دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 خرداد 1395 - 10:38
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد:

به‌کارگیری فناوری نانو در علوم کشاورزی و صنایع غذایی ضروری است

به همت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد دو کارگاه کاربرد نانو در رشته برق و کشاورزی برگزار شد.
کد خبر : 88234

معاون پژوهش و فناوری واحد بجنورد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در این باره اظهار کرد: «با استفاده از این فن‌آوری امکان ساخت و تولید نیازهای صنعت برق با خواص بهتر و هزینه کمتر وجود دارد و با توجه به کاهش ذخایر نفتی و افزایش نیاز جهانی برای تامین انرژی، به‌کارگیری فن‌آوری نانو در حوزه برق و انرژی مورد توجه فراوان قرار گرفته است.»


دکتر محمد ضمیریان درباره کاربرد فن‌آوری نانو در حوزه برق و انرژی گفت: «از کاربردهای فناوری نانو می‌توان در ساخت و تولید تجهیزات مورد نیاز صنعت برق با کارآیی و خواص بهتر و هزینه کمتر، ساخت و تولید تجهیزاتی که با فن‌آوری‌های مرسوم امکان‌پذیر نیست، توسعه روش‌های بهره‌برداری، تعمیرات، نگهداری، بهسازی و نوسازی تاسیسات و تجهیزات صنعت برق، کاهش تلفات برق در شبکه‌های انتقال و توزیع و ... نام برد.»


وی خاطرنشان کرد: «با توجه به اینکه کشور ما از نظر تولید علم در زمینه فن‌آوری نانو در منطقه اول و در جهان در رتبه هشتم و از نظر توان نیروگاه‌های نصب‌شده در منطقه اول و در جهان در رتبه چهاردهم قرار دارد، این امکان وجود دارد با به‌کارگیری فن‌آوری نانو در همه شاخه‌های صنعت برق ارتقای هرچه بیشتر این صنعت و صعود به رتبه‌های بالاتر فراهم شود.»


طبق آخرین گزارش سازمان ملل متحد، حدود ۸۰۰ میلیون نفر از جمعیت جهان دچار فقر غذایی هستند که شمار افراد قرار گرفته در زیر خط فقر (از نظر تامین انرژی مورد نیاز روزانه بدن) روز به روز در حال افزایش است

معاون پژوهش و فناوری واحد بجنورد اظهار کرد: «از کاربردهای دیگر فن‌آوری نانو در محور تولید برق می‌توان کاتالیزورهای مخصوص سوخت، مواد افزودنی سوخت، پوشش‌های پره‌ها و اجزای داغ توربین‌های گازی، پوشش‌های لوله‌های بویلر، پوشش‌های پره‌های کمپرسور و .... را نام برد.»


ضمیریان با بیان ضرورت به‌کارگیری فناوری نانو در علوم کشاورزی و صنایع غذایی گفت: «طبق آخرین گزارش سازمان ملل متحد، حدود ۸۰۰ میلیون نفر از جمعیت جهان دچار فقر غذایی هستند که شمار افراد قرار گرفته در زیر خط فقر (از نظر تامین انرژی مورد نیاز روزانه بدن) روز به روز در حال افزایش است.»


وی افزود: «ورود نسل اول فناوری‌ها به عرصه کشاورزی در چند دهه گذشته منجر به وقوع انقلاب سبز و گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی صنعتی شده است و در این دوره افزایش چشمگیری در کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی صورت گرفته است.»


ضمیریان خاطرنشان کرد: «با گذشت سال‌ها از وقوع انقلاب سبز و کاهش مجدد نسبت رشد تولیدات کشاورزی به جمعیت جهان، لزوم به‌کارگیری فناوری‌های جدید در صنعت کشاورزی پیش از هر زمان دیگری آشکار است.»


معاون پژوهش و فناوری واحد بجنورد گفت: «ورود فناوری نانو به صنعت کشاورزی و صنایع غذایی متضمن افزایش میزان تولیدات و کیفیت آنها در کنار حفظ محیط زیست و منابع کره زمین است.»


ضمیریان با توجه به رابطه میان فناوری نانو و علوم کشاورزی اظهار کرد: «رابطه میان فناوری نانو و علوم کشاورزی در زمینه‌های زیر همچون نیاز به امنیت در کشاورزی و سیستم‌های تغذیه‌ای، ایجاد سیستم‌های هوشمند برای پیشگیری و درمان بیماری‌های گیاهی، خلق وسایل جدید برای پیشرفت در تحقیقات بیولوژی و سلولی بازیافت ضایعات حاصل از محصولات کشاورزی و ... قابل بررسی است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب