دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آذر 1402 - 06:16
نمایند مردم تهران در گفت وگو با آنا؛

برآیند شفاف‌سازی و سلامت رقابت‌ها، افزایش مشارکت انتخاباتی است

برآیند شفاف‌سازی و سلامت رقابت‌ها، افزایش مشارکت انتخاباتی است
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: همانطور که مقام معظم رهبری اعلام داشتند و امام راحل بار‌ها در گذشته تأکید کردند، مهم‌ترین اصل سلامت انتخابات و رقابت سالم نامزد‌های انتخاباتی است.
کد خبر : 885347
رضا تقی پورانوری نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا با با تأکید برفرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر مشارکت گسترده در انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: دو اصل شفاف‌سازی و رعایت سلامت انتخابات از سوی نامزد‌های انتخاباتی می‌تواند موجب تحقق این امر شود.

وی افزود: همانطور که مقام معظم رهبری اعلام داشتند و امام راحل بار‌ها در گذشته تأکید کردند، مهم‌ترین اصل سلامت انتخابات و رقابت سالم نامزد‌های انتخاباتی است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: درایام انتخابات برخی از نامزد‌ها  به دلیل کم شدن اقبال مردم به آن‌ها، دست  به رقابت‌های ناسالم می‌زنند و دیگر رقبای خود را تخریب می‌کنند. در صورتی که موارد به طور کامل برای دستگاه‌های نظارتی روشن است و نسبت‌های دروغ و ناروا و اخبار جعلی در تصمیم‌گیری این دستگاه‌ها تأثیری ندارد.

تقی پور با اظهار‌امیدواری از این که کسانی که به دنبال نمایندگی در پارلمان هستند با نیت خدمت‌گزاری وارد انتخابات شوند، اظهار داشت: طبیعاً افرادی که می‌خواهند به نمایندگی از مردم به پارلمان راه پیدا کنند، باید الگوی دیگر ان باشند و با رفتار و اخلاق خودر در دوره رقابت‌های انتخاباتی نظر رای‌دهندگان را به خود جلب کنند.

وی افزود: برداشت مردم از رفتار نامزد‌ها، عملکرد آن‌ها و رقابت سالم انتخاباتی از سوی نامزد‌ها نه تنها می‌تواند در میزان رد و تأیید صلاحیت نامزد‌های انتخاباتی مؤثر باشد، بلکه می‌تواند درمیزان مشارکت مردم تأثیر بگذارد.

رئیس فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه مصادیق و موارد تأیید صلاحیت‌ها به خوبی برای نامزد‌های انتخاباتی روشن است، گفت: شاید آنچه که امروز در آن خلاء و نقص داریم شفاف‌سازی باشد.

وی افزود: شفاف‌سازی موضوع ساده‌ای هم نیست چرا که طی این امر بایستی حریم شخصی افراد به خوبی حفظ شود.

تقی پور اظهار داشت: بعضاً در دین و مکتب اسلام توصیه‌هایی اکید داریم که شفاف‌سازی نباید سبب آبروریزی و ریختن آبروی کسی شود و نباید برای این امر به حریم شخصی وارد شویم.

نماینده مردم تهران تأکید کرد: این اقدام نیازمند کار بیشتری است. بعضا شورای محترم نگهبان و هیئت‌های نظارت اجرایی معمولاً در مورد رد صلاحیت افراد تأکید دارند که موضوعاتی نباید منتشر شود چرا که انتشار این موارد ممکن است به آبروی کسی لطمه حیثیتی بزند. از این رو شفاف‌سازی جای کار بسیاری دارد.

وی در عین حال خاطر نشان کرد: با این حال توقع و انتظار مردم این است که در مورد تأیید و رد صلاحیت‌ها قانع شوند و توضیحات کاملی را دریافت کنند.

تقی پور در خصوص برخی ایرادتی که به قانون فعلی انتخابات وارد می‌شود و تأثیر این موارد بر میزان مشارکت نیز اظهار داشت: قانون یک موضوع است و اجرای قانون موضوع دیگر. توضیحاتی که پیشتر به آن اشاره شد معطوف به اجرای قانون است.

وی افزود: به طور مثال ما قانون را قبول داریم، اما کسی که به هیئت‌های اجرائیه مراجعه می‌کند و خواستار این است که دلایل رد صلاحیت نماینده مورد نظر خود را بداند، باید قانع شود. 
 
عضو کمسیون صنایع و معادن مجلس گفت: در صورتی که بسیاری از مطالب ممکن است موجب ریختن آبروی افراد شود بنابراین به نظرم در مسأله مشارکت در انتخابات و شفاف‌سازی در این امر باید به بلوغ انتخاباتی برسیم یعنی شرایط طوری تعریف شود که در عین حال که حریم شخصی افراد حفظ می‌شود، افکار عمومی نیز قانع شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب