هدایت فناوریها به سمت تولید محصولات کشتبافت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی مقدم استادیار دانشگاه شیراز در نخستین نشست مشترک چالش فناورانه در زمینه کشت بافت گیاهی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزآباد برگزار شد، تاریخچه، کاربرد، روشهای کشت بافت و سلولهای گیاهی، پیششرطهای لازم برای تراریزش بهواسطه کشت بافت و کاربردهای آن را تشریح کرد.
وی افزود: کشت بافت، رشد بافتها یا یاختهها بهصورت جداگانه از جاندار است. این کار معمولاً با استفاده از محیط کشت مایع، نیمه جامد یا جامد انجام خواهد شد. کشت بافت به کشت یاختهها و بافتهای حیوانی اشاره میکند. در بیانی روشنتر از این اصطلاح برای کشت گیاهان استفاده میشود.
استادیار دانشگاه شیراز عنوان کرد: روشهای کشت بافت مبتنی بر دو مرحله تمایززدایی و تمایزیابی است که انجام هر یک از این مراحل به شرایط خاصی نیاز داشته و باید در محیطی عاری از هرگونه آلودگی صورت پذیرد که بعضاً افزایش هزینه تولید را به همراه دارد.
مقدم با بیان مفاهیم کلی کشت بافت و جایگاه آن در جهان با اشاره به روند رو به رشد استفاده از محصولات کشت بافت در کشور بر لزوم سوق دادن تحقیق و پژوهش و در نهایت فناوریها برای تولید محصولات کشت بافت تأکید کرد.
حسین قدیری عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز نیز بر وفاق و همدلی در بخش اجرایی دانشگاه تأکید و با برشمردن ظرفیتهای شهرستان فیروزآباد ابراز امیدواری کرد که با تداوم چنین اقداماتی شاهد جهش تولید فناورانه در شهرستان و استان باشیم.
انتهای پیام/