نماینده ژیمناستیک در مجمع کمیته المپیک چه کسی است؟ / یک صندلی و دو مشتری!
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، داستان فدراسیون ژیمناستیک بدل به یک کلام سردرگم و پیچیده شده که گره آن هر روز کورتر میشود. ظاهرا هیچ تدبیری برای باز کردن این گره نیست و طرفین ماجرا با کشیدن سر کلاف روز به روز این گره را کورتر میکنند به گونه ای که به نظر میرسد با دست که هیچ، با دندان هم دیگر این گره کور باز نشود.
مجمع عمومی کمیته ملی المپیک فردا قرار است در سالن فارسی آکادمی برگزار شود. طبق قانون روسای تمامی فدراسیونهای عضو مجمع باید در آن حضور داشته باشند و ژیمناستیک به عنوان یک رشته المپیکی و مادر یکی از مهمترین اعضای مجمع کمیته ملی المپیک محسوب میشود. دعوت از رئیس این فدراسیون برای حضور در مجمع بدل به مناقشهای عجیب شده و در نهایت در فاصله کمتر از ۲۴ ساعت مانده به برگزاری مجمع مشخص نیست چه کسی به عنوان رئیس فدراسیون ژیمناستیک در مجمع حضور خواهد یافت.
روز شنبه بود که عابد حقدادی رئیس منتخب در انتخابات جنجالی، پرحاشیه و تایید نشده اسفند ماه سال گذشته از دعوت خود به مجمع در قامت رئیس فدراسیون ژیمناستیک خبر داد.
دعوتی که البته بلافاصله با واکنش زهرا اینچه درگاهی رئیس سابق این فدراسیون روبرو شد. درگاهی که کماکان از سوی FIG به عنوان رئیس قانونی و مورد تایید فدراسیون ژیمناستیک محسوب میشود، به این مساله اعتراض کرد و بابت تبعات قانونی این اتفاق هشدار داد. چه آنکه اگر در مجمع کمیته ملی المپیک رئیسی که مورد تایید فدراسیون جهانی نباشد به عنوان نماینده فدراسیون متبوعش در مجمع شرکت کند، یک اقدام غیرقانونی است که مجمع کمیته ملی المپیک را از اعتبار خواهد انداخت و حتی میتواند با شکایت و پیگیری موجبات دردسرهای بعدی نظیر تعلیق را به همراه داشته باشد.
این اعتراض با واکنش شخص محمود خسروی وفا رئیس کمیته ملی المپیک همراه شد و او که به مناسبات بین المللی آگاه و حساس است و در طول این مدت برای حل مشکل فدراسیون ژیمناستیک ابطال انتخابات و بازگشت اینچه درگاهی را پیشنهاد داده، در نامهای به وزارت ورزش تاکید کرد که حضور حقدادی به مجمع کمیته ملی المپیک غیرقانونی است و باید اینچه درگاهی به عنوان نماینده و رئیس فدراسیون ژیمناستیک در مجمع حضور پیدا کند.
ظاهرا وزارت ورزش با این نامه و حضور درگاهی در مجمع مخالفت کرده و بر طبل قدیمی میکوبد و حاضر به عقب نشینی در این رابطه نیست. صرفنظر از زاویه و اصطکاک وزارت با شخص درگاهی، آنها معتقدند عقب نشینی در قبال شرایط فدراسیون ژیمناستیک یک شکست برای آنها محسوب میشود و حاکمیت و تولیت دولت و وزارت ورزش در امور فدراسیونها را زیر سئوال خواهد برد. اتفاقی که ممکن است دست آخر به تعلیق این رشته منجر شود. چه آنکه فدراسیون جهانی ژیمناستیک دوباره خواستار روشن شدن تکلیف این فدراسیون و برگزاری انتخابات با حضور درگاهی شده و در این زمینه هرگز کوتاه نمیآید.
نکته عجیب اینکه حقدادی تاکید کرده دعوتنامه صادر شده از سوی کمیته ملی المپیک برای حضور در مجمع فردا کماکان اعتبار دارد و تا زمانی که منعاش نکنند، در مجمع حضور خواهد یافت. از طرفی کمیته ملی المپیک نیز حضور اینچه درگاهی در مجمع را قانونی میداند و همین بدل به یک معادله عجیب و لاینحل شده و مشخص نیست چه کسی در مجمع به عنوان رئیس فدراسیون ژیمناستیک حضور خواهد یافت.
در صورتی حقدادی در مجمع حضور پیدا کند و گزارشی به نهادهای بینالمللی ارسال شود، عواقب این محدودیتها دامان کمیته ملی المپیک را هم خواهد گرفت که این مسئله اصلاً به صلاح ورزش کشور نیست. ضمن این که حضور ۲ نماینده از یک فدراسیون در یک پوزیشن اساسا ممکن نبوده و قانونی هم نخواهد بود.
باید منتظر ماند و دید که سرانجام چه کسی به عنوان رئیس فدراسیون ژیمناستیک در مجمع فردا حضور پیدا میکند؛ رئیس منتخب انتخابات تایید نشده یا رئیس مورد تایید FIG؟
انتهای پیام/