بلاتکلیفی فدراسیون والیبال ادامهدار شد/ اکبری جانشین احتمالی داورزنی؟
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، همیشه روال بر این است که وزارت ورزش و جوانان پیش از اتمام دوره ریاست فدراسیون ها، اداره امور را به سرپرست محول میکند تا شرایط برای برگزاری انتخابات مهیا شود.
در مورد فدراسیون والیبال نیز قرار بر این بود، با برگزاری مجمعی فوق العاده در روز ۲۹ آبان، سرپرست انتخاب شود که به یکباره این مجمع لغو شد.
در ابتدا عنوان شد که ارسال خودسرانه دعوتنامه مجمع برای اعضا، بدون هماهنگی با وزارتیها دلیل لغو مجمع فوق العاده بوده است. در ادامه، اما پای موضوعات دیگری هم به میان آمد که به حواشی تفاوت اساسنامه فدراسیونهای ورزشی آماتوری ایران با اساسنامه فدراسیون والیبال مرتبط است.
اساسنامه فدراسیون والیبال اخیرا از سوی مرجع اصلی این رشته که فدراسیون جهانی والیبال (fivb) است، دستخوش تغییراتی شده است. Fivb تاکید دارد که سرپرست موقت فدراسیون باید از طرف مجمع همان فدارسیون انتخاب شود.
در حالی که ماده ۱۳ اساسنامه فدراسیونهای ورزشی آماتوری ایران میگوید این انتخاب باید از سوی وزیر ورزش یا یکی از معاونانش صورت پذیرد.
سال گذشته وقتی اساسنامه فدراسیون والیبال از سوی وزارت ورزش به روز شد، یک نسخه از آن هم برای فدراسیون جهانی والیبال ارسال شده است. در این رابطه fivb تغییراتی در آن اعمال کرده که به بحث انتخاب سرپرست و رییس اشاره از سوی مجمع میکند.
اما آن طور که به نظر میرسد این اتفاق محل اختلاف وزارت ورزش و اهالی والیبال شده است. چرا که وزارتیها معتقدند حق انتخاب سرپرست باید بر اساس قوانین داخلی به وزارت ورزش محول شود.
این، اما همه ماجرا نیست و حواشی دیگری هم وجود دارد. محمدرضا داورزنی در تلاش است تا هر طور شده سرپرستی فدراسیون را خودش به عهده بگیرد. او میخواهد سال آینده در انتخابات ریاست کنفدراسیون والیبال آسیا شرکت کند و بختش را برای کسب این کرسی مهم بیازماید.
برای همین در اقدامی عجولانه دعوتنامه مجمع را برای اعضا ارسال کرد تا خیالش بابت همه چیز راحت شود، اما در مقابل مخالفان داورزنی هم بیکار ننشستند و پشت پرده تحرکاتی انجام دادند تا او به مقصود نرسد.
پر واضح است که داورزنی به لطف رابطه نزدیک با وزیر پیشین ورزش و جوانان روی صندلی ریاست این فدراسیون نشست و با گرفتن مجوزهای لازم از دولت در این سمت ابقا شد.
آن طور که از شواهد امر پیداست، سیستم کنونی ورزش دیگر داورزنی را نمیخواهد و او باید بعد از سه دوره حضور در فدراسیون والیبال، صندلی ریاست را ترک کند.
همه این حواشی دست به دست هم داده تا فدراسیون والیبال به عنوان یکی از ورزشهای مهم و مدال آور کشور که سال حساسی را نیز پیش رو دارد و باید به دنبال کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس باشد، وضعیتی معلقی داشته باشد.
