ارائه خدمات آزمایشگاهی محصولمحور
علی انیسیان، مدیر آزمایشگاه تحقیقاتی ابنسینا (بافتشناسی) دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر که در دهمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد به دلیل اخذ ایزو ۱۷۰۲۵ بهعنوان آزمایشگاه قابل تقدیر شناخته شد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فعالیتها و دستاوردهای این آزمایشگاه را تشریح کرد.
انیسیان در تشریح اهمیت اخذ ایزو ۱۷۰۲۵ عنوان کرد: سیستم کیفیت آزمایشگاه ایزو ۱۷۰۲۵ ISO با هدف ایجاد سیستم مدیریتی مستقل و مبتنی بر کیفیت، طراحی و مستقر شده تا با بهرهگیری از این استاندارد، آزمایشگاه بتواند خدمات خود را با بهترین کیفیت به مشتریان خود ارائه کرده، فعالیتهای مدیریتی، فنی و تخصصی خود را به بهترین نحو اداره و با اخذ گواهینامهها و اعتبارنامههای ملی یا بینالمللی، صلاحیت و شایستگی خود را به گیرندگان خدمات و گروههای ذینفع اثبات کند.
وی افزود: داشتن این ایزو نشان میدهد که آزمایشگاه در سطح بالای کیفی قرار دارد و گزارش جواب آزمایش آن، حرف آخر را میزند. تا حدی با تکیه بر این گزارشها، قضات دادگستری میتوانند رأی صادر کنند. سازمان ملی استاندارد بر اساس گزارش این نوع آزمایشگاهها (آزمایشگاههای دارای ایزو ۱۷۰۲۵) مجوز تولید محصولی را در کارخانه صادر و یا مجوز صادر شده را باطل میکند.
مدیر آزمایشگاه بافتشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر ادامه داد: سازمان دامپزشکی کشور بر اساس گزارشهای این آزمایشگاهها، اجازه یا عدم اجازه واردات یا صادرات محصولات دام، طیور و آبزیان را صادر میکند. سازمان غذا و دارو محصولات غذایی موجود در بازار را توسط این آزمایشگاهها کنترل میکند و در آخر نتیجه آزمایش این نوع آزمایشگاهها در سطح بینالمللی در گمرکات کشورهای مختلف هم پذیرفته شده است.
انیسیان درباره چگونگی درآمدزایی آزمایشگاههای دانشگاه گفت: برای اینکه آزمایشگاهی درآمدزا شود و بتواند با سازمانهای دولتی همکاری کند باید بتواند ازنظر کیفی دستگاهها و فرد مسئول آزمایشگاه در حدی باشد که مورد تأیید مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران قرار گیرد که موضوع با دریافت ایزو ۱۷۰۲۵ اثبات میشود؛ بنابراین یکی از آزمایشگاههای بلااستفاده که دارای دستگاههای نسبتاً کاملتری بود برای این هدف انتخاب شد تا با کمترین هزینه به سطح کیفی ایزو ۱۷۰۲۵ برسانیم.
وی اضافه کرد: پس از پنج سال تلاش بیوقفه و همکاری مسئولان دانشگاه که به اهمیت موضوع واقف بودند، آزمایشگاه ابنسینا دانشگاه آزاد اسلامی ابهر جزء نخستین آزمایشگاههای دارنده گواهی ایزو ۱۷۰۲۵ بوده که دارای امکانات بسیار مطلوبی برای ارائه خدمات آزمایشگاهی در سطح بینالمللی بوده و با توجه به نیاز مبرم سازمان استاندارد کشور به کنترل کیفی مواد اولیه به کار رفته در محصولات غذایی، یکی از معدود آزمایشگاههایی هستیم که در کشور برای تشخیص بافتهای غیرمجاز در مواد غذایی پروتئینی راهاندازی شده است.
مدیر آزمایشگاه بافتشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر بیان کرد: ارائه خدمات آزمایشگاهی محصول محور که پایش دائمی سلامت محصولات تولیدی در کشور را فراهم میکند در آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر به نحو مطلوبی صورت میپذیرد بهطوریکه بررسی وجود یا عدم وجود بافتهای غیرمجاز مانند پستان، رحم، روده، اندامهای لنفاوی و پوست و استخوان و غضروف و ... در مواد غذایی با تجهیزات و امکانات این آزمایشگاه امکانپذیر است بهعلاوه اکنون قابلیت ارائه خدمات تحقیقاتی برای پایاننامهها و طرحهای پژوهشی را نیز دارد.
انیسیان با بیان برنامههای آینده آزمایشگاه بافتشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر مطرح کرد: امکان افزایش دامنه بر اساس امکانات آزمایشگاههای دیگر دانشگاه وجود دارد که در حال بررسی و امکانسنجی با مسئولان دانشگاه هستیم. آزمایشگاههای میکروبشناسی، شیمی مواد غذایی و مولکولی جزو مواردی هستند که با اصلاح زیرساخت و فضای فیزیکی در نوبت گرفتن ایزو قرار خواهند گرفت. امیدواریم با حمایتهای مالی از سمت دانشگاه، خیرین و مردم برای خرید دستگاههای تکمیلی مورد نیاز، هرچه سریعتر شاهد پیوستن این آزمایشگاهها به جمع آزمایشگاههای درآمدزای دانشگاه باشیم.
دهمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی به مناسبت هفته پژوهش و فناوری ۲۹ آذر ۱۴۰۲ در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار و آزمایشگاه بافتشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر به دلیل اخذ ایزو ۱۷۰۲۵ بهعنوان آزمایشگاه قابل تقدیر این جشنواره انتخاب و تجلیل شد.
انتهای پیام/