همایش بینالمللی با موضوع تکامل زیستبوم صنعت بیمه برگزار میشود
به گزارش خبرنگار گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بیمه مرسوم، بیمههای بازرگانی متداول بر اساس روش غربی در جبران خسارات مالی رفتار میکنند، اما، شماری از پژوهشگران اسلامی بیمه مرسوم را با شریعت ناسازگار و آن را دارای عناصر غَرَر (بیاطمینانی و جهل) و مَیْسِر (قِمار) و ربا میدانند.
تکافل چیست؟
در نتیجه تکافل را پیشنهاد نمودهاند که علاوه بر آنکه کارکرد بیمههای مرسوم را دارد، از آن سه نقص به دور است و نهادی مالی ـ اخلاقی به شمار میآید. تکافل مبتنی بر اصل قرآنیِ تعاون و به معنای «کمک متقابل میانْگروهی» است و هر عضوی در حمایت از نیازمندانِ داخل گروه سهم دارد. این نوع بیمه شبیه «بیمه تعاونی» است.
در این راستا پژوهشکده بیمه و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران همت به برگزاری سی اُمین همایش ملی و یازدهمین همایش بینالمللی بیمه و توسعه با موضوع تکامل زیست بوم صنعت بیمه «تکافل، حکمرانی و فناوریهای نوین» همزمان با روز ملی بیمه کردهاند.
این همایش دارای برنامههای گوناگونی ست از جمله نکوداشت روز بیمه، انتخاب چهره ماندگار صنعت بیمه در سال ۱۴۰۲، انتخاب کتاب سال صنعت بیمه، معرفی مدیران و کارمندان شایسته صنعت و همچنین سخنرانیهای تخصصی در قالب پنلها و کارگاههای حضوری و مجازی است.
از اهداف اصلی این همایش، ترویج فرهنگ بیمه و ایجاد بستری برای گفتگو بین کلیه پژوهشگران و متخصصان صنعت بیمه است.
مهمترین محورهای همایش
همافزایی نوآورانه بیمه و تکافل
نقش بیمه و تکافل در شکوفایی پژوهش، فناوری و آموزش
نقش صنعت بیمه و تکافل در مهار تورم
توسعه بین المللی صنعت بیمه و تکافل
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل پژوهشکده بیمه، در خلال برگزاری این رویداد 12 کارگاه آموزشی بینالمللی توسط اساتید و صاحبنظران حوزه بیمه، تکافل و مالی اسلامی بینالمللی از کشورهای مالزی، اندونزی، امارات متحده عربی و ترکیه به شرح جدول پیوست ارائه خواهد شد.
پژوهشگران و علاقهمندان میتوانند برای شرکت در این همایش و کسب اطلاعات بیشتر به این نشانی مراجعه کنند.
انتهای پیام/