تبیین علمی مکتب شهید سلیمانی از دریچه علوم انسانی
به گزارش خبرنگار گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، رهبر انقلاب در دیدار خانواده سردار دلها فرمودند: «ما یک جمله عرض کردیم، گفتیم مکتب سلیمانی. شهید سلیمانی یک مکتب شد یا یک مکتب بود و در مورد این مکتب، من حالا دیدم بحمدالله کتابهای متعدّدی چاپ شده که ندیده بودم این کتابها را.» (حضرت آیتالله العظمی خامنهای، ۱۴۰۰/۱۰/۱۱)
آنها که سخنان مقام معظم رهبری را دنبال میکنند، میدانند بعضی از بیانات رهبری فرزانه در طول زمان درک میشود. با گذشت زمان هر روز بیش از روز پیش آشکار میشود که سردار شهید سلیمانی یک مکتب کامل بودند با تمام وجوه نظری و عملی آن.
بر همین اساس روز پیش نشست هماندیشی تبیین علمی مکتب شهید سلیمانی به مناسبت چهارمین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی و با هدف تبیین ابعاد شخصیت سردار دلها از دریچه علوم انسانی و اجتماعی و تخصص و دانش استادان در دانشگاه علامهطباطبائی برگزار شد.
سردار دلها شخصیتی کامل برای الگو سازی
در آغاز این نشست حجت الاسلام صادق اکبری اقدم مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامهطباطبائی به نکتهای مهم اشاره کرد و گفت: دنیای امروز به شدت نیازمند الگو است و حتی در پژوهشهای علمی، آن پژوهشی بیشتر مورد توجه و اقبال است که مدل و الگو ارائه میکند.
وی افزود: به واقع یکی از نیازهای اصلی امروز کشور ما که به فرموده رهبری فرزانه در تیرس جنگ ترکیبی و انواع شبیهخون فرهنگی است، نیاز به الگو است، آنهم الگوی ملموس و چه کسی بهتر از سردار دلها؟ در تبعیت از مقام ولایت و پایمردی تا رسیدن به شهادت. این زمینه از شخصیت سردار دلها میتواند مورد پژوهشهای گوناگون در راستای الگوسازی (Personality pattern) قرار گیرد.
در ادامه مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامهطباطبائی در راستای شخصیتهایی که باید مورد الگوسازی قرار بگیرند به امابیها (سلام الله علیها) اشاره کرده و گفت: علامه طباطبائی در باب حضرت فاطمه (س) تعبیر خاصی دارد که میگوید، بزرگترین پشتوانه روحی پیامبر اکرم (ص) این بانو بودند و این تعبیر نیز بر مبنای اسناد و آموزهها است که به یاری خداوند در عرصه خانوادگی و اجتماعی خود از این الگوها بهرهمند بشویم.
ظرفیت این گزارش خارج از آن است که در آن بتوان به ابعاد حضرت زهرا سلام الله علیها که دردانه جهان آفرینش هستند و به فرموده امام حسن عسگری علیه السلام (نحن حجج اللّه على خلقه و جدّتنا فاطمة حجة اللّه علینا) الگوی آل الله هستند، پرداخته شود.
شهید سلیمانی را باید به چشم یک مکتب دید
حجتالاسلام سیدمحمد شمس معاون دفتر نهاد رهبری دانشگاه علامهطباطبائی و مسئول ستاد اقامه نماز این دانشگاه نیز با اشاره به آیه مبارکه 97 سوره نحل، گفت: خداوند در این آیه خطاب به انسانهایی که عمل صالح و بندگی میکنند و ایمان به راهشان داشته باشند، فارغ از جنسیت، برایشان حیات طبیه درنظر میگیرد.
وی با بیان اینکه شهید سلیمانی یک انسان کامل بود، تصریح کرد: همانطوری که مقام معظم رهبری فرمودند؛ شهید سلیمانی را باید به چشم یک مکتب، یک راه و یک مدرسه درسآموزی نگاه کنیم و به یاری خداوند راه این شهید در عصر شلوغ دغدغههای مادی ادامه دارد.
تدوین و تدریس مکتب مدیریتی شهید سلیمانی در دانشگاهها
برای بسیاری از صاحبنظران پرآشکار است که یکی از راهبردیترین راههای برون رفت کشور از مشکلات، برساخت علوم انسانی، بومی است. یکی از این پیشنهادها در این راستا میتواند برساخت الگوهای مدیریتی بر اساس شخصیتهایی ست که شیوه آنها در میدان عمل نتیجه بخش بوده است، مانند شهید حاج قاسم.
در این رابطه داود حسینپور، معاون پژوهشی دانشگاه علامهطباطبائی گفت: قرار است در چندین نشست به بررسی و کالبدشکافی ابعاد و زوایای مختلف زندگی و مدیریت شهید سلیمانی بپردازیم و سپس آنها را به عنوان سندی مکتوب منتشر کنیم.
این نوع سبک مدیریت و رهبری حتی میتواند مبنای تدریس در دانشگاهها و کتب درسی باشد.
امید که این سخن رنگ اجرا هم بگیرد و در آینده نزدیک شاهد تدوین و تدریس این کتابها باشیم.
در مورد کمال شخصیتی فرمانده محور مقاومت، عباسعلی وفائی، معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه علامه طباطبائی گفت: سردار شهید سلیمانی به معنای واقعی، انسان کامل بود، نه تنها در حرف بلکه در عمل، در جهاد اکبر و جهاد اصغر موفق بود و انسان کامل بودن در شخصیت این شهید والامقام موج میزند.
تغییر نقشه جغرافیای سیاسی جهان با مدیریت کارساز حاج قاسم
حاج قاسم با مدیریت کاربردی خود با راهبری مقام معظم رهبری موفق شدند که نظم نوین جهانی امریکا محور پس از جنگ سرد را تغیر دهند. پیشنهاد ایالات متحده دو گزینه بود: تسلیم شدن در مقابل امریکا یا اشغال و ویران شدن از سوی ایالات متحد.
رهبر انقلاب و مرد میدان طرح سومی را درانداختند، مقاومت و خودباوری پایدار. بر اساس این رویکرد نظم ساده انگارانه امریکا در تمامی ابعاد مورد چالش جدی قرار گرفت و هیمنه خالی آن شکست.
در رابطه با این بخش از کارنامه مدیریتی سردار سرافراز شهید، ابوالقاسم فاتحیدهاقانی، رئیس پژوهشکده تحول در علوم انسانی دانشگاه علامهطباطبائی گفت: نژادها، فرهنگها و ملتهای مختلف، سردار سلیمانی را نمیشناختند، اما از او تأثیر گرفتند و در حقیقت متأثر از وجود این شهید عزیز تغییر پارادایم و دیپلماسی سیاسی در جهان اتفاق افتاده است.
پایان بخش این نشست، بیان دیدگاه و نظرات شماری از اساتید و اعضا هیئت علمی دانشگاه درمورد ابعاد شخصیتی شهید سلیمانی بود.
انتهای پیام/