شنیده ها در مورد والیبال زیاد است که هیچ کدام از سوی نهادهای رسمی تایید و تکذیب نمی شود. به طور نمونه گفته می شود داورزنی در حال رایزنی است تا بتواند باز هم شرایط حضورش را در فدراسیون والیبال تلطیف کند. او حتی درصدد است که اگر خودش نتوانست سرپرستی این فدراسیون را به عهده بگیرد، این مسئولیت را به یکی از افراد نزدیک خود بدهد تا تصمیمهای والیبال به سیاق گذشته و به عبارتی دیگر منطبق بر سلیاق او گرفته شود.
برخی شنیده ها هم حکایت از این دارد که داورزنی به تازگی در هیئت رییسه فدراسیون والیبال از پیمان اکبری که از مربیان شناخته شده والیبال کشور است به عنوان جانشین احتمالی خود نام برده است.
آن چه مسلم است والیبال ایران این روزها اوضاع خوبی ندارد. چرا که جدای از بحث نابه سامان مدیریتی در خصوص تیم ملی بزرگسالان مردان هم بلاتکلیف است. بهروز عطایی، بعد از نتایج ضعیف این تیم در میادین جهانی و آسیایی استعفا داد و حالا این تیم بدون سرمربی است.
مردان والیبال ایران در برهه حساسی به سر میبرند آن هم در شرایطی که رقبایشان از تک تک لحظهها برای حضوری قدرتمند در المپیک ۲۰۲۴ پاریس نهایت بهره را میبرند و ایران اندرخم یک کوچه است!
فدراسیون طی چند وقت گذشته مذاکراتی را با چند تن از مربیان تراز اول دنیا انجام داده، اما با وضعیت فعلی عملا نمیتواند هیچ قراردادی را منعقد کند. چرا که فدراسیون رییس یا سرپرستی ندارد و هیچ تصمیمی وجاهت قانونی ندارد.
مطمئنا بلاتکلیفی مدیریتی فدراسیون والیبال در خصوص جذب سرمربی خارجی هم تاثیر قابل ملاحظهای خواهد داشت. چرا که این نابسامی باعث میشود آنها در گرفتن این ماموریت تردید کنند و نیمکت تیم ملی هم به تبع این اتفاق گزینههای خوبش را از دست بدهد.
با تمام این حواشی و این که گفته میشود اگر فدراسیون والیبال طبق اساسنامه جهانی عمل نکند، با خطر تعلیق مواجه میشود، وزارت ورزش و جوانان باید هر چه سریعتر در مورد این فدراسیون تصمیم گیری کند یا طبق رویه خودش سرپرست جدید را انتخاب کند و منتظر عواقب احتمالی باشد یا این که مجمع فوق العاده را برگزار کند.
هر چند که بر اهالی والیبال هم واجب است به دور از هر گونه منافع شخصی با وزارت ورزش تعامل کنند تا تکلیف مشخص شود.اهالی ورزش به خوبی میدانند که محمدرضا داورزنی هر چند هم که بتواند تا شهریور سال آینده سرپرست باشد شانسی برای کسب کرسی ریاست کنفدراسیون آسیا نخواهد داشت.
ضمن این که او کمتر از دو سال دیگر هم بازنشسته میشود و باید از مجموعه ورزش کشور خداحافظی کند.نام نویسی از انتخابات ریاست فدراسیون والیبال شهریور ماه گذشته انجام شده و در اقدامی جالب محمدرضا داورزنی هم در آن نام نویسی کرده است.
کوتاهی وزارت ورزش در خصوص برگزاری انتخابات فدراسیونهای ورزشی تنها مربوط به فدراسیون والیبال نیست و در حال حاضر سیزده فدراسیون دیگر در صف انتظار برای برگزاری انتخابات ریاست هستند. سوارکاری، چوگان، انجمنهای ورزشی، دوومیدانی، تری اتلون، کونگ فو، شطرنج، بولینگ و بیلیارد، آمادگی جسمانی، راگبی، ورزشهای کارگری، بادبانی و ورزشهای دریایی و ساحلی فدراسیونهایی است که مدتهای زیادی است که رییس ندارند.
انتهای پیام/