دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 آبان 1402 - 15:05
در اجلاس استانی نماز؛

آیت‌الله نورمفیدی: ذهن جوانان را با آموزش صحیح آگاه کنیم

آیت‌الله نورمفیدی: ذهن جوانان را با آموزش صحیح آگاه کنیم
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری اذعان کرد: با همه هیجاناتی که در جوان وجود دارد؛ اما به‌طور فطری روحیه پذیرش در او نهادینه شده و وظیفه ماست قبل از تسخیر ذهن آنان توسط دشمن با آموزش درست، آنان را آگاه کنیم.
کد خبر : 880410

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی، نماینده ولی فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان در هشتمین اجلاس استانی نماز که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آبادکتول برگزار شد با بیان این مطلب که همه انبیا آمدند تا بشر را از دست طاغوت نجات داده و به سمت خدا دعوت کنند، اظهار کرد: حتی اگر بهشت و جهنم را نادیده بگیریم، برای زندگی خوب در دنیا، باز هم به نماز نیاز داریم. زیرا این ارتباط عمیق و ریشه‌دار با خداست که به انسان آرامش می‌دهد.  

وی با بیان اینکه مخاطب ما نسل جوان است، اذعان کرد: با همه هیجاناتی که در جوان وجود دارد؛ اما به‌طور فطری روحیه پذیرش در او نهادینه شده و وظیفه ماست قبل از تسخیر ذهن آنان توسط دشمن با آموزش درست، آنان را آگاه کنیم.

 امام جمعه گرگان تأکید کرد: باید چراغ نماز را در «دل» فرزندان روشن کنیم. کار‌های عقلی راحت شکل می‌گیرد؛ اما اینکه به دل بنشیند، مهم است. اگر به دل بنشیند و با تفکر هم همراه شود به آسانی از دل نمی‌رود.

نور‌مفیدی بیان کرد: آنهایی که به دنبال غیر خدا می‌روند، مانند این است که بخواهند خانه‌ای از تار عنکبوت برای خود بسازند. انسان به پشتیبان عالم، استوار و قدرت مطلق نیاز دارد که اینها فقط از ویژگی‌های خداست. کسی که واقعاً به سمت خدا می‌رود، درک خواهد کرد که خدا چگونه او را پشتیبانی می‌کند.

فضای مجازی به دنبال شهوت‌رانی میان نسل جدید

سرپرست مرکز تخصص نماز کشور نیز از آمادگی این مرکز برای آموزش روش‌های نوین ترویج نماز به فعالان فرهنگی خبر داد و گفت: فضای مجازی به دنبال شهوت‌رانی میان نسل نو بوده و چیزی که می‌تواند درمانگر این آسیب‌ها باشد، ترویج فرهنگ و اقامه نماز است.

حجت‌الاسلام اسماعیل ولی‌خانی با اشاره به آموزش ۸۰ نفر از فعالان فرهنگی استان گلستان در مرکز تخصصی ترویج فرهنگ دعوت به نماز، اضافه کرد: این استان همواره جزء سه استان برتر کشور در زمینه ترویج فرهنگ اقامه نماز است.

وی با اشاره به اینکه ۱۹ هزار روایت از ائمه اطهار (ع) در زمینه نماز داریم که این نشانه اهمیت نماز است، مطرح کرد: فضای مجازی بلایی بر سر فرزندان آورده که وقتی با آنها درباره خدا، آخرت و... حرف می‌زنیم، می‌گوید چه کسی دیده است. در حالی که مغز نوجوان تا پیش از این، بیشتر انتزاعی عمل می‌کرد و بر مبنای عقل و منطق، مسائل را می‌پذیرفت.

سرپرست مرکز تخصص نماز کشور با بیان تأثیرپذیری نوجوانان از فضای مجازی توضیح داد: فضای مجازی دارد نسل نو را به سمت فحشا و شهوت‌رانی می‌برد و چیزی که درمانگر فحشاست، نماز است. دعوت نوجوان به سوی نماز، باید شیوه‌مند و تخصصی باشد. آماده هستیم که هر جمع اعم از دانشجویان، فرهنگیان و فعالان فرهنگی را در زمینه شیوه‌ها، روش‌ها و مهارت‌های نوین تربیتی و اعتقادی آموزش دهیم تا به‌صورت دقیق‌تر و علمی‌تر با نسل نو ارتباط برقرار کرده و به آنها آموزش دهند.

