دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 آذر 1402 - 00:02
مدیر اورژانس بیمارستان سینا در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

آلرژی را با «کروزا» اشتباه نگیرید

آلرژی را با «کروزا» اشتباه نگیرید
این روزها صدای سرفه و عطسه در مکان‌های عمومی بیشتر از قبل شنیده می‌شود مدیر اورژانس بیمارستان سینا گفت: باید هر نوع سرما خوردگی را کرونا دانست تا احتیاط‌های لازم در مورد این بیماری بیشتر شود.
کد خبر : 880459

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سرما خوردگی در واقع یک عفونت یا بیماری ویروسی است که توسط ویروس‌ها ایجاد می‌شود. اما دقیقا کدام ویروس عامل ایجاد این بیماری است؟ بیش از ۲۰۰ ویروس مختلف می‌توانند باعث سرماخوردگی شوند. این یعنی تشخیص اینکه دقیقاً کدام ویروس در حال حاضر با سرما خوردگی شما مرتبط است کار بسیار دشواری است.

این روزها تعداد کسانی که با سه ویروس سرماخوردگی، آنفولانزا و کرونا دست و پنجه نرم می کنند افزایش پیدا کرده است.  حسین کرمانپور مدیر اورژانس بیمارستان سینا گفت: در موضوع آنفلوآنزا، سرماخوردگی، آلرژی و کرونا که شبه علامت با یکدیگر دارند، باید آلرژی را هم در نظر بگیریم چراکه روش‌های درمانی آلرژی با سرماخوردگی و کرونا متفاوت است. بنابراین کرونا، آنفلوآنزا و سرماخوردگی برای آموزش به مردم در یک طبقه و آلرژی در یک طبقه دیگر قرار می‌گیرد. در حال حاضر ما در یک سو با سرماخوردگی و آنفلوانزا و کرونا روبرو هستیم که نام آن را کروزا می‌گذاریم و در سوی مخالف آن آلرژی را قرار داده‌ایم. اما در ماجرای کروزا مبنا را بر کرونا می‌گذاریم تا کمی محتاط‌تر باشیم و چیزی از دست ندهیم.

چه علائمی به ما می‌گویند حساسیت داریم

مدیر اورژانس بیمارستان سینا توضیح داد: وقتی برای بیمار آلرژی و حساسیت در نظر می گیریم که تب ندارد و با مشکلی به نام بدن‌درد و سردرد روبرو نیست. سرفه و خلط ندارد و خوابش دچار آشفتگی نمی‌شود .تنها علائمی مشابه که با سایر بیماری‌ها دارد آبریزش بینی، عطسه، آبریزش چشم و گرفتگی بینی است. در این مواقع این بیمار باید داروی ضد حساسیت مصرف کند. در آلودگی هوا کمتر تردد داشته و تا جایی که می‌تواند از ماسک استفاده کند تا ریز گرد‌ها و میکروب‌های موجود در هوا وارد مجرای تنفسی‌اش نشود و حساسیت او را تشدید نکند.

وی تاکید کرد: اگر بیمار آسم داشته باشد باید با هر حمله آسمی سریعاً به مراکز درمانی مراجعه کند.

کرمانپور گفت:  اگر فردی علاوه بر موارد ذکر شده،  سردرد، تب، بدن‌درد، خستگی، خلط، گلودرد و سرفه داشته باشد به کروزا مشکوک می شویم گفت: یعنی ممکن است بین کرونا، آنفولانزا و سرماخوردگی به یکی از آنها مبتلا شده باشد.  

وی  با اشاره به اینکه نباید به دنبال این بود که به کدام مورد مبتلا شده‌ایم گفت: راه دقیق تشخیصی مثل پی سی آر برای تشخیص دقیق وجود ندارد، اما نکته این است که درمان همه آن‌ها بیشتر شبیه هم است نیاز نداریم که در سرماخوردگی کاری کنیم که در کرونا انجام ندهیم یا در مورد آنفلوآنزا هم همین‌طور است، موارد درمان شبیه یکدیگر است. 

کرمانپور با بیان اینکه با شروع علائمی مثل آب ریزش بینی، گرفتگی بینی، سردرد، گلو درد، تب و بدن درد فرد باید بداند کروزا گرفته است و درمان خود را که نخستین قدم آن سه روز استراحت است را آغاز کند، گفت: دوری از افراد با بیماری‌های زمینه‌ای، کودکان و زنان باردار از دیگر کار‌هایی است که باید این افراد به آن توجه کنند چرا که اگر برای یک درصد فرد کرونا داشته باشد سبب می‌شود که افراد دیگر  به این بیماری سخت تر مبتلا شوند. 

این پزشک ادامه داد: افزایش مصرف مایعات ولرم، استفاده از قرص سرماخوردگی یا کلداستاپ، مصرف ویتامین c هر ۶ ساعت می‌تواند در بهبود گلودرد تأثیر گذار باشد. بیمار اگر مجبور شد از خانه بیرون برود، حتماً از ماسک استفاده کند. غذا‌های گرم استفاده و از مصرف فست فود خودداری کند. پرتغال، نارنگی، سیب و گریپ فروت هم در بهبود این افراد تأثیر گذار است.

این پزشک بر این باور است که اقدامات نیمه سنتی در بهبود بیماری‌ سرماخوردگی کمک می‌کند. قرقره آب نمک هر ۱۲ ساعت هم از حلق و بینی در کاهش درد گلو کمک می‌کند. البته بهتر است خیلی هم شور نباشد و نمک نیز غیر ید دار باشد، زیرا ید کمی مجرای تنفسی را تحریک می‌کند. بخور گرم با اکالیپتوس زیر چادر نیز در باز شدن مجاری تنفسی کمک می‌کند.

وی توجه به چند نکته را ضروری دانست و گفت: گلودرد در کروزا اهمیت زیادی دارد. یک وجه افتراق مهم وجود داد که فرد با دیدن آن باید به پزشک مراجعه کند. اگر فرد گلودرد دارد و روی لوزه‌هایش سفیدک زده و تب داشته باشد باید حتماً به پزشک مراجعه کند که باید با تشخیص پزشک این فرد از آنتی بیوتیک استفاده کند. اگر فرد خلط داشته باشد و خلط رنگی به رنگ‌های خلط سبز، زرد یا قهوه‌ای دارد نیز باید به پزشک مراجعه کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب