قالیباف: فضای مجازی نیازمند یک حکمرانی و ضوابط و مقررات است
به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدباقر قالیباف در چهارمین و آخرین بخش برنامه بدون توقف درباره برنامه مجلس برای بازنشستگی و سالمندی گفت: مباحث مربوط به بازنشستگی و کهنسالی یکی از چالشهای جدی دهه پیش روی ما است؛ متولدین دهه ۶۰ یعنی یک میلیون و حدود ۹۰۰ هزار نفر در پیک افزایش جمعیت هستند که در گذشت زمان در حوزه سالخوردگی با آن مواجه میشویم و باید برای آن بهدرستی پیشبینیهایی داشت. در همین راستا در برنامه هفتم به حوزههای بهداشت، اقتصادی و موضوعات دوره سالخوردگی توجه شده است.
وی با بیان اینکه مخاطب ما در مجلس بهویژه در برنامه هفتم خانواده است، افزود: شاید در جایی در برنامه هفتم از خانواده نام برده نشود اما موضوع را معطوف به خانواده انجام میدهیم مثلاً بحث ما در حوزه کالابرگ، در حوزه اقتصادی مربوط به سبد اقتصادی خانواده برای جبران تورم است.
رئیس مجلس بیان کرد: مجلس در سال ۱۴۰۱ و زمان حذف ارز ترجیحی بهصورت دقیق مصوب کرد که دولت مجاز است ارز ترجیحی را حذف کند و اگر حذف کرد حتماً سبد کالابرگ الکترونیکی را به خانواده بر اساس قیمت شهریورماه ۱۴۰۰ در ۱۴۰۱ ارائه کند زیرا خانواده برای ما مهم بوده البته دولت این کار را انجام داد اما تا بستر آن آماده شود با تأخیر انجام شد. اگر در زمان خودش انجام میشد یک بخش از نابسامانی فعلی را مواجه نبودیم.
قالیباف با بیان اینکه در حوزه فرهنگی در برنامه هفتم توسعه، سبد فرهنگی خانواده مدنظر است، گفت: بهطور خاص معتقدیم که این بحث از کودکی بهویژه پیشدبستانی و مهدکودک شروع میشود. در آموزشوپرورش مهمترین موضوعات تربیتی، آموزشی و همه موضوعاتی که در طلاق، آسیبهای اجتماعی و حاشیهنشینی است، ریشه تربیتی مهم است که متأسفانه در این بخش موفق نبودیم.
وی ادامه داد: در صحن علنی مجلس تأکید کردم که در ۲۰ سال گذشته حدود ۱۸ یا ۱۹ نفر وزیر و سرپرست در حوزه آموزشوپرورش جابجا کردیم و این اقدام موجب بیثباتی در مدیریت وزارت آموزشوپرورش شده است البته مشکلات دیگری هم وجود دارد؛ اگر به برنامه هفتم توجه کنید بر این موضوع متمرکز شدیم و باید آموزشوپرورش را به هر شکل ممکن دنبال کنیم.
رئیس مجلس با بیان اینکه زمان و مربی مناسبی برای حوزه پرورشی و تربیتی در مدارس نداریم، افزود: این موارد را در برنامه هفتم توسعه پیشبینی کردیم زیرا موضوعات مهمی بود. در مورد بحث معلمان و دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی و تحقق برنامه تحول آموزشوپرورش نیز بیش از ۱۲ تا ۱۳ حکم خاص آموزشوپرورش از حوزه توسعه کاربردی تا بخشهای در با دقت نوشته شده است.
قالیباف گفت: ریشه موضوع حجاب و عفافی هم که برخی از دانشجویان اشاره کردند از همان حوزه مدرسه و خانواده است یعنی همیشه تأکید دارم که اگر به ۵ «میم» در مدیریت و حکمرانی توجه شود مؤثر خواهد بود؛ این میمها شامل منزل (خانواده)، مسجد، مدرسه، محله و مجازی است. این ۵ میم را باید از همان دوران طفولیت در مجموعه مدیریتیمان مدنظر قرار گیرد البته موضوع خانواده و بحث آموزشوپرورش مهم است. به ریشههای حجاب نیز که نوعی آسیب است میتوان در حوزه تربیتی توجه کرد.
وی ادامه داد: برخی دانشجویان اشاره کردند که لایحه حجاب و عفاف پشت درهای بسته تصویب شد درحالیکه این لایحه از روز نخست در تمام رسانهها مطرح شد و بر روی سایت مجلس قرار گرفت. همچنین بنده با گروههای مختلف جلسه برگزار کردم چون در کمیسیون بر اساس اصل ۸۵ رسیدگی میشد حتی مصوباتی که نهایی میشد، نظرات نمایندگان و نخبگان جامعه هم در مورد طرح ارائه و اعمال میشد و بههیچوجه بررسی این لایحه پشت درهای بسته نبوده است.
وی یادآور شد: درباره اینکه چرا بر اساس اصل ۸۵ آن را بررسی کردیم باید بگویم که زیرا سرعت عمل میخواستیم؛ این لایحه دو فوریتی بود و به دو فوریت آن رأی داده نشد و یک فوریتی شد. اگر از مسیر صحن پیش میرفتیم بررسی آن حداقل یک سال تا یک سال و نیم طول میکشید درحالیکه باید آن را در زمان کوتاهی تعیین تکلیف میکردیم و این موضوع بهصورت اصل ۸۵ بررسی شد، میتوانید اطلاعات بررسی آن را در اینترنت جستجو کنید و در تمامی سایتها وجود دارد و از این طرح دفاع میکنم؛ این طرح زمانی که لایحهی آن ارائه شد فقط به جرم انگاری توجه شده بود اما اکنون گروههای ایجابی و بخشهای فرهنگی و آموزشی، تقویتی و وظایف دستگاههای دولتی و سایر دستگاهها مدنظر قرار گرفت و جرم انگاریها هم انجام شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص سربازی گفت: موضوع سربازی یکی از مباحث مربوط به خانواده است. رهبر معظم انقلاب به ستاد کل تأکید کردند که نیاز به بازنگری در حوزه سربازی داریم و در این رابطه هماهنگی خوبی بین مجلس و ستاد کل نیروهای مسلح صورت گرفت. امروز قریب به ۱۰ برابر متوسط حقوق سربازان افزایش یافته و این به معنای نگاه به موضوع خانواده است، سربازی که متأهل است بهویژه در مناطق عملیاتی ۹۰ درصد حقوق یک کادر را دریافت میکند پس موضوع جوان و خانواده برای مجلس، دولت و نیروهای مسلح در اولویت قرار دارد.
وی یادآور شد: در گذشته به سربازان حقوق ۴۰۰ هزار تومانی پرداخت میشد و حتی کرایه راه و رفتوبرگشت سربازها تأمین نمیشد، حتی فرزندان خانوادههای مستضعف به مرخصی نمیرفتند اما در حال حاضر به این مسائل توجه شده و سربازانی که تخصص دارند بهکارگیری میشوند و پیشبینی کردیم که متوسط خدمت را بهروشهای مختلف کاهش دهیم؛ این از نکات مهمی است که در بحث خانواده و جوانان مدنظر قرار گرفته است. سربازی امر مقدسی است و حتماً لازم است هر جوانی به سربازی بیاید پس در اصل این بحث هیچگونه شک و تردیدی نیست و باید انجام شود و قانون هم وجود دارد اما چگونگی آن بسیار مهم است و به این مهم هم توجه شده است.
وی افزود: در بحث قانون تسهیل ازدواج جوانان مصوب سال ۱۳۸۴ که در مورد ماده ۵۸ توضیحاتی ارائه شد یکی از اشکالات ما در حوزه قانونگذاری، نبود قوانین جامع است؛ یعنی در حال حاضر حدود ۱۲ هزار قانون و بهطور تقریبی نزدیک به ۱۰۰ هزار دستورالعمل، بخشنامه و مقررات داریم که در این رابطه بعضی از موضوعات فراموش شده است. یکی از موضوعاتی که در مجلس یازدهم دنبال میکنیم و توانستیم این کار را هم پیش ببریم و از هوش مصنوعی نیز برای آن استفاده کنیم، تنقیح قوانین است تا بتوان قوانین را بهگونهای مرتب و منظم کرد. بهعنوان مثال به ۵۸ تا ۵۹ قانون مادر و جامع تبدیل شوند و همه این قوانین یکجا جمعآوری و ناسخ و منسوخ مشخص شود. در مواردی تکرار قانون داریم و این موضوع از مشکلات جدی است. به فضل الهی در تلاش هستیم با تنقیح قوانین و استفاده از ظرفیت حقوقدانان در بخشهای مختلف و فناوری بتوان قوانین جامعی را تصویب کنیم.
قالیباف اضافه کرد: فکر کنم ۵۸ تا ۵۹ قانون جامع داریم که اطلاعات آن در ذهنم نیست. بیش از ۳۰ قانون تنقیح شده و مابقی آن را نیز تا پایان دوره انجام خواهیم داد تا بر این اساس بتوان مشکلاتی که وجود دارد و برخی دانشجویان نیز به آن اشاره کردند را رفع کرد و بهنوعی آشفتگی را نظم و نسخ دهیم.
رئیس مجلس در مورد بحث مربوط به فضای مجازی گفت: فضای مجازی نیازمند یک حکمرانی و ضوابط و مقررات است. در این تردید نکنیم در اینجا هرگونه اختلافنظری باشد روی چگونگی این کار است. بهعنوان مثال مشاغلی که در حوزه فضای مجازی فعال هستند و همین غذایی که جابهجا میشود، در منازل تولید غذا توزیع آن و نوع کالا و نظارت، بهداشت، حملونقل و سلامت آن همه حکمرانی است و شبیه این مسائل را نیز در حوزه فرهنگ و امنیت داریم، عین این را همه بخشها این نظارت را داریم.
وی اضافه کرد: اگر این نظارت در خارج از فضای مجازی است باید بهصورت دقیقتر در آن فضا انجام شود و نباید در این رابطه تردید داشت و باید این کار را انجام داد اما در مورد چگونگی آن باید بحث و گفتوگو کرد تا بهصورت دقیق انجام شود و موضوعاتی مانند سرعت اینترنت، چگونگی نظارت، رعایت حوزه شخصی افراد و بر هم نزدن فرصتهای شغلی و اقتصادی و عدم ایجاد مشکل برای کسبوکارها باید مدنظر قرار گیرد. این گونه نباشد که یک شبه شغل فردی که در فضای مجازی بهعنوان سرقفلی کار میکند و ۵ یا ۱۰ سال است کار خود را در یک سکو جلو برده را تعطیل کنیم، باید وضعیت کاسبی این فرد مدنظر قرار گیرد و اینها مشکلاتی است که باید به آنها بهصورت جدی توجه شود تا بتوان این بحث را با دقت پیش برد.
انتهای پیام/