انجام سه جراحی سنگین در کشتی بعد از هانگژو؛ ۲ کتف و ۲ زانو زیر تیغ رفتند!
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، کشتی آزاد با جراحی ۲ کتف و ۲ زانو، بعد از بازیهای آسیایی خبرساز شد. هیچ کدام آنها هم از قبل قابل پیشبینی نبود.
اولی حسن یزدانی که ظاهرا خودش تصمیم به جراحی گرفته و پزشک را هم خودش انتخاب کرده، اینطور که علیرضا دبیر در مصاحبههایش عنوان کرد، این تصمیمی بود که از سوی کاپیتان تیم ملی آزاد گرفته شد. درصورتی که شاید میشد با همین کتف کار را ادامه داد، اما مرد ۹ مداله کشتی ایران، بعد از پایان بازیهای آسیایی هانگژو زیر تیغ جراحی رفت.
کتف او را دکتر کیهانی جراحی نکرد، پزشک معتمد فدراسیون کشتی که در این سالها کار جراحی اغلب قهرمانان بزرگ را برعهده داشته است. بعد از جراحی هم عنوان شد که او حداقل ۴-۵ ماه از تمرین کشتی دور خواهد بود، که البته باید دید حسن یزدانی ۳۰ ساله به چه مقدار زمان برای نقاهتِ بعد از جراحی احتیاج دارد و آیا این جراحی مانع از حضورش در چرخه المپیک نخواهد شد؟
البته در چرخه انتخابی تیم ملی کشتی آزاد برای او امتیاز ویژهای لحاظ شده و به صورت شفاف در بندی اشاره شده که او به محض بهبود باتوجه به سابقه درخشانش، فرصت بازگشت به چرخه را خواهد داشت.
نفر بعدی که زیر تیغ جراحی رفت، محمدرضا شاکری بود. کشتیگیر جوان بروجردی که سال گذشته به هر میدانی روی تشک رفت، طلا گرفت. از طلای جوانان جهان و تورنمنتهای بینالمللی گرفته تا قهرمانی وزن ۶۵ کیلوگرم جام تختی. کشتیگیری که به نظر میرسید در سال المپیک بتواند یک خطر جدی برای رحمان عموزادی باشد که بعد از طلای سال ۲۰۲۲ جهان، در سال ۲۰۲۳ صرفا به سهمیه المپیک و نقره بازیهای آسیایی رضایت داد.
کتف محمدرضا شاکری را برخلاف حسن یزدانی، دکتر کیهانی جراحی کرد. هرچند خود شاکری در مصاحبهای گفت که یک سال از میدان دور خواهد بود، اما باتوجه به جوانیاش، این احتمال وجود دارد که زودتر به میدان بازگشته و حتی شانس حضور در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی (در صورت برگزاری) را داشته باشد.
شاکری باتوجه به اینکه جوان و در سن رشد است، حالا که چرخه المپیکی را از دست میدهد، میتواند در وزن ۷۰ کیلوگرم وارد چرخه مسابقات جهانی ۲۰۲۴ شود.
سومین جراحی هم مربوط به پژمان درستکار سرمربی تیم ملی آزاد بود. او که چند سالی است زانویش دچار انحراف شدید شده، همان جراحیای که علیرضا دبیر طی چند ماه و به صورت مجزا، پیش از مسابقات جهانی بلگراد روی دو زانویش انجام داد، را طی یک جراحی هر دو زانویش را زیر نظر دکتر کیهانی عمل کرد.
البته او در مراسم تجلیل از مدالآوران کشتی که روز ۲۹ آبان در سالن همایش فدراسیون کشتی حاضر شد، نشان داد که خیلی زود سر پا شده و حتی بدون عصا راه میرفت تا طی ماههای آینده مشکلی از جهت زیر نظر داشتن تمرینات شاگردانش و کار کردن روی فنون نداشته باشد، اما همچنان در مورد حضور حسن یزدانی در مسابقات پیش رو ابهامات زیادی وجود دارد.
او که خودش در این سالها کمتر به انجام مصاحبه و برطرف کردن ابهامات تمایلی داشته، سال آینده فرصت کسب دهمین نشان جهانی و المپیکش را خواهد داشت، البته در صورتی که جراحی کتف به او اجازه این کار را بدهد.
حسن یزدانی که از سال ۲۰۱۵ عضو تیم ملی کشتی آزاد در سه وزن بوده و هیچ مسابقهای را بدون مدال به پایان نرسانده، در این سالها هیچ رقیب جدی و نزدیکی در ۸۶ کیلوگرم نداشته که رسیدن او به دوبنده تیم ملی را با مخاطره مواجه کند، تنها حریف او در سطح جهان هم دیوید تیلور آمریکایی بود که سابقه پنج شکست و یک پیروزی را مقابلش دارد.
انتهای پیام/