دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 دی 1402 - 00:13
آصفری در گفت‌وگو با آنا:

سرمایه‌گذاری پدافند غیرعامل در بخش سایبری موجب تقویت بنیه دفاعی کشور است

سرمایه‌گذاری پدافند غیرعامل در بخش سایبری موجب تقویت بنیه دفاعی کشور است
نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی درباره امنیت شبکه‌های اطلاعاتی و تمرکز پدافند غیرعامل گفت: سرمایه‌گذاری پدافند غیرعامل در امنیت شبکه‌های اطلاعاتی کشور تقویت بنیه دفاعی کشور است.
کد خبر : 888247

محمدحسن آصفری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره اهمیت وجود و فعالیت پدافند غیرعامل در کشور اظهار کرد: سرمایه‌گذاری پدافند غیرعامل درزمینهٔ امنیت سایبری و اطلاعات نوعی تقویت بنیه دفاعی کشور است  که نبود آن موجب آسیب‌های زیادی به ساختارها می‌شود.

وی افزود: امروز در سراسر دنیا بسیاری از امور توسط شبکه‌های به‌ هم‌ پیوسته اطلاعاتی انجام می‌شود، به شکلی که از  بلیت‌های هواپیما، پروازها، قطارها، کشتی‌ها گرفته تا جایگاه‌های سوخت خودروها، تحت  کنترل‌های غیرمحسوس، فعالیت‌های هسته‌ای حتی، پتروشیمی، پالایشگاهی و ... به این ساختارهای اطلاعاتی متصل هستند.

آصفری با بیان اینکه از طریق این ساختارها دستیابی به اطلاعات ارزشمند این سیستم‌ها که با هزینه بسیاری ساخته‌ شده‌اند، امکان‌پذیر است، افزود: مدیریت بسیاری از بخش‌ها به‌وسیله سامانه‌های اینترنتی انجام می‌شود و لازم است برای جلوگیری از هر اختلالی، هک  یا  نفوذ ویروس در این صنایع و مجموعه‌های مختلف وابسته به آن تدابیر لازم پیش‌بینی شود.

وی اظهار کرد: این دستگاه‌ها همگی به‌نوعی به مردم خدمتگزاری می‌کنند و دولت برای ایجاد و توسعه آن‌ها برنامه‌ریزی کرده است؛ بنابراین اینکه صرفاً بخواهیم با فیلترکردن اینترنت امنیت این سیستم‌ها را فراهم کنیم، موفق به تأمین امنیت آن‌ها نخواهیم شد.

عضو کمیسیون امور داخلی مجلس با اشاره به اینکه پدافند غیرعامل باید بر مدیریت و امنیت کامل این شبکه‌ها اشراف داشته و امنیت حداکثری را برای آن‌ها تأمین کند، گفت: امنیت این سیستم‌ها زمانی فراهم شود که هم‌زمان با خدمت‌رسانی آن‌ها به مردم، امنیت آن‌ها نیز تأمین شود.

نماینده مردم اراک در مجلس خاطرنشان کرد: نه دولت و نه مجلس و نه دستگاه‌های نظارتی این امنیت را برقرار نکردند. این در حالی است که در حوزه‌هایی که در خدمت مردم و کشور بوده و بخش‌های مختلف کشور به آنها وابسته است، پدافند غیرعامل باید در خدمت مردم بوده  و عملکرد سریع و بدون ائتلاف وقت داشته باشد و مانع از گسترش خسارات در صورت وجود تهدیدهای احتمالی شود.   

وی با بیان اینکه در حوزه‌های پدافند غیرعامل، اهمیت بخش‌های امنیتی بسیار بالا است، اظهار کرد:  بخش‌های امنیتی چرا از متخصصان این بخش مثلاً از متخصصان حوزه آی تی و یا ... استفاده نمی‌کنند؟  ظاهراً آن‌ها می‌گویند که متخصصانی که در این زمینه حرفه‌ای و قوی بودند به خارج از کشور مهاجرت کرده‌اند.

عضو کمیسیون داخلی مجلس گفت: اینکه می‌گویند مهاجرت صورت پذیرفته، قبول ندارم. متأسفانه مسائلی چون بی‌تدبیری و مشکلات پیش رو برای فعالیت نخبگان و متخصصان باعث مهاجرت ناخواسته آنان می‌شود؛ بنابراین باید  نسبت به این آن برنامه‌ریزی کرده و نیروی‌های داخلی فعال برای صیانت و حافظت از سامانه‌های کشور را تأمین کنند.

این نماینده مجلس با تأکید برای اینکه برای  صیانت و حفاظت از این سامانه‌ها و دیگر مجموعه‌های خدمت‌رسان می‌توان از نیروهای مستعد و نخبه استفاده کرد، گفت: دستگاه‌های نظارتی است ازجمله مجلس هم  در این زمینه مقصر هستند که نسبت به این مهم بی‌توجهی کرده‌اند.

آصفری افزود: با توجه به اینکه ما قانون پدافند غیرعامل را نوشتیم و بالاترین مقام ارشد هر دستگاه را مسئول پدافند غیرعامل دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها گذاشتیم، امروز باید نسبت به حوزه پدافند غیرعامل بهترین عملکرد را داشته باشیم؛ اما چنین چیزی مشاهده نمی‌شود و شاهد تهدیدات امنیتی هستیم.

وی با طرح این سؤال که چه تضمینی وجود دارد که این اتفاق‌ها بار دیگر تکرار نشود، گفت: هرچه در بخش  پدافند غیرعامل زیرساخت‌ها را قوی‌تر کنیم و امنیت سایبری داشته باشیم، می‌توانیم در این بخش قوی ظاهر شویم.

نماینده مردم اراک خاطرنشان کرد: امنیت سایبری با  دفتر و دستک شکل نمی‌گیرد؛ بلکه نیازمند اقدامات عملیاتی و اجرایی در زمینه است  که این امر توجه بیشتر مسئولان در این زمینه می‌طلبد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته