تجزیه و تحلیل مشکلات کمپکتور صفحهای
به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، کمپکتورها به عنوان دستگاههای پرکاربرد فشردهسازی خاک و سنگ در سطوح مختلف شناخته میشوند که در دو مدل کمپکتور صفحه ای و کمپکتور قورباغه ای در بازار موجود هستند. در این بین، مدل صفحه ای به عنوان پرکاربردترین و ارزانترین کمپکتور موجود در بازار شناخته میشود که ممکن است به دلایل مختلف در حین کار دچار مشکلاتی شود. در این مقاله قصد داریم خطاهای احتمالی و رفع مشکلات کمپکتورصفحه ای را برای شما بیان کنیم تا در صورت مواجه با آنها نسبت به عیب یابی کمپکتور صفحه ای اقدام کرده و سرعت و راندمان دستگاه را افزایش دهید.
معرفی کمپکتور صفحه ای چیست؟
کمپکتور صفحه ای که در بازار با نامهای کمپکتور دستی یا کمپکتور بنزینی نیز شناخته میشود، یکی از بهترین ماشین آلات مکانیکی در صنعت ساخت و ساز که عمل فشرده سازی خاک، سنگریزه، شن، ماسه و غیره را انجام میدهد.
امروزه شرکتها و برندهای مختلفی در زمینه ساخت و تولید این دستگاه پرکاربرد فعالیت دارند و دارای طرحها، رنگها، اندازهها و مدلهای مختلفی هستند. کمپکتورهای صفحهای از نظر توانایی، قدرت، کیفیت و برند شرکت سازنده دارای شاخصه های ویژهای هستند و ممکن است در حین کار نیاز به عیبیابی و تعمیر داشته باشند. جنس صفحه کمپکتور صفحه ای از فولاد تهیه شده است که دارای سنگینی قابل قبول و قدرت و توانایی بالایی است. جهت خرید دستگاه کمپکتور صفحه ای به فروشگاههای معتبر مانند فروشگاه بتن ویبره مراجعه کنید.
چگونگی اطمینان از کارایی درست کمپکتور صفحه ای
کمپکتورهای صفحه ای بسته به نوع صفحه، مدل، شکل، توان مکانیکی و قدرت موتور عملکرد متفاوتی دارند و اطمینان از کارایی درست آنها باعث میشود تا بهترین بهرهوری را داشته باشند. هنگام مراجعه به مراکز عرضه کننده تجهیزات ساختمانی معتبر جهت خرید کمپکتور صفحه ای حتما به نوع صفحه آن توجه کنید.
در صورتی که اندازه صفحه سخت فولادی این کمپکتورها کوچک باشد، موتور آنها نیز قدرتی متناسب با همان ابعاد خواهند داشت. بنابراین از کمپکتورهایی که صفحات کوچک دارند برای کوبیدن خاکهایی با مساحت کم استفاده میکنند. بنابراین با توجه به مساحتی که نیاز به تثبیت و فشردهسازی خاک دارید نسبت به انتخاب این تجهیزات سخت و ساز اقدام کنید در غیر اینصورت شاهد عملکرد نادرست و مشکلات کمپکتورصفحه ای روبرو خواهید شد.
در مقابل برای زمینی با مساحت زیاد، نیاز به دستگاه زمین کوب صفحه ای بزرگ با موتوری بسیار قوی خواهید داشت تا عملکرد بهتری در یکسانسازی و فشرده سازی خاک به نمایش بگذارد. بر این اساس بزرگی یا کوچکی کمپکتور صفحه ای میتواند بر قیمت آن نیز تاثیر بگذارد.
رایجترین مشکلات کمپکتورصفحه ای
کمپکتور صفحه ای میتواند سطح خاک را با کوبشهای متوالی، متراکم کند تا سطح زمین برای ساخت و سازهای بلند مرتبه ایمن شود. اما ممکن است کمپکتورهای صفحه ای در حین کار دچار مشکلات مختلفی شوند و اجرای پروژه را با مشکل روبرو کنند. در اینجا برخی از رایجترین مشکلات کمپکتورصفحه ای را بیان خواهیم کرد
مشکلات موتور
موتور کمپکتور صفحه ای یکی از مهمترین اجزای این دستگاه عمرانی است. مشکلات موتور میتواند ناشی از موارد زیر باشد
- خاموش شدن ناگهانی موتور- این مشکل میتواند به دلایل مختلفی مانند کمبود سوخت، خرابی شمعها یا خرابی سایر قطعات موتور رخ دهد.
- کاهش قدرت موتور- این مشکل میتواند به دلایل آلودگی فیلتر هوا، خرابی سوپاپ ها یا خرابی سایر قطعات موتور رخ دهد.
- تولید صدای غیر عادی توسط موتور- این مشکل میتواند ناشی از خرابی بلبرینگها، قطعات متحرک کمپکتور صفحه ای یا خرابی سایر قطعات موتور رخ دهد.
مشکلات صفحه کمپکتورها
صفحه کمپکتور صفحه ای یکی دیگر از مهمترین اجزای تشکیل دهنده این دستگاه است. مشکلات صفحه میتواند شامل موارد زیر باشد
- خم شدن صفحه- این مشکل میتواند به دلایل مختلفی مانند اعمال فشار بیش از حد، برخورد با اجسام سخت و غیره رخ دهد.
- شکستگی صفحه- صفحه کمپکتور صفحه ای گاهش در اثر برخورد با اجسام سخت یا اعمال فشار بیش از حد دچار شکستگی شود.
- خراب شدن سطح صفحه- ایجاد ساییدگی، خراش، خوردگی میتواند روی عملکرد صفحه این دستگاه تاثیر بگذارد و دچار مشکل شود.
بنابراین قبل از شروع به کار، عملکرد کمپکتور صفحه ای را مورد بررسی قرار دهید که آیا دستگاه به طور صحیح روشن میشود یا اینکه فشار و چگالی مصالح به طور مطلوب تنظیم میشود. در صورتی که مشکلی وجود دارد، راهحلهای متداول را برای رفع و عیب یابی کمپکتور صفحه ای انجام دهید.
راهنمای حل اشکالات و عیب یابی کمپکتور صفحه ای
راهنمای حل اشکالات و عیب یابی کمپکتور صفحه ای به شما کمک خواهید کرد که هر چه سریعتر نسبت به تعمیر و نگهداری دستگاه مورد استفاده خود اقدام کنید تا از بروز مشکلات جدیتر جلوگیری کنید. البته نحوه پیدا کردن خرابیها یک کار تخصصی و فنی است و نیاز به مهارت خاصی دارد.
روانکاری کمپکتور به صورت مداوم
روانکاری یکی از راهکارهای اصولی برای تعمیر و نگهداری کمپکتورها است. عدم روانکاری این دستگاه که با استفاده از یک صفحه فولادی با سرعت بالا کار میکند، باعث اختلال و شکستگی در قطعات کمپکتور صفحه ای میشود. بنابراین همواره باید لنگ شاسی کمپکتور صفحه ای روانکاری شود تا حرکت گردشی موتور در نیروهای رفت و برگشتی و کوبش کمپکتور به درستی انجام شود. پس به صورت به لنگ شاسی، واسکازین بزنید تا به خوبی روانکاری شود.
بررسی سلامت ضربه گیرها
در تجزیه و تحلیل مشکلات کمپکتور صفحه ای، حتما از سالم بودن ضربه گیرهای شاسی و اتصال ایمن آنها اطمینان حاصل کنید. تمام قدرت کمپکتور صفحه ای از طریق صفحه فولادی بر سطح خاک به این قطعات داخلی وارد میشود که در صورت خرابی، مشکلات متعددی برای دستگاه ایجاد خواهد شد.
تامین سوخت مرغوب برای کمپکتور
هر گونه ناخالصی در بنزین، وارد باک کمپکتور صفحه ای میشود و سبب عملکرد نادرست و روان موتور و سوزن کاربراتور خواهد شد. در این شرایط شاهد پس زدن بنزین از قسمت هواکش موتور خواهید بود. برای رفع این مشکل در ابتدا شیر باک را ببندید و با باز کردن پیچ زیر کاسه کاربراتور، آن را تمیز کنید.
روغن کاری مداوم موتور
موتورهای بنزینی نیاز عمده به روغن دارند. این روغن برای روانکاری قطعات داخل موتور کمپکتور صفحه ای مورد استفاده قرار میگیرد. جهت رفع مشکل های رایج در این دستگاه حتما وجود روغن با حجم مناسب و کیفیت روغن در مخزن موتور را مورد بررسی قرار دهید.
محکم کردن موتور کمپکتور صفحه ای
موتور کمپکتور صفحه ای مدل بنزینی با قدرت بالایی استارت میخورند و با سرعت بالایی کار میکنند. پس در صورت عدم اتصال محکم موتور آنها به شاسی دستگاه، شاهد بروز لرزش بیش از حد در کمپکتور صفحه ای خواهید بود. پس قبل از روشن کردن دستگاه از اتصال کامل و محکم موتور و شاسی اطمینان حاصل کنید چرا که سبب خرابی موتور خواهد شد.
نکات پیشگیری از خطاها و مشکلات کمپکتورصفحه ای
از مهمترین نکات پیشگیری از خطاهای احتمالی جهت بروز مشکلات کمپکتورصفحه ای، میتوان به موارد زیر اشاره کرد
- قطعات و اجزای تشکیل دهنده کمپکتور صفحه ای را به صورت منظم سرویس و تعمیر کنید تا از بروز مشکلات جدی جلوگیری کند.
- حتما در زمان عدم استفاده از دستگاه کمپکتور، مخزن سوخت آن را به طور کامل تخلیه کنید چرا که ماندن سوخت در داخل باک دستگاه باعث خرابی و مشکلات کمپکتورصفحه ای میشود.
- همیشه قبل از شروع کار با دستگاه کمپکتور تمام اتصالات برقی و مکانیکی آن را چک و محکم کنید تا از بروز هر مشکلی در حین کار جلوگیری شود.
- چک کردن میزان روغن دستگاه به خصوص در کمپکتورهای صفحه ای با موتور بنزینی یکی از نیازهای ضروری است چرا که اگر بدون روغن روشن شود، سریعا دچار آسیب شده و اجزای داخل آن صدمه میبیند.
- فیلتر هوای کمپکتور صفحه ای را به صورت هفتگی و فیلتر سوخت دستگاه را به صورت ماهانه تعویض کنید تا طول عمر کمپکتور دستی شما افزایش یابد. کثیف بودن فیلتر هوا باعث عملکرد نادرست موتور و آسیب به اجزای داخلی دستگاه میشود.
- کمپکتور صفحه ای را در شرایط مناسب اعم از محیطی خشک و خنک نگهداری کنید. همچنین، از تماس کمپکتور صفحه ای با مواد شیمیایی و خورنده خودداری کنید.
- کمپکتور صفحه ای را با توجه به دستورالعملهای سازنده استفاده کنید. استفاده نادرست از کمپکتور صفحه ای می تواند باعث بروز مشکلات جدی شود.
در صورت بروز هرگونه مشکل سریعا نسبت به عیب یابی کمپکتور صفحه ای اقدام کنید تا مشکلات و هزینههای تعمیر و نگهداری آن سنگینتر نشود.
جمعبندی
همانطور که گفته شد، کمپکتور صفحه ای یک دستگاه مکانیکی پرقدرت است که از آن برای فشردهسازی سطح زمین استفاده میکنند. عیب یابی کمپکتور صفحه ای به صورت دورهای و رفع مشکلات کمپکتورصفحه ای باعث میشود که با فشردهسازی مناسب خاک جهت آمادهسازی زمین یک ساختمان مستحکم را از پایه بنا کنید.
انتهای پیام/