دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 دی 1402 - 10:32

تاثیرات و فواید ماساژ درمانی

تاثیرات و فواید ماساژ درمانی
ماساژ درمانی یک روش درمانی غیر دارویی است که امروزه موردتوجه بسیاری از افراد قرارگرفته است.
کد خبر : 886459

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا،ماساژ درمانی یک روش درمانی غیر دارویی است که امروزه موردتوجه بسیاری از افراد قرارگرفته است. این روش درمانی قدمتی طولانی دارد و در بسیاری از فرهنگ‌ها، به‌عنوان یک روش درمانی موثر برای کاهش درد، بهبود گردش خون، کاهش استرس و بهبود سلامت کلی بدن استفاده می‌شود. در این مقاله به معرفی فواید ماساژ درمانی خواهیم پرداخت.

معرفی ماساژ درمانی

ماساژ درمانی یک روش درمانی مکمل است که از طریق ایجاد فشار، حرکت و لمس بافت‌های نرم بدن انجام می‌شود. در این روش درمانی با تحریک بافت‌های نرم بدن مانند عضلات، تاندون‌ها، رباط‌ها و پوست، می‌توان از فواید ماساژ برای اعصاب، ایجاد احساس ریلکسی و تسکین درد در ناحیه کمر و سایر قسمت‌های بدن استفاده کرد.

این روش درمانی معمولا از طرف ماساژورها ارائه می‌شود. این شغل یکی از شغل‌های مرتبط با حوزه بهداشت و تناسب‌اندام است که نیازمند مهارت‌های خاصی درزمینه ماساژ و تکنیک‌های مرتبط با آن است.

همچنین برای فعالیت حرفه‌ای در این شغل در ایران، معمولا به اخذ مدرک مرتبط از سازمان فنی حرفه‌ای یا فدراسیون پزشکی ورزشی نیاز خواهد بود.

برای مشاهده آگهی‌های استخدام ماساژور در فیزیوتراپی، سالن ماساژ و اتاق ماساژ در کلینیک زیبایی، روی لینک کلیک کنید.

انواع ماساژ درمانی

در ادامه، به برخی از انواع رایج ماساژ درمانی اشاره خواهیم کرد:

فواید ماساژ سوئدی

ماساژ سوئدی یکی از بهترین انواع ماساژ و رایج‌ترین نوع ماساژ درمانی است. این نوع از ماساژ برای اولین بار از طرف یک پزشک هلندی به نام یوهان گئورگ مزگر در سال 1868 میلادی معرفی گردید. ماساژ سوئدی از حرکات طولانی و ملایم برای شل کردن عضلات و بهبود گردش خون استفاده می‌کند. در ماساژ سوئدی به‌عنوان مشهورترین نوع ماساژ در جهان، از تکنیک‌های مختلفی استفاده می‌شود.

در ماساژ سوئدی یا ماساژ کلاسیک، تمام بدن مورد هدف قرار می‌گیرد. از دیگر فواید ماساژ سوئدی که به‌وسیله فعالان این حوزه مورداشاره قرار می‌گیرند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دور کردن تنش از بدن
  • کاهش استرس و افزایش ریلکسی
  • انعطاف‌پذیری بدن
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • دفع سموم از بدن
  • کاهش دردهای مزمن

ماساژ شیاتسو

ماساژ شیاتسو چیست؟ این نوع ماساژ از فشار انگشتان برای تحریک نقاط خاصی از بدن استفاده می‌کند. این ماساژ که یکی از انواع ماساژ فول بادی است، موجب اصلاح برخی از ناهماهنگی‌ها در بدن فرد می‌شود.

احتمالا تاکنون مواردی مانند «فواید ماساژ شیاتسو برای صورت» و «ماساژ شیاتسو برای دور چشم» نظر شما را به خود جلب کرده است؛ اما فواید ماساژ شیاتسو چیست؟ از این ماساژ معمولا برای بهبود مشکلاتی مانند آرتریت، سیاتیک، سینوزیت و کمردرد استفاده می‌شود. از دیگر فواید این نوع از ماساژ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بهبود مشکل بی‌خوابی
  • کاهش استرس و اضطراب
  • بهبود مشکلات ناشی از افسردگی
  • رفع تنش‌های موجود در عضلات
  • بهبود وضعیت پوست
  • پیشگیری از آسیب‌های ورزشی
  • بهبود وضعیت اعصاب

ماساژ بافت عمیق

ماساژ بافت عمیق چیست؟ این نوع ماساژ از فشار عمیق برای تسکین تنش‌های عمیق عضلانی استفاده می‌کند. برخی از تکنیک‌های مورداستفاده در ماساژ بافت عمیق، می‌تواند موجب ایجاد آرامش در فرد شود. بااین‌حال، فواید این نوع از ماساژ درمانی محدود به موارد فوق نمی‌شود. از دیگر فواید ماساژ بافت عمیق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بهبود آسیب‌های ورزشی
  • بهبود مشکل خار پاشنه
  • کاهش فشارخون بالا
  • بهبود مشکلات ناشی از سیاتیک
  • بهبود درد در ناحیه آرنج

ماساژ تریگر پوینت

ماساژ تریگر پوینت (Trigger Points) یا نقاط ماشه‌ای، یکی دیگر از انواع ماساژ درمانی است. در این نوع از ماساژ با اعمال فشار روی نقاط خاصی از بدن، تسکین درد و بهبود عملکرد عضلات اتفاق خواهد افتاد. از این نوع از ماساژ می‌توان در کنار فیزیوتراپی و انجام تمرینات ورزشی، برای بهبود برخی از مشکلات در بدن مانند بهبود عملکرد سیستم عصبی و بهبود مشکلات خواب استفاده کرد.

ماساژ ورزشی

از این نوع از ماساژ برای بهبود عملکرد بدن و کاهش آسیب‌های ورزشی استفاده می‌شود. ماساژ ورزشی با تمرکز بر بافت‌های نرم بدن، به افزایش آمادگی جسمانی ورزشکار برای انجام ورزشی خاص کمک می‌کند. از فواید این نوع از ماساژ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بهبود انعطاف‌پذیری
  • کاهش گرفتگی عضلات
  • بهبود خواب ورزشکار
  • بهبود وضعیت اعصاب

ماساژ ریلکسیشن

این نوع از ماساژ روی ایجاد آرامش و کاهش استرس تمرکز دارد. ماساژ ریلکسیشن به دلیل هدف قرار دادن بخش‌های مختلف بدن مانند کمر، پا، گردن، سر و دست‌ها، نوعی ماساژ کامل محسوب می‌شود. از دیگر فواید و اثرات ماساژ ریلکسیشن می‌توان به مواردی همچون بهبود سیستم گردش خون و دفع سموم بدن اشاره کرد.

فواید ماساژ درمانی

در بخش‌های قبلی به‌طور خاص، به فواید ماساژ درمانی برای برخی از انواع ماساژ اشاره کردیم. به‌طورکلی، ماساژ درمانی می‌تواند طیف گسترده‌ای از فواید را برای سلامت جسمی و روحی فرد به همراه داشته باشد. برخی از فواید ماساژ درمانی عبارت‌اند از:

کاهش درد

ماساژ درمانی می‌تواند به کاهش درد در طیف وسیعی از مشکلات و آسیب‌ها ازجمله درد عضلانی، درد مفاصل، میگرن، سردرد و درد پس از عمل کمک کند.

کاهش استرس و اضطراب

ماساژ درمانی می‌تواند به کاهش سطح هورمون‌های استرس و افزایش سطوح اندورفین، هورمون‌های ضد درد و شادی‌بخش کمک کند. این امر می‌تواند باعث کاهش استرس، اضطراب و افسردگی شود. همچنین، می‌تواند منجر به بهبود کیفیت خواب، افزایش انرژی و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن افراد شود.

بهبود گردش خون

ماساژ درمانی می‌تواند به بهبود گردش خون در سراسر بدن کمک کند. این امر می‌تواند به بهبود عملکرد اندام‌ها، کاهش تورم و بهبود زخم‌ها کمک کند.

افزایش انعطاف‌پذیری: از فواید ماساژ درمانی

ماساژ درمانی می‌تواند به افزایش انعطاف‌پذیری بدن کمک کند. به شکلی که تکنیک‌های مورداستفاده در ماساژ می‌تواند به کاهش خطر آسیب‌دیدگی و بهبود عملکرد ورزشی کمک کند.

افزایش احساس ریلکسی و آرامش

ماساژ درمانی می‌تواند به افزایش آرامش و کاهش تنش عضلانی کمک کند. این امر می‌تواند منجربه بهبود خواب، افزایش انرژی و بهبود کیفیت زندگی در افراد مختلف شود.

عوارض جانبی ماساژ درمانی

ماساژ درمانی برای افراد سالم معمولاً بی‌خطر است. بااین‌حال، برخی از افراد ممکن است در طول ماساژ دچار عوارض جانبی خفیفی مانند خستگی، درد خفیف و کبودی شوند. همچنین در برخی از موارد، ماساژ درمانی می‌تواند باعث ایجاد حساسیت پوستی شود.

در کل افرادی که دارای شرایط پزشکی خاصی هستند مانند افراد دارای بیماری‌های قلبی، عروقی یا مشکل خونریزی، قبل از انجام ماساژ درمانی باید با پزشک خود مشورت کنند. همچنین اگر هرگونه عوارض جانبی جدی را تجربه کردید، بلافاصله ماساژ را متوقف کنید و با پزشک خود مشورت کنید.

موارد منع ماساژ بدن

در برخی از موارد، ماساژ درمانی توصیه نمی‌شود. این موارد عبارت‌اند از:

  • شکستگی‌ها یا آسیب‌های جدی: در این حالت ماساژ می‌تواند باعث درد یا آسیب بیشتر شود.
  • التهاب‌ها یا عفونت‌ها: در این شرایط، ماساژ می‌تواند باعث گسترش عفونت شود.
  • بیماری‌های قلبی یا عروقی: تکنیک‌های ماساژ می‌تواند باعث افزایش ضربان قلب یا فشارخون شود.
  • سرطان: در این شرایط، ماساژ می‌تواند باعث گسترش توده سرطانی شود.

اگر هر یک از این شرایط را دارید، قبل از دریافت ماساژ درمانی با پزشک خود مشورت کنید.

جمع‌بندی

ماساژ درمانی یک روش درمانی موثر و ایمن است که می‌تواند به بهبود سلامت جسمی و روانی افراد کمک کند. اگر به دنبال روشی برای کاهش درد، بهبود گردش خون، کاهش استرس و اضطراب یا بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن خود هستید، ماساژ درمانی می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته