دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۳
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با آنا مطرح کرد؛

راه‌های تشخیص هپاتیت چیست؟/ آب‌های آلوده؛ عامل اصلی ابتلا به هپاتیت E

راه‌های تشخیص هپاتیت چیست؟  آب‌های آلوده؛ عامل اصلی ابتلا به هپاتیت E
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: هپاتیت E در مناطقی که بهداشت فردی رعایت نشود شایع تر است؛ زیرا این ویروس در آب آلوده خصوصاً آبی که آلوده به مدفوع انسان باشد بیشتر دیده می‌شود.
کد خبر : ۸۸۵۳۷۱

پیام طبرسی استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در گفت و گو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در رابطه با بیماری ویروسی هپاتیت، اظهار کرد: ویروس هپاتیت در پنج نوع A، B، C، D و E دسته‌بندی می‌شود. عفونت ویروسی عامل اصلی بیماری هپاتیت است. هپاتیت‌های ویروسی تمایل فراوانی به بافت کبد دارند پس به آنجا رفته وبا ایجاد التهاب بافت کبد را تخریب می‌کنند.

وی ادامه داد: هپاتیت C و B از مهم‌ترین نوع ابتلا به این بیماری است، زیرا با مزمن شدن نارسایی کبد و در نهایت سیروز کبدی ایجاد می‌کند. اگرهپاتیت C خفیف باشد فرد یک یا دو هفته درگیر است و درنهایت خوب می‌شود، اما اگر مزمن باشد احتمال درگیر شدن فرد تا پایات عمر و در صورت درمان نشدن امکان فوت بیمار وجود دارد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: در هپاتیت ویروسی از نوع A، فرد دچار زردی می‌شود این نوع مزمن نشده در نتیجه طولانی مدت نیست.

طبرسی به ویژگی‌های هپاتیت ویروسی از نوع D اشاره کرد و گفت: معمولاً هپاتیت D درکسانی که هپاتیت B دارند ایجاد می‌شود. اما هپاتیت E در مناطقی که بهداشت فردی رعایت نشود شایع تراست، زیرا این ویروس در آب آلوده خصوصاً آبی که آلوده به مدفوع انسان باشد بیشتر دیده می‌شود.

نشانه‌های تشخیص انواع هپاتیت

وی به نشانه‌های تشخیص این بیماری اشاره کرد و افزود: هپاتیت C می‌تواند نشانه‌ای نداشته باشد، اما اگر پس از چند هفته از خود علائمی بروز دهد می‌تواند شامل خستگی، شکم‌درد، کم‌اشتهایی، ادرار تیره، درد مفاصل، استفراغ و تب باشد. معمولا این نوع هپاتیت در اثر اعتیاد تزریقی منتقل می‌شود.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری بروز نشانه‌های هپاتیت B را اینگونه تشریح کرد: این نوع از بیماری هپاتیت می‌تواند علامتی نداشته باشد و به صورت یک آنفولانزا نمایان شود؛ بنابراین ممکن است این ویروس در بدن فرد بیمار وجود داشته باشد، اما خود شخص از آن بیخبر باشد.

طبرسی ادامه داد: برای تشخیص هر دو نوع ویروس B و C فرد باید آزمایش خون دهد تا در صورت مبتلا بودن پزشک درمان را آعاز کند. کسانی که اعتیاد تزریقی دارند باید هر چند وقت یکبار این آزمایش را تکرار کنند.

وی به نوع B اشاره کرد و گفت: این نوع بیماری شیوع بیشتری در میان مردم دارد و در کشورمان حدود سه تا پنج درصد افراد، مبتلا به این نوع از هپاتیت هستند. این نوع معمولا از طریق ترشحات آلوده بدن، اعتیاد تزریقی، تماس جنسی و همچنین از مادر به جنین منتقل می‌شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطرح کرد: زمانی که می‌گویند مریض دچار یرقان شده و رنگ چشم او زرد است یعنی فرد هپاتیت دارد. اما زمانی که بیمار در چشم و صورتش زردی نداشته باشد پزشک با بررسی آزمایش ها، متوجه افزایش آنزیم کبدی شده و درمان هپاتیت را آغاز می‌کند.

طول عمر بیماران هپاتیتی مانند یک فرد سالم است

طبرسی به میزان کشنده بودن و راه‌های درمان این بیماری اشاره کرد و گفت: طول عمر این افراد مانند یک فرد عادی و سالم است، اما اگر هرکدام از این پنج ویروس در نوع خودشان شدید باشند کشنده نیز هستند. خوشبختانه برای درمان هپاتیت B دارو وجود دارد، اما فرد باید تا پایان عمر این دارو‌ها را استفاده کند.

وی درباره درمان هپاتیت نوع C اینگونه گفت: برای درمان این بیماری دارو وجود دارد که تقریباً در حدود سه ماه وضعیت بیمار را بهبود می‌بخشد که این یکی از پیشرفت‌های ده سال اخیر طب پزشکی است.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری ادامه داد: برای هپاتیت A و B واکسن وجود دارد که از ابتلا فرد به هپاتیت جلوگیری می‌کند. همه افراد باید این واکسن را تزربق کنند. معمولا از مادران باردار آزمایش ایدز و هپاتیت می‌گیرند تا در صورت ابتلا اقداماتی انجام شود که جنین درگیر بیماری نشود.

انتهای پیام/

گوشتیران
قالیشویی ادیب
ارسال نظر