ولی‌خانی با تأکید بر اهمیت خانواده در نماز دوستی نوجوانان، بیان کرد: تحقیقات نشان داده که ۹۰  درصد دانش‌آموزانی که نماز می‌خوانند از سوی خانواده به این عمل خداپرستانه دعوت شده‌اند.

نقش مهم خانواده و مدرسه در ترویج فرهنگ نماز میان نسل نو

مدیرکل آموزش و پرورش استان گلستان نیز با تأکید بر نقش مهم خانواده در موفقیت طرح‌های اجرایی در مدارس گفت: همکاری خانواده و مربیان در کنار اجرای شیوه‌های نوین ترویج فرهنگ اقامه نماز در مدارس، می‌تواند نسل جدید را از لحاظ عقلانی و اعتقادی به نماز علاقه‌مند کند.  فعالیت‌ها و مباحث اعتقادی در مدارس بر اساس سند جامع آموزش و پرورش انجام می‌شود که نماز، یک بخش مهم از آن است.

سیدرضا نظری با بیان اینکه اگر می‌خواهیم چیزی در کشور به فرهنگ تبدیل شود، باید سنگ بنای آن در آموزش و پرورش گذاشته شود، اذعان کرد: طرح «محراب» در یک هزار و ۱۴۵ مدرسه استان با همکاری ۶۰۸ روحانی و ۵۳۷ نفر از اولیای دانش‌آموزان معتمد روستا‌ها و همکاران فرهنگی در حال اجراست، به این شکل که نماز جماعت به امامت آنان در مدارس اقامه می‌شود.

وی با اشاره به طرح «سه میم» به معنای منزل، مدرسه و مسجد در سیستم آموزش و پرورش، بیان کرد: امسال در راستای رشد اعتقادی و ترویج فرهنگ نماز میان دانش‌آموزان، طرح سه میم با محور منزل، مدرسه و مسجد را در دستور کار خود قرار دادیم که حضور خانواده‌ها برای اجرای موفق این طرح، بسیار مهم است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان گلستان با بیان حضور هفتگی «آیت الله نورمفیدی» در مدارس مرکز استان و اقامه نماز جماعت و جلسه پرسش و پاسخ با دانش‌آموزان که از حدود ۲۵ سال پیش آغاز شده، مطرح کرد: این طرح در کشور نیز معرفی شده و به دنبال این هستیم که آن را در مدارس کل استان اجرایی کنیم.

نظری ویژه‌برنامه‌های «بهار بندگی»، «چون و چرا» و «نور چشم» را از دیگر طرح‌های حوزه نماز در مدارس استان برشمرد و عنوان کرد: دوره توانمندسازی معلمان پایه اول ابتدایی در زمینه ترویج فرهنگ نماز نیز امسال در استان برگزار شد که در آن به معلمان آموزش دادیم، چگونه دانش‌آموزان را به شیوه‌ای درست به اقامه نماز دعوت کنند.

پخش بیش از ۳۳ هزار دقیقه برنامه در حوزه ترویج فرهنگ نماز

مدیرکل صدا و سیمای استان گلستان نیز با تشریح برنامه‌های صدا و سیمای این استان در حوزه مباحث اعتقادی و نماز، گفت: سال گذشته ۳۳ هزار و ۵۲۴ دقیقه برنامه با محور نماز اعم از ترویج فرهنگ نماز، اذان معیار، اقامه نماز بزرگان و نماز جماعات جدید، در شبکه گلستان پخش شده است.

رسول شکری‌نیا با بیان اینکه تکلیف خود در زمینه نماز را دائمی می‌دانیم، افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون نیز در مرکز صدا و سیمای گلستان، ۱۰ هزار دقیقه برنامه در حوزه نماز داشتیم که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال این عدد به ۳۵ هزار دقیقه برسد. برنامه‌های صدا و سیما در حوزه نماز، پیوستی ۳۶۰ درجه‌ای دارد که علاوه بر برنامه‌های تلویزیونی، شبکه‌های مجازی را نیز شامل می‌شود که این بخش با همکاری مردم در حال اجرا و انجام است.

وی با تأکید بر اهمیت رسانه در حوزه ترویج فرهنگ نماز میان نسل نوجوان و جوان، بیان کرد: از طرح‌های رسانه‌ای خلاقانه در حوزه ترویج فرهنگ اقامه نماز استقبال و حمایت می‌کنیم.

به گزارش آنا، در این مراسم از مدیران دستگاه‌های اجرایی که بالاترین امتیاز در ارزیابی شاخص‌های ستاد اقامه نماز را به خود اختصاص داده بودند تجلیل شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته