دانشجویان در فتنه سال گذشته نشان دادند منفعل نیستند/ چرایی نامگذاری 16 آذر به روز دانشجو
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم بزرگداشت ۱۶ آذر (روز دانشجو) و یادمان شهید مدافع حرم تازه تفحص شده، شهید لیلهالقدر محمدرضا یعقوبی با حضور سردار کمیل مطیعدوست از فرماندهان و یادگاران دوران دفاع مقدس، سهیل شکری سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، حجتالاسلام قاسم قاسمی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان، مسئولان استانی و شهرستانی و دانشجویان در سالن خواجه نصرالدین طوسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان برگزار شد.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در این نشست گفت: روز دانشجو متعلق به این شخصیتهای فرهیخته و فاضلی است که باید مطالبهگری کنند و خواستههای خود را با متولیان امر در میان بگذارند، چراکه بر این باوریم که دانشجو موذن جامعه است، همان نکتهای که شهید آیتالله دکتر بهشتی اشاره میکنند که به هر صورت جزء لازمه ذاتی دانشجو موضوع مطالبهگری است که در بدنه دانشجویی ما این بحث را داریم.
قاسمی متذکر شد: دانشگاه آزاد اسلامی یک دانشگاه نخبگانی است که بهلحاظ علمی و جمع نخبگانی، استادانی که در این دانشگاه حضور داشتند امروز هم کرسی تدریس دارند و همه جزء نخبگانی هستند که جزء یک درصد در دنیا هستند.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی بهخصوص واحد لاهیجان به لحاظ علمی، کیفیت آموزش و استانداردهای آموزشی در نوع خود بینظیر بوده و در واقع توانسته گام موثری را در تولید علم در انقلاب اسلامی نشان دهد و نخبگانی را تحویل جامعه دهد.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان تبیین کرد: جدای از رسالت اصلی دانشگاه که آموزش و پژوهش است گامهای بسیار گسترده و موثری را در حوزههای پژوهشی و آموزشی برداشتهایم و مفتخریم در دانشگاهی نفس میکشیم که بسیاری از نخبگان امروزی خروجی دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
قاسمی ادامه داد: یکی دیگر از رسالتهای دانشگاه آزاد اسلامی موضوع فرهنگ است و امروز مقوله فرهنگ را جدای از بحث آموزش و پژوهش نمیبینیم، مقوله فرهنگ تنیده به مباحث آموزشی و البته پژوهشی است.
دانشجویان ما جدای از انقلاب اسلامی نیستند
وی تبیین کرد: دانشجویان ما جدای از انقلاب اسلامی نیستند و جزء طیف نخبگانی هستند که با هر پوششی جزء نظام انقلاب اسلامیاند.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان تشریح کرد: بدنه دانشجویی ما امروز دلدادگان نظام و انقلاب رهبریاند و این تنها شعار و حرف نیست و برخاسته از اعماق و اعتقاد درونی ماست که امروز اگر انقلاب را هم موضوعی به مخاطره بیندازد دانشجویان در تولید علم و مباحث مختلف کمک حال نظام و انقلاب هستند.
قاسمی بیان کرد: با توجه به منویات مقام معظم رهبری در بحث کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان کارهای موثر و خوبی در حال اجراست که امسال بیش از ۱۲۰ کرسی را فقط لاهیجان به نام خودش ثبت کرده است.
وی یادآور شد: برخی از کرسیهای آزاداندیشی قابلیت برای تئوری نظریهپردازی دارند، حتی تئوریهایی را از این دانشجویان ما خارج میکنیم که اساساً میتوانند بعضی از معضلات منطقهای، استانی و حتی کشوری ما را مرتفع کنند.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان گفت: در دانشگاه در حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی رویداد ملی حل مسئله را داریم که توسط دانشگاهها اتفاق میافتد و دانشجویان درباره معضلات اجتماعی، فرهنگی، زیستبوم، زیست منطقهای را مطالعه میکنند و اساساً بحث تبادلآرا و تبادلنظر دارند.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان ادامه داد: دانشگاه زنده است و ما در یک مقطعی از زمان دچار یک وقفه شدیم، در زمان اغتشاشات دانشجویان ما نبوغ خودشان را به عالم نشان دادند و ثابت کردند که منفعل نیستند و در عرصه مباحث اقتصادی، اجتماعی امروز صاحبنظر، صاحب اندیشه، صاحب خرد و البته دانایی هستند.
قاسمی گفت: امروز مطالبهگری جزء ذات هر دانشجویی است و دانشجو میتواند خواستههای خودش را منطقی معقول و به دور از احساس و البته همراه با استدلال مطرح کند.
فرمانده و یادگار دوران دفاع مقدس هم گفت: یکی از دلایل این نامگذاری به کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ برمیگردد و دقیقاً چند ماه بعد از این کودتای ننگین که خودش یک مقدمهای دارد که سه چهار سال قبلتر از آن نفت ما ملی شد و در ۲۹ اسفند سال ۱۳۲۸ صنعت نفت ملی شد.
مطیعدوست افزود: دست آمریکاییها و انگلیسیها در درجه اول از سرمایههای ملی این کشور که نفت بود کوتاه شد، بنابراین دشمنان چند سال بعد در سال ۳۲ تصمیم گرفتند کودتایی را بر علیه انقلاب مصدق اجرا کنند که روزولت رئیس جمهور آمریکا بود و شخصاً با یک اسم مستعار با گذرنامه جعلی از مرز عراق به ایران آمد و فرماندهی عملیات را به عهده گرفت و قرار بود ۲۴ مرداد سال ۳۲ این کودتا انجام شود و مصدق متوجه کودتا شد و شاه هم فرار کرده و به نوشهر آمده بود.
فرمانده و یادگار دوران دفاع مقدس تشریح کرد: شاه هم به محض اینکه متوجه شد به این شکل کودتا صورت گرفته، امید خود را از دست داد و فرار کرد با یک هواپیمای مستقیم به خارج رفت.
وی تبیین کرد: شب بعد عملیات شد و در سه چهار شب ۲۸ مرداد این اتفاق رقم خورد و کودتاچیان پیروز شدند و دولت مصدق به اصطلاح شکست خورد و مصدق از پشت بام منزل فرار کرد.
تشریح چرایی عملیات طوفانالاقصی
فرمانده و یادگار دوران دفاع مقدس گفت: سرهنگ رحیمی منزل مصدق را به توپ بست و سه چهار ماه بعد آمریکاییها و انگلیسیها تصمیم گرفتند کمکم این روابط به اصطلاح خودشان با شاه ایران تقویت کنند که نیکسون رئیس جمهور آن وقت آمریکا را برای مقدمات آمادهسازی روابط رو عادیسازی روابط به ایران مأمور کردند.
مطیعدوست اضافه کرد: در این میان دانشجویان سراسر کشور اعتراض کردند و در جریان این انقلاب دانشجویی سه تن از دانشجوهای دانشگاه تهران «شهید مهدی شریعترضوی، شهید احمد قندچی و شهید مصطفی بزرگنیا» به شهادت رسیدند، این سه شهید در این راه جانشان را از دست دادند.
وی افزود: دولت هم بیاعتنای به همین موضوعات به نیکسون دکترای افتخاری حقوق را اهدا کردند و این وضعیت دانشجویی در قبل از انقلاب بود و بعد از انقلاب اسلامی این روز را به عنوان روز دانشجو نامیدند.
فرمانده و یادگار دوران دفاع مقدس با اشاره به چرایی عملیات طوفانالاقصی گفت: عملیاتهای فرسایشی که در طول این مدت جریان مقاومت علیه رژیم صهیونیستی داشت نتیجه داد.
مطیعدوست افزود: ۷۵ سال قبل عدهای یهودی، یهودی متعصب، نه یهودی به اصطلاح متدین اینها به یهودی صهیونیسم آمدند مکان و زمین افرادی را غصب کردند و بعد گفتند شما از خانههایتان بیرون روید و با آنها جنگیدند و هر روز آنها را کشتند.
وی تشریح کرد: در این مدت سعی کردند مذاکره انجام دهند و تمام مذاکراتشان با شکست مواجه شد و از مذاکرات کمپ دیوید تا مذاکرات شرمالشیخ و هیچ کدام نتیجه نگرفت، بلکه خائنین به این مملکت در داخل خودشان مانند جریان ابوظم عباس جنبش فتح یا عرفات.
فرمانده و یادگار دوران دفاع مقدس تبیین کرد: مذا کرات شرمالشیخ سومین موضوع است که هر روز این محاصرهشان تنگتر میشود و مساحت غزه حدود ۴۰ کیلومتر که این محدوده را نوار باریکه غزه در یک منطقه ۱۰ در ۴۰ کیلومتر تلفات زیادی داد.
مطیعدوست عنوان کرد: چهارمین دلیل عدم پاسخگویی تمامی سازمانهای بینالمللی رهبران مقاومت بارها و بارها شکایت کردند و به سازمان ملل و شورای امنیت شکایت کردند اما نتیجهای نداشت.
وی بیان کرد: پنجمین دلیل استمرار حمایت یک سویه رژیم جنایتکار آمریکا از رژیم صهیونستی است و مهمترین دلیل اینکه یک خیانتی از سوی دولتمردان عربی انجام میشد که روابط به اصطلاح عادیسازی را رسمی کردند.
فرمانده و یادگار دوران دفاع مقدس مطرح کرد: همچنین خیلی از کشورها مسابقه میگذاشتند رژیم صهیونیستی سفارتشان را باز کنند.
مطیعدوست گفت: رژیم صهیونیستی دارای سه سرویس اطلاعاتی به نام شاباک یعنی عملیات داخلی اطلاعات داخلی، آمال اطلاعات نظامی و موساد است، موساد پای خود را از حریم بیرون گذاشت و دانشمندان هستهای به شهادت رساند و استادان نخبه و دانشجویان را به شهادت رساند.
وی افزود: سرویسهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی وضعیت بسیار افتضاحی دارد و بسیار شکننده است و نشان دادند که تو خالی هستند و متوجه این عملیات نشدند.
فرمانده و یادگار دوران دفاع مقدس تبیین کرد: در جنگ فقط میدان مین دشمن بود و سیم خاردار و حتی سیم خاردارهایشان هم هوشمند و حسگر داشت، اما اشراف اطلاعاتی دشمن در عملیات «طوفانالاقصی» حسابی زیر سوال رفت و به قول حضرت آقا دشمن صهیونیستی در این عملیات ضربه فنی شد.
انتهای پیام/