کتاب آقای ایرانشهر با یادداشت رهبر انقلاب رونمایی شد
به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب تازه چاپ شده انتشارات انقلاب اسلامی رونمایی شد. مراسم رونمایی این کتاب در شهرستان ایرانشهر در هفدهم دی ماه امسال برگزار شد. کتاب آقای ایرانشهر که به تازگی به کتاب رسان آمده است جدیدترین اثر این نشر پیرامون زندگی رهبر انقلاب است. نویسنده پس از مصاحبه و گفتگو با مردم این منطقه روایتی داستانی از تبعید رهبر انقلاب به یکی از محرومترین شهرهای ایران در ایام حکومت شاه نوشته است. ایشان با حضور فعال و گرم در میان مردم این منطقه سبب وحدت میان قبائل شیعه و سنی شدند و به عنوان مبلغ دین و انقلاب دلهای مردم را نسبت به مسائل روز بیدار کردند. ساواک که برای بایکوت نمودن ایشان از جریان انقلاب به این منطقه فرستاده بود متوجه گشت که ایشان آتش انقلاب را به در وجود مستضعفین این منطقه نیز شعلهور ساخته است و ناچار است این طلبه مجاهد را به شهر دیگری منتقل سازد. در ادامه میتوانید تقریظ رهبر انقلاب بر این کتاب را بخوانید:
متن تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب آقای ایرانشهر
بسمه تعالی
نگارش و تخیل آقای مخدومی جذّاب و دامنهدار است. طبق معمول دربارهی این حقیر مبالغه و بزرگنمائی شده است. خاطرهی اُنس با مردم مهربان ایرانشهر برای من فراموش شدنی نیست، ولی این کتاب آن را برجستهتر کرد، اگر چه بخشهای زیاد وشاید بیشتر رویدادهای آن دوران ناگفته مانده است.
دیماه ۱۴۰۲
درباره کتاب آقای ایرانشهر
کتاب آقای ایرانشهر نوشته رحیم مخدومی روایتی از حضور رهبر انقلاب در شهر ایرانشهر به دلیل تبعید در ایام رژیم شاه است. نویسنده این کتاب چندین اثر برجسته در حوزه ادبیات شفاهی و مستندنگاری با محوریت دفاع مقدس و مدافعان حرم نگاشته است. او اذعان میکند که آقای حسینی پس از چندین سفر به این شهرستان و مصاحبه با بومیان این منطقه توانسته خاطرات ناب و جذابی از حضور کوتاه اما پرثمر رهبر انقلاب در این منطقه گرد آورد و رحیمی فرصت مییابد با کمک این منابع و چند سفر شخصی ماجرای این تبعید را به نگارش درآورد. سیدعلی خامنهای جوان در سالهای پیش از انقلاب تنها طلبهای ساده بدون هیچگونه منصب و جایگاه ویژه بود. با این حال چون ایشان در مکتب امام خمینی رشد یافته بودند با روحیه مبارزه و انقلابیگری بر سر زبان افتاده و در جامعه جوانان آن روز مشهد و تهران دوستداران بسیاری پیدا کرده بودند. همین مسائل سبب میشود تا نیروهای امنیتی رژیم شاه برای دور کردن ایشان از دایره انقلابیون سیدعلی خامنهای را به ایرانشهر تبعید کنند اما ایشان با فعالیتهایشان نقشه دشمن را به هم ریختند. آیت الله خامنهای همان روحیه جهادی و فعال خود را به منطقه میآورند و با مردم منطقه و حتی علمای اهل سنت طرح دوستی و فعالیت میریزند. همچنین وقوع سیل و حضور فعال ایشان در کنار مردم سبب میشود تا دلهای مردم همراه ایشان گردد و ساواک مجبور شود ایشان را به منطقه دیگری منتقل کند. نویسنده تلاش کرده با کمک منابع دست اول روایتی داستانی از این تبعید اجباری که به یک هجرت جهادی بدل گشت در 38 فصل به قلم درآورد. شما میتوانید جهت خرید این کتاب به سایت کتاب رسان یا فروشگاههای سراسر کشور مراجعه نمایید.
برشی از کتاب
اینجا مسجد آل رسول (ع) ایرانشهر است. اولین فرودگاه و پناهگاه مسافر غریب تبعیدی؛ پناهگاهی که خیلی زود با تدبیر او تبدیل به پایگاه شد. پایگاه باید سوقالجیشی باشد؛ سوقالجیشی یعنی استراتژیک، یعنی راهبردی، یعنی جایی که کمترین ضربه را از دشمن بخوری و بیشترین ضربه را بزنی. جایی که بتوانی به آسانی یارگیری کنی؛ کمتر هزینه بدهی، بیشتر بهره ببری؛ وصل به کُر باشی؛ در دنیای اسلام چنین پایگاهی تنها یک جا تعریف شده، آن هم مسجد و هیئت است. «المساجد مجالس الانبیاء»؛ «مساجد، جایگاه [پایگاه] پیامبران است.»
اگر ایرانشهر تاکنون مساجدی داشته؛ اما چنین عملیاتی در آن رخ نداده، یعنی در واقع آنجا و هرجای دیگر مثل آنجا، تاکنون مسجدی نداشته! مساجد سجدهگاهی بودهاند بیفراز. سجده بیفراز یعنی افتادن و دیگر برنخاستن؛ یعنی مرگ!
«بنده وقتی در آنجا تبعید بودم، تقریبا کمتر از نصف مردم ایرانشهر سنّی بودند، بیشتر از نصف هم شیعه بودند. اینها با همدیگر زندگی میکردند، با همدیگر معامله میکردند، مساجد داشتند، اینها (شیعیان) مسجد آل رسول (ع) را داشتند، آنها مساجد متعددی داشتند.»
اگرچه آمار شیعیان ایرانشهر کمی بیش از اهل تسنن است، اما تنها نام یک مسجد شیعه زبانزد است، آن هم آل رسول (ع). با این حال اگر حق آل رسول (ع) اداء شود، آل رسول (ع) یعنی همه. یعنی یک حاکمیت قدرتمند بر جامعه؛ به شرط آنکه اکثریت همه، دست بیعت بدهند و بر عهدشان وفادار بمانند. ولی افسوس که الان (۱۳۵۶) مسجد آل رسول (ع) ایرانشهر نیمهتعطیل است؛ طبق مشاهدات سید عبدالکریم سجادی.
انتهای پیام/