دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در سالن علامه امینی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران؛

رونمایی از مجموعه ۴۰ جلدی «ره‌نامه»/ قالیباف: سیدرضی از نزدیک‌ترین یاران و همرزمان شهید سلیمانی بود

رونمایی از مجموعه ۴۰ جلدی «ره‌نامه»  قالیباف: سیدرضی از نزدیک‌ترین یاران و همرزمان شهید سلیمانی بود
مجموعه ۴۰ جلدی «ره‌نامه» از تازه‌ترین آثار انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه‌ای با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها رونمایی شد.
کد خبر : 887218

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم رونمایی از مجموعه ۴۰ جلدی «ره‌نامه» تازه‌ترین آثار انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه‌ای با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها صبح امروز سه‌شنبه پنجم دی در سالن علامه امینی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران همزمان با سایر دانشگاه‌های کشور برگزار شد.

در ابتدای این مراسم محمد اسحاقی معاون پژوهش و آموزش موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی عنوان کرد: مرحله اول در رابطه با سخنان مقام معظم رهبری شناخت دقیق و صحیح سخنان معظم له است. مرحله دوم انجام کارهای تبلیغی، تبیینی و رسانه‌ای است تا زمینه برای مرحله سوم که تحقق و اجرایی شدن است، فراهم شود. ما گامی از مرحله اول برداشتیم، مطالعات و پژوهش‌های خوبی با مشارکت نهادهای علمی و پژوهشی شکل گرفته است.

وی افزود: ره‌نامه مجموعه ای برای نظر و عمل است. آثاری که برگرفته از اندیشه و فکر شخصیتی است که تجربه زیسته با قرآن کریم داشته و بیانات ایشان مستندات قرآنی دارند و هدایت قرآنی در سخنان‌شان به چشم می‌آید. مبنای قرآنی سخنان ایشان راه میانبری است برای کسانی که می‌خواهند با سیره اهل بیت (ع) و زندگی قرآنی آشنا شوند. مخاطب این مجموعه همه اقشار به خصوص جوانان هستند.

معاون پژوهش و آموزش موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی ادامه داد: دومین ویژگی توجه به نیازها و مسائل و چالش‌های اجتماعی ، سیاسی و... است که می‌تواند راهکارهایی برای بخش ها و چالش‌های مختلف باشد. در بخشی از این مجموعه مسائل زیرساختی مثل ایمان، توحید، هستی‌شناسی، معرفت‌شناسی، جهان‌شناسی و...  بیان می‌شود. سپس مواردی در موضوعات فرهنگی، سیاسی اجتماعی در سطح ملی و منطقه‌ای و جهان اسلام به صورت نظام‌مند در همه چهل جلد وجود دارد. 

اسحاقی اضافه کرد: این گام اول است و مبنای سیاست‌گذاری دارد. تک نکاشت نیست و یک مجموعه فکری منسجم محسوب می‌شود. این آثار برای تدوین و طراحی دوره های آموزشی هم بسیار مفید است و شروع حرکت همه جانبه اندیشه ها و افکاری است که بنیاد قرآنی دارند تا بتوانند به صحنه بیایند.

کتابی که برای دانشجویان و جوانان است

در ادامه مراسم حجت‌الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها پشت تریبون قرار گرفت و عنوان کرد: یکی از تاسف‌ها و حسرت‌هایی که انسان در مراجعه به تاریخ می‌خورد فاصله ایست که بین متفکران و اندیشمندان با جامعه وجود داشته است. همانطور که در تاریخ ایران تلخی فاصله و عدم مفاهمه بین جامعه و اندیشمندان وجود داشته است. اما آنچه که پس از انقلاب اسلامی رخ داد، همراهی و هم گامی افراد اینچنینی با مردم است و این نزدیکی و برداشته شدن فاصله باعث پیروزی انقلاب اسلامی شد. این حرکت فاصله بین جریان فکری رهبر و جامعه را از بین برد و این همراهی دائمی شد و جایی برای نفوذ شیاطین در آن وجود نداشت. ما امام راحل را درک کردیم و پس از ایشان در سایه رهبری یک شخصیت عالم با ویژگی‌های خاص و نادر هستیم. ۷۰ سال تلاش علمی و ۶۰ سال تلاش و کوشش مبارزه و مدیریت جامعه. رهبری که که در کنار فهم درست از فرهنگ به موضوعات اجتماعی، هنری، اقتصادی و... پرداخته است. همه این موارد در جریان یک بستر فکری. دائم و غیر متزلزل است. 

وی ادامه داد: پالایش و آماده کردن افکار و سخنان رهبری در موضوعات مختلف برای مخاطبان مختلف حرکت بزرگی است و این مجموعه در حوصله جوان‌ها میگنجد. کار مورد تقدیری است و امروز در دانشگاه های مختلف کشور رونمایی از این کتاب برگزار می‌شود. چون این کتاب برای دانشجویان و جوانان است. موضوع ریخت و ساخت جامعه‌ای که شایستگی تمدن سازی را داشته باشد، کاری است که مجموعه جوانان ما را با این حوزه آشنا می‌کند. امیدوارم این مجموعه قدمی برای آشنایی بیشتر جامعه علمی و جامعه جوان ما با این ذخایر غنی اندیشه‌ای باشد.

وی با اشاره به جایگاه حلقه میانی در سخنان مقام معظم رهبری گفت: این حلقه میانی افرادی هستند که در بین مردم هستند، از مردم هستند، برای مردم هستند ولی زین دستگاه‌های اجرایی در سیستم بروکراسی هستند و باید رسالت خودشان را عملی کنند. این همین تجربه‌ای است که در دفاع مقدس شکل گرفت یا تجربه ای که شهید سلیمانی در راه اندازی مدافعان حرم به وجود اورد. این روش درستی نت اینکه هرکسی یک یا چند نفر را پیدا کند، به او آویزان شود و پست و مقام بگیرد. این جایگاه جوان مومن نیست و به همین دلیل جهاد تبیین در این میان بسیار مهم می‌شود. در جنگ‌های ترکیبی است که ذهن‌ها تغییر می‌کند و اراده‌ها سست می‌شود. در این شرایط جامعه باید به تفاهم برسد و با زور این اتفاق نمی‌افتد. ف ق بین تبلیغ در نظام اسلامی با تبلیغ در جامعه ای که به دنبال پروپاگاندا است این است که در اینجا کلاه سر کسی نمی‌گذارند. رئیس مجلس گفت: ما برای مبارزه با منکر باید توسعه معروف بدهیم و از ابزار فرهنگی در مقابل ابزار فرهنگی دشمن استفاده کنیم. ما نیازمند به مار ایجابی هستیم و نیاز داریم به اینکه در این مسیر تلاش کنیم. اگرچه این مسیر ممکن است آفاتی هم داشته باشد، مسائلی مثل کج‌فهمی که ممکن است گریبان نیروهای انقلاب را هم بگیرد.

رونمایی از مجموعه ۴۰ جلدی «ره‌نامه»/ قالیباف: سیدرضی از نزدیک‌ترین یاران و همرزمان شهید سلیمانی بود
 
قالیباف: سیدرضی از نزدیک‌ترین یاران و همرزمان شهید سلیمانی بود
 
سپس محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به عنوان سخنران سوم پشت میکروفن ایستاد و ضمن زنده نگه داشتن یاد شهید سید رضی موسوی گفت: شهید سید رضی این توفیق را داشت که در بیش از سه دهه در مجاهدت مداوم و بی‌وقفه بود.
 
وی ادامه داد: او از نزدیک‌ترین یاران و همرزمان شهید سلیمانی بود. او یک مجاهد ۲۴ ساعته بود. کسانی که با این شهید از نزدیک آشنا بودند می‌دانند که خلال هر مشکلی بود و گره هر کاری را در میدان باز می‌کرد. فردی که اینگونه مجاهدت کند و همه زندگی‌اش را برای خدا گذاشته، مصداق عینی توفیق شهادت است، شهادت برای او بشارتی است از جانب پروردگار.
 
قالیباف در رابطه با رونمایی از مجموعه «ره‌نامه» نیز گفت: موضوع فرهنگ در کشور ما بسیار مهم است. اساساً جوهره انقلاب اسلامی فرهنگ است. ما مدیران اجرایی وقتی می‌خواهیم به پیشرفت فرهنگ کمک کنیم، به دنبال چسباندن یک پیوست فرهنگی به کارهایمان هستیم و فرهنگ برای ما یک حرکت الصاقی است. در حالی که باید باور داشته باشیم هر حرکت ما در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی محیط زیست و... باید فرهنگ پایه باشد. این ضعف وجود دارد و باید ان را برطرف کرد.
 
رئیس مجلس ادامه داد: انقلاب اسلامی خود پدیده و حرکت عظیمی است که به ما نشان می‌دهد هر حرکتی مبتنی بر فرهنگ و باورهای دینی باشد، چه اتفاقی را در ابعاد مادی و معنوی می‌تواند رقم بزند.
 
وی افزود: وقتی ما ایمان داشته باشیم به اسلام و تعاریفی که از ایمان و مومن در قرآن کریم شده و آن تعاریف را مبنا قرار دهیم و حرکت کنیم، می‌توانیم به موفقیت و پیروزی برسیم. بدون شک انقلاب اسلامی مبتنی بر یک شبکه معنایی تحقق پیدا کرد. مگر بدون این امکان پذیر بود؟ یکی از مهم‌ترین کارکردهای دین هم معنابخشی در جوامع است، وگرنه زندگی و فعالیت اقتصادی و سیاسی و شادی و تلخی و سختی و مرگ ما، همه در این فضا معنابخشی می شود و جهت‌گیری پیدا می‌کند. انقلاب اسلامی یک نمونه از این پدیده بوده که ما در آن متولد شدیم و تا به اینجا این مسیر را طی کردیم.
 
رئیس مجلس اضافه کرد: اگر امام خمینی(ره)، شاگردان ایشان، ، شهید بهشتی، و شهید مطهری نبودند و امروز کسی مثل مقام معظم رهبری نبود این اتفاقات رخ نمی‌داد. افرادی که پیش از به وجود آمدن نظام اسلامی برای ایجاد شبکه معنایی عمومی تلاش می‌کردند و با مردم هم صحبت می‌شوند. بحث‌های امام و حضرت آقا را در دهه ۵۰ شمسی مطالعه کنید که چگونه ادبیات سازی رخ می دهد و جوانان در این مسیر حرکت می‌کنند و این موضوع تبدیل به یک جریان اجتماعی عمومی می‌شود، آن هم در جامعه‌ای که از فرهنگ سبک زندگی غربی تقلید می‌کرد. جمهوری اسلامی امروز مدیون همین حرکت اجتماعی فرهنگ پایه است که از آن دوران شکل گرفته و امروز آثارش در مقیاس ملی، منطقه‌ای و جهانی قابل مشاهده است. استحکام این مسیر توجه به این توانمندی‌هاست. این رسالت و وظیفه ماست و این جلسه در راستای این نگاه است.
 
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در سخنرانی‌های مختلف درخصوص فرهنگ‌پایه صحبت کردند و ما باید با خوانش این سخنان بدانیم وظیفه‌مان چیست، وظیفه‌ای که اغلب ما از آن غفلت کردیم. حضرت آقا اخیراً فرمودند هنوز حرف‌های من همان حرف‌های ۵۰ سال پیش است و باید درهم‌تنیدگی در جامعه ایجاد شود. از منظر دیگر باید رابطه امام جامعه و امت بسیار محکم و مستحکم باشد و تکلیف این جریان خدایی با جبهه شیطانی مشخص شود. بدون شک امروز مهم‌ترین و اصلی‌ترین مرجع برای معنا بخشی در مورد پدیده‌های جدیدی که برای ما به وجود می‌آید، رهبر و امام جامعه است. کسی که امروز ما باید وظیفه خودمان را به درستی در قبال ایشان انجام دهیم که اگر ما نکنیم دشمن در مسیر برعکس این حرکت را انجام می‌دهد و ذهن جوانان ما را منحرف می‌کند.
 
