دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

عقد ۱۱ هزار مورد قرارداد پژوهشی برای حل مسائل کشور از سوی وزارت علوم + فیلم

عقد ۱۱ هزار مورد قرارداد پژوهشی برای حل مسائل کشور از سوی وزارت علوم + فیلم
مدیرکل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: به تازگی قرارداد‌های پژوهشی را سامان‌دهی کرده‌ایم و ۱۱ هزار قرارداد فعال در عرصه پژوهش برای حل مسائل کشور منعقد شده است.
کد خبر : 888578

محمدسعید سیف مدیرکل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: حوزه دانشگاه در دهه هفتاد از نظر نیروی تخصصی خودکفا شد و پژوهش از همین دهه مورد توجه قرار گرفت. در دهه هشتاد پژوهش‌ها از مقالات صرف پژوهشی به سمت کاربردی شدن و صنعتی شدن حرکت کردند و در ادامه  پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد به وجود آمد.

وی افزود: با اینکه مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری بسیاری در کشور شکل گرفته است، اما بین ۵ تا ۱۰ درصد از دانشجویان فارغ‌التحصیل و اساتید وارد عرصه صنعت می‌شوند. شاید ۹۰ درصد از فارغ‌التحصیلان دنبال کار اداری و در نهایت فعالیت در عرصه آموزش هستند و کمتر دنبال تاسیس شرکت و کار عملی در عرصه صنعت می‌روند.

مدیرکل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم گفت: از این رو مدیریت کشور باید نسخه‌ها و روش‌هایی داشته باشد که آن 90  درصد فارغ التحصیلانی که نمی‌توانند خودشان ریسک و شرکت تاسیس کنند، بتوانند اثربخش ظاهر شوند. یکی از روش‌های این کار هدفمند کردن پایان نامه‌های ارشد و رساله‌های دکتری است؛ اگر این پایان‌نامه‌ها هدفمند باشند قطعا می‌توانند در بهبود وضعیت کشور اثربخش باشند.

سیف، مهم‌ترین مشکلات موجود بر سر راه ارتباط دانشگاه با صنعت را کمبود بودجه‌های پژوهشی، عنوان کرد و افزود: به تازگی قرارداد‌های پژوهشی را سامان‌دهی کرده‌ایم و ۱۱ هزار قرارداد فعال در عرصه پژوهش داریم. یعنی الان ۱۱ هزار مسئله از کشور را در قالب قرارداد‌های پژوهشی داریم که توسط اساتید دانشگاه انجام می‌شوند. 

مشروح گفت‌وگوی آنا با سیف را در ویدئوی زیر ببینید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب