دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 خرداد 1395 - 11:02

شاگردان لوزانو به‌دنبال شکستن طلسم 52 ساله/ استرالیا سکوی اول صعود به المپیک

آسمان‌خراش‌های ایرانی بامداد فردا نخستین دیدار خود در راه رسیدن به المپیک ریو را برگزار خواهند کرد.
کد خبر : 88705

به گزارش خبرنگار ورزشی آنا، مسابقات والیبال انتخابی المپیک 216 رودوژانیرو از ساعت 5:30 صبح فردا به وقت تهران کلید می‌خورد و تیم ملی والیبال کشورمان در دیدار افتتاحیه این رقابت‌ها به مصاف استرالیا می‌رود. والیبالیست‌های کشورمان در این رقابت‌ها 7 بازی برگزار می‌کنند و در صورت موفقیت در این دیدارها برای نخستین بار جواز صعود به رقابت‌های المپیک را به‌دست می‌آورند.


هشت تیم فرانسه، لهستان، ایران، استرالیا، کانادا، ژاپن، ونزوئلا و چین با برگزاری دیدارهای دوره ای چهار سهمیه را برای حضور در ریو مشخص می کنند. «سه تیم برتر مسابقه به علاوه بهترین تیم آسیایی حاضر در این تورنمنت.»


تیم ملی والیبال ایران پس از 2 بازی دوستانه و 2 شکست بسیار به موقع و مفید از تیم ملی فرانسه، از یک هفته پیش در توکیو رفت و در دو بازی دوستانه توانست دو پیروزی روحیه‌بخش مقابل چین و لهستان به‌دست آورد و حالا برای انجام نخستین بازی خود در مسابقات انتخابی المپیک 2016 ریو آماده است. به ظاهر کار تیم ملی خیلی دشوار نیست. دست کم برای کسب عنوان برترین تیم آسیایی. استرالیا، ژاپن و چین سه تیم دیگر قاره کهن در این رقابتها محسوب می‌شوند. تیمی که در رده بندی کلی از این بین بالاتر از دیگر رقبای قاره کهن قرار گیرد جواز حضور در المپیک را کسب خواهد کرد.


تیم ملی والیبال ایران با سرمربی جدید خود «رائول لوزانو» در مسابقات انتخابی المپیک شرکت می کند که نخستین آزمون سرمربی جدید نیز در تیم ایران محسوب می‌شود. والیبال از سال 1964 به صورت رسمی به بازی المپیک افزوده شد و برزیل تنها کشوری است که در 13 دوره گذشته این رقابت‌ها حضور داشته است. والیبال ایران اگر در بازی های انتخابی ژاپن موفق به کسب سهمیه شود، به آرزوی 52 سال خود جامع عمل پوشانده است. والیبال ایران در سال‌های اخیر در مسابقات مختلفی حضور پیدا کرده و عناوین ارزشمندی هم کسب کرده است. تنهاترین و شاید مهمترین افتخاری که در ویترین والیبال ایران خالی است حضور در المپیک و چشیدن طعم میدان بزرگی همچون المپیک باشد.


هنوز در خاطرمان هست که بلندقامتان ایران 4 سال قبل و در دوره گذشته انتخابی المپیک با هدایت خولیو ولاسکو چگونه تا یک قدمی حضور در المپیک رفتند و نتوانستند آرزوی دیرینه خود را محقق کنند. در آن زمان تیم ملی با قبول شکست مقابل تیم ملی والیبال استرالیا سهمیه المپیک 2010 لندن را از دست داد تا حضور در المپیک شاید 4 سال دیگر به تعویق بیافتد. این دوره هم کار ایران با استرالیا آغاز می‌شود، اما این بار والیبال ایران تغییرات زیادی داشته که از همه مهمتر تغییر سرمربی و آمدن رائول لوزانو است. ملی‌پوشان ایران حالا به خوبی می‌دانند که در بازی اول چه کار مهمی در پیش دارند و قطعاً می‌خواهند انتقام شکست‌های اخیر مقابل استرالیا را از این تیم بگیرند و گام اول را محکم بردارند.


رقیبان اصلی ایران در ژاپن
اگر واقع بین باشیم نتیجه گیری مقابل تیم های مطرح فرانسه و لهستان دشوار است. فرانسه، قهرمان لیگ جهانی در دو بازی که اخیر در خاک خود برابر ایران انجام داده بود در غیاب چند بازیکن تاثیرگذار خود به برتری دست یافت و حالا با تمام قوا به میدان خواهد آمد. لهستان نیز همواره برابر تیم ایران نتیجه گرفته و حتی در روزهای بد خود نیز از شکست پیروزی ساخته است.دو تیم کانادا و ونزوئلا، دیگر حریفان غیر آسیایی تیم کشورمان به حساب می‌آیند. در این بین پیروزی مقابل ونزوئلا از حالا محتمل به نظر می رسد اما کانادا در جام جهانی ژاپن برابر ایران پیروز شده بود و تیم سرسخت به حساب می‌آید که بازی برابر آن غیر قابل پیش بینی خواهد بود. با این حال تیم ایران می تواند از پس کانادا بر بیاید.


استرالیا شاه‌کلید صعود ایران!
شاگردان لوزانو بازی افتتاحیه این رقابتهای را برابر استرالیا برگزار می کنند. جدال مسن ترین و جوان ترین تیم مسابقات. ایران با میانگین سنی ۲۸.۵ سال در رقابتهای انتخابی المپیک شرکت کرده و به نوعی مسن ترین تیم تورنمنت به حساب می آید و در مقابل تیم استرالیا با میانگین سنی ۲۵ سال پای به رقابتها گذاشته است. به طور معمول دیدارهای نخست در هر تورنمنتی از حساسیتی بالا برخوردار است و از آنجا که استرالیا رقیب جدی ایران برای کسب تنها سهمیه آسیایی محسوب می شود تقابل با این تیم از اهمیتی دوچندان برخوردار شده است. بازیکنان ایران برای اینکه در ادامه کار از شرایط خوبی برخوردار شوند باید برابر این این تیم پیروز شوند تا گام مهمی را در کسب سهمیه المپیک بردارند.


حریفان بعدی ایران به ترتیب بازی


دومین حریف ایران تیم ملی کاناداست که در جام جهانی 2015 موفق به شکست شاگردان کواچ شد. تیم ملی کانادا نیمی از 12 مسابقه خود را در لیگ جهانی 2015 با پیروزی پشت سر گذاشت. آنها پس از جام جهانی 2003 (که هفتم شدند)، پس از 12 سال دوباره در سال 2015 به جام جهانی رسیدند. تیم ملی کانادا در سال 2014 بعد از ایران به مقام هفتم جهان رسید. گلن هوگ، بهترین مربی تاریخ والیبال کانادا به حساب می‌آید و بازیکنان این تیم امیدوارند بتوانند طعم حضور در المپیک را بچشند. او دهمین سال حضورش را به عنوان سرمربی را در تیم کانادا تجربه می‌کند.


سومین حریف ایران فرانسه، قهرمان لیگ جهانی 2015 و قوی‌ترین تیم این تورنمنت است. خروس‌ها به توکیو آمده‌اند تا به غیبت 12 ساله خود در المپیک پایان دهند. آنها بخت نخست صعود به المپیک در ژاپن هستند. حضور فرانسوی‌ها در المپیک چندان با موفقیت همراه نبوده و هرگز به مقامی بهتر از هشتمی نرسیده‌اند.


ژاپن، چهارمین حریف ایران پیشینه درخشانی در والیبال جهان دارد. آنها حتی در المپیک 1974 توکیو به مدال برنز رسیده‌اند. غیبت در المپیک 2012 لندن به چشم بادامی‌ها انگیزه لازم را برای حضور مجدد در المپیک داده است. احمد مساجدی، مربی ایرانی تیم ملی ژاپن نیز می‌تواند به سختی‌های بازی با این تیم اضافه کند.


پس از ژاپن،‌ نوبت به چین می‌رسد. چینی‌ها در 2 المپیک 1984 لس آنجلس و 2008 پکن حاضر بوده‌اند و حالا در تلاش هستند تا دفعات حضور خود در المپیک را به عدد 3 برسانند.


حریف ششم تیم ایران، لهستان است. لهستانی‌ها در هر سه المپیک 2004 آتن، 2008 پکن و 2012 لندن به مقام پنجم رسیدند. شاگردان استفان آنتیگا در کنار فرانسه، دو بخت اصلی صعود به المپیک 2016 به حساب می‌آیند.


آخرین حریف شاگردان لوزانو تیمی ونزوئلا خواهد بود. این تیم هم یک بار در سال 2008 طعم حضور در المپیک را چشیده است. ونزوئلا همیشه زیر سایه قدرت‌هایی مثل برزیل و آرژانتین در منطقه خود بوده‌ است اما با میزبانی برزیل در المپیک و کسب سهمیه توسط آرژانتین، حالا شانسی هر چند اندک برای صعود پیدا کرده است.


شنبه هشتم خرداد ماه:
ساعت 5 و 30 دقیقه: ایران – استرالیا
ساعت 8 و 15 دقیقه: چین – فرانسه
ساعت 11: لهستان – کانادا
ساعت 14 و 40 دقیقه: ژاپن – ونزوئلا


یک‌شنبه نهم خرداد ماه:
ساعت 5 و 30 دقیقه: ایران – کانادا
ساعت 8 و 15 دقیقه: ونزوئلا – استرالیا
ساعت 11: فرانسه – لهستان
ساعت 14 و 35 دقیقه: ژاپن – چین


دوشنبه دهم خردادماه تیم های شرکت کننده در این رقابت‌ها استراحت دارند.


سه‌شنبه یازدهم خرداد ماه:
ساعت 5 و 30 دقیقه: استرالیا – کانادا
ساعت 8 و 15 دقیقه: چین – ونزوئلا
ساعت 11: ایران – فرانسه
ساعت 14 و 40 دقیقه: ژاپن – لهستان


چهارشنبه دوازدهم خرداد ماه:
ساعت 5 و 30 دقیقه: ونزوئلا – کانادا
ساعت 8 و 15 دقیقه: فرانسه – استرالیا
ساعت 11: چین – لهستان
ساعت 14 و 35 دقیقه: ایران – ژاپن


پنج‌شنبه سیزدهم خرداد ماه:
ساعت 5 و 30 دقیقه: کانادا – فرانسه
ساعت 8 و 15 دقیقه: ایران – چین
ساعت 11: لهستان – ونزوئلا
ساعت 14 و 40 دقیقه: ژاپن – استرالیا


جمعه چهاردهم خرداد ماه تیم‌های شرکت کننده در این رقابت‌ها استراحت دارند.


شنبه پانزدهم خرداد ماه:
ساعت 5 و 30 دقیقه: چین – استرالیا
ساعت 8 و 15 دقیقه: ونزوئلا – فرانسه
ساعت 11: ایران – لهستان
ساعت 14 و 35 دقیقه: ژاپن – کانادا


یک‌شنبه شانزدهم خرداد ماه:
ساعت 5 و 30 دقیقه: ایران – ونزوئلا
ساعت 8 و 15 دقیقه: کانادا – چین
ساعت 11: استرالیا – لهستان
ساعت 14 و 40 دقیقه: ژاپن – فرانسه



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب