بانوان وزنهبردار در مسیر کسب سهمیه المپیک پاریس/ باقری: ناامید نیستیم، ولی کار سختی داریم
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فتاوری آنا، وزنهبرداری زنان، یکی از رشتههایی است که امیدوار به حضور در بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس است. فدراسیون وزنهبرداری که حمایت از بانوان را همواره در دستور کار خود قرار داده، از ابتدای سال تا کنون اردوهای منظمی را در این بخش برگزار کرده تا این ملیپوشان را هر چه بهتر به هدفشان نزدیک کند. الهام حسینی، ریحانه کریمی و فاطمه کشاورز، سه وزنهبردار تیم ملی زنان هستند که بنابر نظرات کارشناسانه، شانس کسب سهمیه المپیک پاریس را دارند.
میخواهیم تیمی بسازیم که تا 10 سال وزنهبرداری بانوان را بیمه کند
کوروش باقری، سرمربی تیم ملی وزنهبرداری بانوان درباره وضعیت تیم ملی به خبرنگار ورزشی آنا اظهار کرد: ما امسال، سال پرترافیکی از رویدادهای بین المللی داشتیم. خوشبختانه همه چیز طبق برنامه پیش رفت. اردوها بدون وقفه و منظم تا به الان برگزار شده است. دور جدید تمریناتمان از مهر ماه با نفرات بیشتری شروع شد. حدودا ۱۰ نفر را دعوت کردیم که اکثرا جوان هستند. به جز الهام حسینی و الهه رزاقی مابقی نفرات زیر ۲۰ سال هستند. میخواهیم تیمی را بسازیم که وزنهبرداری زنان ایران را تا ۱۰ سال بیمه کند. تلاشمان این است که تا یک سال آینده شاکله اصلی تیم ملی این افراد باشند. خوشبختانه در همین مدت این ملی پوشان پیشرفت خوبی در رکوردهایشان داشتند و ما را به روزهای خوب امیدوار کردند.
در خلال اردوها مربیان زن می آیند تا اطلاعاتشان را بهروز کنند
او به حضور مربیان زن استانی در اردوهای تیم ملی اشاره کرد:از آنجا که وزنهبرداری بانوان در ایران عمر کمی دارد و ما هنوز مربی زن کارآزموده در این رشته نداریم، ترتیبی دادیم تا در خلال این اردوها، مربیان زن از سراسر کشور به کمپ تیم ملی بیایند تا هم با فضای تمرین حرفهای آشنا شوند و هم این که اطلاعات خود را به روز کنند. مطمئنا این اتفاق باعث میشود تا آنها بتوانند در استانهای خود بهتر نسبت به شناسایی و آموزش استعدادی نوظهور کمک کنند.
تا این لحظه نتوانستیم به فاکتورهایی که برای کسب سهمیه تعریف شده برسیم
مربی تاریخساز وزنهبرداری ایران در بازیهای المپیک ۲۰۱۲ لندن، اما هدف اصلی از برگزاری این اردوها را رسیدن به المپیک پاریس عنوان میکند: برای کسب سهمیه المپیک پاریس دو مسابقه پیش رو داریم، یکی قهرمانی آسیایی ازبکستان و دیگری جام جهانی تایلند. مجموع امتیازات حضور در این دو میدان تکلیف بچههای ما را برای سهمیه المپیک پاریس مشخص میکند. ملی پوشان ما یا باید در جمع ۱۰ نفر اول اوزان خود در رنککینگ جهانی قرار بگیرند یا این که نفر اول قاره شوند. آنها واقعا کار سختی را پیش رو دارند. به هر حال همه خوبهای جهان دنبال حضور در المپیک هستند. تا این لحظه نتوانستیم به فاکتورهایی که برای کسب سهمیه تعریف شده برسیم. نهایتا بعد از جام جهانی تایلند که مسابقه آخر است و فروردین ماه برگزار میشود، وضعیت مشخص میشود.
3 وزنهبردار شانس بیشتری برای کسب امتیاز المپیکی دارند
او در مورد نفرات اعزامی به مسابقات قهرمانی آسیا که بهمن ماه برگزار خواهد شد، ادامه داد: الهام حسینی، ریحانه کریمی و فاطمه کشاورز نفراتی هستند که حضورشان برای رقابتهای قهرمانی آسیا قطعی است. آنها در مقایسه با سایرین شانس بیشتری برای کسب امتیازات لازم المپیکی دارند. هر چند که اگر حس کنیم مابقی ملی پوشان هم تا آن زمان رکوردهایشان رو به بهبود است برای کسب تجربه به قهرمانی آسیا اعزام میکنیم. اما آنچه که مسلم است در حال حاضر بهترین وزنهبردار ما الهام است. ریحانه و فاطمه روز به روز بهتر شدند و پیشرفتشان کاملا محسوس بوده است.
حسینی دیسک کمر دارد اما باید در مسابقات آسیایی باشد
باقری در پاسخ به این سوال که مصدومیت الهام حسینی در چه مرحله است، گفت:الهام حسینی تازه به اردو برگشته. او دیسک کمر دارد و مدتی باید استراحت میکرد. الان هم در کمرش تزریق کرده. هنوز مطمئن نیستم که او بتواند تا بهمن ماه در ازبکستان وزنه بزند اما با همه اینها حتما باید به آسیایی بیاید. چه وزنه بزند چه نزند، باید حضور داشته باشد تا امتیازش را بگیرد.
برای رسیدن وزنهبرداری بانوان به المپیک کار دشواری داریم
سرمربی اسبق تیم ملی وزنهبرداری مردان در واکنش به این سوال که چقدر خوش بین هستید وزنهبرداری زنان در پاریس سهمیه بگیرد، افزود:نا امید نیستیم، اما واقعا کار دشواری پیش رو داریم. الهام حسینی باید ۱۰ کیلو افزایش رکورد داشته باشد تا خودش را به جمع رقبا برساند. ریحانه کریمی و فاطمه کشاور هم هر کدام ۲۰ کیلو. امیدواریم خدا در این یک ماه باقی مانده کمک کند تا بچهها افزایش رکورد داشته باشند. مطمئنا اگر زمان بیشتری در اختیار داشتیم، کسب سهمیه برایمان راحتتر میشد. به هر حال نباید فراموش کنیم که وزنهبرداری بانوان هنوز ابتدای راه است و تازه شکل واقعی به خودش گرفته است. همین که ورزشکاران توانستند بعد از چهار، پنج سال به لحاظ تکنیک و تفکر حرفهای تغییر کند، خوشحال کننده است. امیدواریم تا یک سال آینده به قابلیتهایی برسند که بتوانند خودشان را در مسابقات مختلف نشان بدهند.
در صورتی که تیم ملی وزنهبرداری بانوان نتواند به سهمیه المپیک برسد، باید آماده حضوری قدرتمند در مسابقاتی جهانی سال آینده شود. باقری خاطر نشان کرد: بعد از المپیک هدف شرکت در رقابتهای جوانان جهان اسپانیاست که مسابقات مهمی است. بعد از آن هم جهانی بحرین را داریم که در رده بزرگسالان برگزار میشود.
انتهای پیام/