قالیباف گفت: ما باید بدانیم که امروز مقام معظم رهبری حجتی برای ماست که بتوانیم با شناخت ایشان این معنابخشی را به پیش ببریم. ما نیازمند تحول هستیم و این نگاه است که می‌تواند ما را در حل مشکلات مادی و مدیریتی کمک کند. من از دانشگاهیان عزیز خواهش می‌کنم به بیانیه گام دوم حضرت آقا عنایت داشته باشند. حضرت آقا در خصوص این بیانیه در جمع دانشجویان به چهار نکته اشاره کردند، یکی به عظمت انقلاب اسلامی ، یکی به عظمت راهی که طی کردیم، یکی به عظمت چشم اندازی که باید به آن برسیم و چهارم عظمت نقش نیروهای مومن و انقلابی. این بار سنگین بر دوش ماست. این حرکت هم باید درست و عقلانی باشد و چهار عنصر درخصوص عظمت جایگاه نیروهای جوان و مومن فرمودند. یک شناخت دقیق صحنه، یعنی فرصت‌ها و تهدیدها، دوستان و دشمنان را بشناسیم.دو جهت گیری مشخص داشته باشیم، سه اینکه امیدبخش باشد و چهار اینکه راهکار عملی برای ورود جوانان به عرصه مدیریت داشته باشد.
 
 وی با اشاره به جایگاه حلقه میانی در سخنان مقام معظم رهبری گفت: این حلقه میانی افرادی هستند که در بین مردم هستند، از مردم هستند، برای مردم هستند ولی زین دستگاه‌های اجرایی در سیستم بروکراسی هستند و باید رسالت خودشان را عملی کنند. این همین تجربه‌ای است که در دفاع مقدس شکل گرفت یا تجربه ای که شهید سلیمانی در راه اندازی مدافعان حرم به وجود اورد. این روش درستی نت اینکه هرکسی یک یا چند نفر را پیدا کند، به او آویزان شود و پست و مقام بگیرد. این جایگاه جوان مومن نیست و به همین دلیل جهاد تبیین در این میان بسیار مهم می‌شود. در جنگ‌های ترکیبی است که ذهن‌ها تغییر می‌کند و اراده‌ها سست می‌شود. در این شرایط جامعه باید به تفاهم برسد و با زور این اتفاق نمی‌افتد. ف ق بین تبلیغ در نظام اسلامی با تبلیغ در جامعه ای که به دنبال پروپاگاندا است این است که در اینجا کلاه سر کسی نمی‌گذارند. 

رئیس مجلس گفت: ما برای مبارزه با منکر باید توسعه معروف بدهیم و از ابزار فرهنگی در مقابل ابزار فرهنگی دشمن استفاده کنیم. ما نیازمند به کار ایجابی هستیم و نیاز داریم به اینکه در این مسیر تلاش کنیم. اگرچه این مسیر ممکن است آفاتی هم داشته باشد، مسائلی مثل کج‌فهمی که ممکن است گریبان نیروهای انقلاب را هم بگیرد.نکته دوم بی‌عملی است که می‌تواند این حرکت را تحریف کند و از درون آن را از بین ببرد.مورد سوم کمرنگ شدن توجه به جایگاه مردم است. یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران ابن است که همه چیز را ملی کرد و مردم را پای کار آورد. ما در هر قدم فرهنگ‌پایه باید به این سه موضوع توجه داشته باشیم. فهم‌مان را عمیق‌تر کنیم، عمل‌مان را موثرتر کنیم‌ و در جایگاهی که داریم به مردم پاسخگو باشیم و حتما اقدامات مان ناظر به جذب عمومی باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب