از ضرر بزرگ تا تخلف بزرگ/ تیشه به ورزش ناشنوایان!
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین دوره مسابقات قهرمانی دوومیدانی ناشنوایان آسیا و اقیانوسیه با حضور ۶ تیم کویت، عراق، مالزی، ژاپن، قزاقستان و قیرقیزستان در بخش مردان و زنان در مجموعه ورزشی آفتاب انقلاب در دو بخش زنان و مردان به مدت ۲ روز در مجموعه آفتاب انقلاب تهران برگزار شد.
در پایان این رقابتها زنان کشورمان بر سکوی نخست ایستادند و تیم مردان نایب قهرمان شد. در بخش زنان تیم ایران با ۷ طلا، ۱۱ نقره و ۸ برنز قهرمان شد، تیم قزاقستان با ۶ طلا، ۵ نقره و ۴ برنز نایب قهرمان و تیم ژاپن با ۲ طلا سوم شدند.
در بخش مردان نیز تیم ژاپن با ۷ طلا، ۳ نقره و ۱ برنز بر سکوی نخست ایستاد، تیم ایران با ۶ طلا، ۸ نقره و ۱۴ برنز عنوان نایب قهرمانی را به دست آورد و تیم عراق با ۴ طلا، ۳ نقره و ۲ برنز بر سکوی سوم ایستاد.
این مسابقات، اما از روز نخست با حواشی عجیب و رنگارنگی همراه بود که مسابقات را زیر سئوال برد و سبب شد که این میزبانی هیچ دستاوری برای ورزش ایران به همراه نداشته باشد.
هیچکس نیامد!
فدراسیون ناشنوایان از مدتها پیش با تبلیغات فراوان کوشید تا این میزبانی را یک دستاورد بزرگ و افتخار برای ورزش ایران جلوه داده و روی حضور تیمهای شرکت کننده و ورود خارجیها در شرایط فعلی به ایران مانور زیادی کرد، اما در عمل این اتفاق رخ نداد و تنها ۶ کشور خارجی حاضر شدند برای حضور در این مسابقات به ایران سفر کنند. این درحالی بود که فدراسیون ناشنوایان روی حضور حداقل ۱۵ تیم خارجی در این مسابقات مانور کرده بود، اما حتی پیگیریها و نفوذ محمد پرگر رئیس کنفدراسیون ورزش ناشنوایان آسیا نیز سبب نشد تا تیمهای خارجی بیشتری به ایران سفر کنند. فاجعه تا آنجا پیش رفت که در بخش زنان فقط دو تیم خارجی ژاپن و قزاقستان با تعداد محدودی ورزشکار در مسابقات حضور داشتند و این حتی کیفیت مسابقه را به نازلترین سطح رساند تا این رویداد عملا هیچ دستاورد فنی نیز نداشته باشد.
این استقبال کم علاوه بر شکست برنامه تبلیغاتی فدراسیون ناشنوایان از منظر اقتصادی نیز به شدت زیان ده بود.با وجود تلاشهای فراوان پرگر رییس کنفدراسیون ورزش ناشنوایان آسیا فقط ۶ تیم خارجی در این مسابقات حضور پیدا کردند که از نظر درآمدزایی دستاورد زیادی برای ایران ندارد.
آنطور که فدراسیون اعلام کرده برگزاری این رقابتها بیش از ۳ میلیارد هزینه داشته که با توجه به استقبال کم تیمهای خارجی و عدم جذب اسپانسر(پشتیبان) عملاً مسابقات یک شکست اقتصادی برای ورزش ایران محسوب میشود. با توجه به اینکه هر ورزشکار برای شرکت در قهرمانی آسیا باید مبلغ ۵۰ دلار به میزبان و ۵۰ دلار به کنفدراسیون آسیا پرداخت کند که چون تیمهای محدودی از قهرمانی آسیا استقبال کردند هزینههای ورودی تنها صرف هتل و سایر امور جاری مسابقات شد و هیچ آوردهای برای فدراسیون به دنبال نداشت.
از طرفی، چون خود فدراسیون نیز ملزم به پرداخت هزینه ۵۰ دلاری به کنفدراسیون آسیا به تعداد ورزشکاران خود است، مجموعه فدراسیون برای برگزاری این مسابقات و امور عملا از جیب خود هزینه کرد تا این مسابقات جز ضرر اقتصادی هیچ دستاوردی نداشته باشد. این اتفاق در شرایط سخت اقتصادی فعلی و البته وضعیت نابسامان ورزش ناشنوایان که همیشه از مشکلات و کمبودها رنج میبرد، یک ناکامی تمام عیار محسوب میشود. در حقیقت ورزش ناشنوایان در تنگناهای موجود به جای اینکه حداقل بودجه این فدراسیون را صرف ورزشکاران داخلی و امکانات برای آنها کند، برای غریبهها و خارجیها هزینه کرد که حضورشان هیچ توجیهی نداشت.
برگزاری مسابقات زنان بدون حجاب با حضور مردان!
حاشیه بزرگتر، اما در روز نخست مسابقات زنان رخ داد. در این مسابقات زنان خارجی حاضر در مسابقات بدون حجاب و پوشش با لباسهای مخصوص دوومیدانی مسابقه دادند در حالیکه در محل برگزاری مسابقات چند مربی مرد حضور داشتند! انتشار یک ویدئوی کوتاه از این اتفاق بدل به جنجالی بزرگ شد که کاملا مسابقات را تحت الشعاع قرار داد.
مهران تیشه گران رئیس فدراسیون ناشنوایان ابتدا کوشید ماجرا را تکذیب کرده و با ادعاییهای عجیب آن را ماست مالی کند. تیشه گران گفته بود: در مسابقات زنان و مردان مختلط نبودند و زمانی که زنان مسابقه داشتند هیچ موجود «نری» در محوطه پر نمیزد و دور تا دور مجموعه هم پوشیده شده بود. حتی زمانی که مسابقات زنان درحال برگزاری بود، فقط خود زنان در آن محوطه حضور داشتند و مسوولان حراست هم تمام دوربینها و تلفنهای همراه را جمعآوری کردند. اگر در جریان برگزاری مسابقات زنان یک مرد در محوطه حضور داشت همه حق دارند که تیشهگران را اعدام کنند. من فکر میکنم این اقدامات کار دشمنان است!
این ادعای مضحک در حالی مطرح شد که در ویدئوی منتشره کاملا مشخص بود مردان نیز در جریان مسابقات زنان با پوشش آزاد حضور دارند.
بعد از ادعاهای تیشه گران، وزیر ورزش و جوانان خیلی زود رئیس فدراسیون را برکنار کرد تا حداقل وعده اعدام تیشه گران را با برکناری جبران کرده باشد!
کیومرث هاشمی خیلی زود و پس وایرال شدن این ویدئو و تخلف محرز رئیس فدراسیون شبانه او را برکنار کرد و علیرضا خسروی را به عنوان رئیس جدید این فدراسیون معرفی نمود تا واکنشی سریع به این تخلف داشته باشد.
تجدید انتخابات بدون رئیس متخلف
کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان در حکم خود در انتصاب علیرضا خسروی به عنوان سرپرست جدید فدراسیون ناشنوایان به او ماموریت داد «شرایط برگزاری انتخابات جدید با حضور افراد باتجربه و توانا در حوزه مدیریت از جامعه ناشنوایان کشور در این عرصه را فراهم آورد».
تأکید وزیر به برگزاری مجدد انتخابات آن هم با کلیدواژه «جدید» ثابت میکند که هاشمی استخوان لای زخم نگذاشته و هیچ راهی برای بازگشت تیشه گران به این فدراسیون وجود ندارد. از طرفی انتخابات این فدراسیون که در روزهای پایانی سال گذشته برگزار شد، با شکایت کاندیدا و رای دیوان عدالت اداری باطل اعلام شده و از همین رو از منظر قانونی نیز تیشه گران مسئولیتی در این فدراسیون ندارد.
مجمع انتخاباتی فدراسیون ناشنوایان ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ در محل کمیته ملی المپیک برگزار و مهران تیشهگران در انتخاباتی یکطرفه که بوی مهندسی از آن به مشام میرسید، برای دومین بار به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب شد.
بعد از گذشت بیش از ۷ ماه از انتخابات ۲ نفر از نامزدهای انتخاباتی شامل کرمالله علیمرادی و سعید آرام به دیوان عدالت اداری شکایت کردند. شعبه ۳۵ دیوان عدالت اداری در حکمی که ۲۴ مهر ماه صادر کرده رای به ابطال انتخابات سال گذشته داد و به نظر میرسد وزیر ورزش با برکناری تیشه گران و تجدید انتخابات قصد دارد حکم قانون را اجرایی کند. آنچه اعتراض تیشه گران مبنی بر برکناری غیرقانونی و اینکه مجمع باید درباره برکناری اش تصمیم بگیرد را بی اثر میکند.
انتهای پیام/