جایزه دفتر منطقهای سازمان جهانی بهداشت به پژوهشگر ایرانی اهدا شد
به گزارش گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سازمان جهانی بهداشت (WHO) دارای شش دفتر منطقهای آفریقا، آمریکا، مدیترانه شرقی، اروپا، جنوب شرق آسیا و غرب اقیانوسیه است که هرکدام بهصورت مستقل کشورهای منطقه خود را پوشش میدهند. دفتر منطقهای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت (WHO) در راستای رسالت خود سالانه جایزهای را به دانشمندان، پژوهشگران یا متخصصانی که سهم قابل توجهی در پیشگیری، کنترل یا پژوهش در زمینه سرطان، بیماریهای قلبی عروقی و دیابت داشتهاند اعطا میکند. این جایزه توسط بنیاد جایزه دولتی کویت حمایت و تامین میشود.
در سال ۲۰۲۳ میلادی این جایزه در زمینه پژوهش و پیشگیری از بیماریهای قلبی-عروقی به دکتر داود خلیلی، پزشک اپیدمیولوژیست و استاد مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماریهای متابولیک پژوهشکده علوم غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعطا شد.
این پژوهشگر از پژوهشگران سلامت قلب و عروق در بخش سلامت جهانی و جمعیت دانشکده بهداشت دانشگاه هاروارد به شمار میآید که در زمینه مدلهای پیشبینی بیماریهای قلبی عروقی و شناخت افراد پرخطر در ایران و جهان پژوهشهای ارزندهای انجام داده است.
همچنمین مشارکت در مطالعه قند و لیپید تهران، شبکه کوهورت ایران و برنامه کشوری ایران در مراکز بهداشتی درمانی کشور از جمله بسترهای اصلی پژوهشهای این استاد دانشگاه بوده است و همکاری با وزارت بهداشت و سازمان بهداشت جهانی برای عملیاتی کردن نتایج این پژوهشها نیز از عمده فعالیتهای وی محسوب میشود.
در سال ۲۰۰۷ نیز دکتر فریدون عزیزی، رییس پژوهشکده غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی موفق به دریافت این جایزه شده بود.
انتهای پیام/