دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 خرداد 1395 - 12:01

سوریه: هیچ‌ پیش‌نویس قانون اساسی خارجی را نمی‌پذیریم

دفتر ریاست‌جمهوری سوریه در کاربری رسمی فیسبوک خود نوشت که در دو روز گذشته سوالات زیادی درباره اظهارات برخی رسانه‌ها درباره تهیه پیش‌نویس قانون اساسی سوریه و ارائه آن به دمشق مطرح شده است.
کد خبر : 88922

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از روزنامه رای‌الیوم، دفتر ریاست‌جمهوری در کاربری فیسبوک خود نوشت:‌ «در دو روز گذشته در برخی رسانه‌ها از پیش‌نویسی برای قانون اساسی جدید سوریه و برخی اصلاحات سخن به میان آمده و بازتاب آن در رسانه‌های خبری و شبکه‌های اجتماعی منجر به برخی ابهامات شده است.»


کاربری ریاست‌جمهوری سوریه می‌نویسد: «در همین راستا و برای جلوگیری از هرگونه سردرگمی تاکید می‌کنیم که بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه هیچ پیش‌نویسی برای قانون اساسی جمهوری عربی سوریه دریافت نکرده و هرگونه خبری در این‌باره نادرست است و تاکید می‌کنیم که هرگونه قانون اساسی برای سوریه در داخل این کشور و نه در خارج از آن تدوین می‌شود و باید همه سوری‌ها بر آن توافق داشته باشند. طبعا در این‌باره همه‌پرسی برگزار می‌شود و نظر مردم اخذ خواهد شد.»


این در حالی است که یک منبع روسی پنج‌شنبه گذشته ارائه هرگونه پیش‌نویس قانون اساسی برای سوریه را تکذیب کرد.


یک منبع به خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرد که سند مربوط به قانون اساسی جدید سوریه عبارت از برگه‌ای است که از سوی معارضان سوری و آمریکا برای انجام اصلاحات در قوانین انتخاب ریاست‌جمهوری سوریه و ورود به مرحله انتقالی ارائه شده است.


برخی شبکه‌های خبری ازجمله شبکه العربیه این گفته‌ها را «اظهارات درز کرده» عنوان و گزارش‌هایی درباره پیش‌نویس قانون اساسی جدید سوریه منتشر کردند. العربیه چهارشنبه گذشته در گزارشی مدعی شد: «مسکو از ماه‌ها پیش در حال تهیه پیش‌نویس قانون اساسی سوریه بوده است.»


طبق این گزارش، رسانه‌های گروهی باتوجه به نادیده گرفته شدن (حق) طرف‌های سوری مرتبط با آن از جمله ائتلاف ملی و دیگر گروه‌های مخالف از سوی رهبران روسیه، این موضوع را اقدامی یکجانبه خوانده‌اند.


این رسانه عربی مخالف نظام سوریه مدعی شد: «به نظر می‌رسد روسیه‌ای که نه در حرف، بلکه در عمل سوریه را اشغال کرده است در حال متوقف کردن روند فعالیت اسد در راستای تحرک مسکو و تهران به‌عنوان دو هم‌پیمانش است؛ این تحرکات تا انجا ادامه یافته که به‌تازگی به دمشق فشار آورده‌اند تا عبارت «عربی» را از جمهوری (سوریه) بردارند و هویت عربی خود را از بین ببرند و آن را در اصلاحات قانون اساسی ذوب کنند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب