نقش اقتدار و استقلال بانکمرکزی در ثبات اقتصادی/ تسلط بر حاکمیت پول و کنترل بازارها بیشتر میشود
به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از روابط عمومی بانک رفاه کارگران، دکتر اسماعیل للـهگانی در رابطه با قانون جدید بانک مرکزی و اثرات آن بر اقتصاد به خبرنگار ایبنا گفت: اقتدار بانک مرکزی به ثبات مالی کشور کمک میکند و برهمین اساس باید به عنوان ناظر مالی بر عملکرد سایر بانکها، استقلال و اقتدار لازم را برای مدیریت سیستم پولی و مالی کشور داشته باشد.
وی با اشاره به این موضوع که حاکمیت پول باید در اختیار بانک مرکزی باشد، تصریح کرد: بانک مرکزی اقدامات مناسبی برای تثبیت نرخ ارز و کنترل بازارهای مالی انجام داده است که اگر این اقدامات ادامه پیدا کند شرایط بهتری در اقتصاد فراهم میشود.
دکتر للـهگانی قانون جدید بانک مرکزی را موثردانست و گفت: در قانون جدید، اقتدار و استقلال بانک مرکزی افزایش پیدا کرده به همین دلیل این نهاد تسلط بیشتری بر حاکمیت پول و کنترل بازارها دارد و با ورود به عنوان یک ناظر قوی و مقتدر، نوسانات و تلاطمهای اقتصادی را به حداقل میرساند.
مدیرعامل بانک رفاه کارگران با اشاره به دو سیاست مهم پولی و ارزی بانک مرکزی در چند ماه اخیر افزود: تعدادی از اشخاص در داخل یا خاج از کشور با قصد برهم زدن فضای اقتصادی کشور تلاطمهایی را ایجاد میکنند که بانک مرکزی با اقتدار تلاطم و نوسانات ایجاد شده را مهار میکند، همچنین بانک مرکزی شرایطی را فراهم کرده تا بانکهای ناتراز به سمت اصلاح خود حرکت کنند که این مهم باعث ثبات اقتصادی در کشور نیز خواهد شد.
وی با بیان اینکه کنترل تورم یکی از موضوعات مهم مد نظر بانک مرکزی است، تاکید کرد: با اقدامات بانک مرکزی و اعمال محدودیت در پرداخت تسهیلات، رشد نقدینگی کاهش پیدا کرده و روند بهبود ترازنامه بانکها نیز آغاز شده که این اصلاحات با قانون جدید بانک مرکزی بهتر و کاملتر هم اجرا میشوند.
دکتر للـهگانی در پایان گفت: بانک رفاه کارگران همزمان با اجرای سیاستهای بانک مرکزی از دو ابزار اوراق گام و گواهی سپرده خاص برای تامین نیاز واحدهای تولیدی استفاده کرده است.
انتهای پیام/