجموع ظرفیت تخمینی جهان را به حدود ۸۲۴.۹ گیگاوات  رساند. 

در حالی که این نرخ گسترش هنوز کمتر از هدف جهانی «انتشار صفر خالص تا سال ۲۰۵۰» است، سیگنال روشنی را ارائه می‌دهد که سرمایه گذاری جهانی در انرژی بادی روبه افزایش است.

این رشد همچنین باعث شد تا در سال ۲۰۲۱، برق بادی ۱۷ درصد (۲۷۳ تراوات ساعت) افزایش بیابد. به طور کلی، کشور‌های جهان به طور کلی، ۱۸۷۰.۳ تراوات ساعت (TWh) انرژی بادی در سال ۲۰۲۱ تولید کردند که بیش از دو برابر بیشتر از ۸۳۹.۸ تراوات ساعت تولید شده در سال ۲۰۱۵ و بیش از پنج برابر ۳۴۲.۷ تراوات ساعت تولید شده در سال ۲۰۱۰ است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب