اقتصاد دریا؛ پیشران توسعه ملی و منطقهای
به گزارش خبرنگار گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، اقتصاد دریامحور که در زبان انگلیسی با عنوان Blue Economy (اقتصاد آبی) خوانده میشود، اشاره به استفاده پایدار از گنجایش منابع و گسترههای آبی (قیانوسها، دریاها، دریاچهها و جزایر) برای رشد اقتصادی، بهبود وضعیت زندگی و ایجاد کار و در نهایت افزایش تولید ناخالص داخلی دارد.
در نتیجه اقتصاد دریا فراتر از مواردی از مانند شیلات و گردشگری دریایی است و مستلزم ظهور و حمایت ازصنایع مرتبط با آب و دریا و ازجمله حمل ونقل دریایی، گردشگری دریایی، انرژیهای تجدیدپذیر و ناپذیر، آبزیپروری، بیوتکنولوژی دریایی، زیست هواشناسی و معدنکاری دریایی است.
ایران با داشتن ۵۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی جنوبی و شمالی، کشوری دارای منابع مهم دریایی شمرده میشود؛ اما با وحود این منابع سرشار کشور در میزان استفاده از این منابع زیاد موفق عمل نکرده است.
در نتیجه تا جایی که میتوان باید در راستای معرفی و شناخت این اقتصاد کوشید. بر همین اساس مرکز پژوهشهای توسعه و آینده نگری اقدام به برپایی نشستی علمی-تخصصی کرده است.
نشست علمی-تخصصی با عنوان اقتصاد دریا؛ پیشران توسعه ملی و منطقهای روز چهارشنبه ۱۳ دیماه، از ساعت ۹:۰۰ الی ۱۱:۰۰، برگزار میشود.
در این نشست سیّدجعفر حسینی؛ رئیس امور آمایش سرزمین و توسعه منطقهای سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان مدیر علمی نشست و علیاکبر صفایی؛ معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی، محمّدمهدی سالاری؛ رئیس دبیرخانه شورایعالی صنایع دریایی و رضا احمدیان؛ عضو هیات علمی دانشگاه و مدیر پروژه طرح ICZM ملّی بهعنوان سخنرانان در این نشست به ایراد نقطهنظرات خود میپردازند.
این نشست به دو شکل حضوری و برخط برگزار خواهد شد، پژوهشگران، استادان دانشگاه و کلیه علاقهمندان برای کسب اطلاعات تکمیلی میتوانند و شرکت برخط به این نشانی مراجعه کنند.
انتهای پیام/