دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا از یک روش جدید لاغری گزارش می‌دهد؛

آزمون و خطا یا کلاهبرداری حرفه‌ای/ رگ اشتها نداریم، فریب تبلیغات را نخورید

آزمون و خطا یا کلاهبرداری حرفه‌ای  رگ اشتها نداریم، فریب تبلیغات را نخورید
آنطور که در فضای مجازی می‌گویند، سوزاندن یا بستن رگ اشتها عملی بی‌درد است و خیلی راحت می‌تواند جلوی اشتهای کاذب افراد را بگیرد؛ اما به گفته پزشکان این کار، یک کلاهبرداری حرفه‌ای است و اصلاً رگی به نام رگ اشتها در بدن وجود ندارد.
کد خبر : 880373

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، حلقه‌گذاری قابل تنظیم معده، بالون معده، اسلیو، بای‌پس و بوتاکس معده از روش‌های قدیم و نوین جراحی لاغری بوده که سال‌هاست در کشور ما رواج پیدا کرده است و روز به روز به تعداد کسانی که به امید کاهش وزن خود را به تیغ جراحان زیبایی می‌سپارند، افزوده می‌شود.

هرچند عمل‌های زیبایی لاغری خیلی مواقع مؤثر واقع شده‌اند؛ اما در بعضی موارد نیز عوارض شدیدی نشان داده‌اند و جالب اینجاست که هنوز افراد زیادی طرفدار جراحی‌های لاغری برای کاهش وزن خود هستند.

اینکه جراحی‌های زیبایی لاغری مناسب چه کسانی است و آیا همه کسانی که خواهان انجام جراحی هستند، نامزد این عمل بوده‌اند یا خیر مسئله پربحثی است و متخصصان ادعا دارند نیمی از افرادی که اصرار به جراحی لاغری دارند بهتر است با تغذیه سالم و ورزش به اضافه وزن خود غلبه کنند و این عمل جراحی آنچنان که در تبلیغات نشان می‌دهند آسان نیست و گاهی فرد تا پایان عمر خود درگیر عوارض بعد از جراحی خواهد شد؛ اما همه این هشدارها باعث نشده است که میزان اصرار به این نوع روش لاغری در سراسر دنیا کم شود.

این جراحی(سوزاندن رگ اشتها) هنوز در مرحله آزمون و خطاست

این روزها فضای مجازی پر از تبلیغات عمل جدید سوزاندن رگ اشتها شده است. عملی جدید که تبلیغات نشان می‌دهد که عملی بی درد است و خیلی راحت می‌تواند جلوی اشتهای کاذب افراد را بگیرد. فریبا زند، فلوشیب لاپاراسکوپی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: سوزاندن رگ اشتها روشی جدید برای انجام عمل‌های لاغری است که هدف آن کاهش اشتهاست؛ اما نکته اینجاست که این روش هنوز تحقیقاتی و نشان‌دهنده این است که یک عمل با استانداردهای مشخص‌شده نیست.

وی توضیح داد: در این عمل شریان اصلی معده که خونرسانی معده را بر عهده دارد، بسته می‌شود و این اتفاق می‌تواند خطرات زیادی را به همراه داشته باشد.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه برای پاسخ به این سؤال که بگوییم، سوزاندن رگ اشتها عمل موفقی است یا نه باید آزمایش‌های زیادی به‌صورت مداوم روی آن انجام شود، تأکید کرد: این عمل هنوز در مرحله آزمون‌وخطا و نتایج مختلفی هم از آن گزارش‌شده است.

این فلوشیپ لاپاراسکوپی گفت: یکی از دلایلی که سبب می‌شود فرد گرسنه شود، ترشح هورمون گرلین است که دقیقاً در بالای معده قرار دارد. بستن رگ اشتها به این معناست که عروق خونرسانی به معده را می‌بندند تا این هورمون کمتر ترشح شود. درواقع ماده‌ای را به عروق معده تزریق می‌کنند که وظیفه‌اش این است که رگ‌ها که به قله معده می‌رسد را مسدود می‌کند و به این طریق خونرسانی و درنتیجه ترشح هورمون گرلین متوقف می‌شود.

 زند بر این باور است که این عمل با ابزار رادیولوژی و از طریق رگ اصلی پا انجام می‌شود و مواد لخته کننده به رگ اصلی معده تزریق می‌شود؛ اما نکته مهم در مورد این عمل این است که هنوز در مرحله تحقیقاتی بوده و هنوز از موفق بودن یا ناموفق بودن آن گزارش‌های مشخصی ارائه نشده است.

وی توضیح داد: اکنون نمی‌توانیم  بگوییم که این عمل می‌تواند جایگزین اسلیو یا بای‌پس شود یا نه؛ اما در ایران در حال انجام است وهنوز نتایجی از این عمل‌ها گزارش نشده است و افراد بهتر است. برای این عمل عجله نکنند و اجازه بدهند نتایج آن به طور کامل مشخص شود.

بستن رگ اشتها کلاهبرداری است

سید ستار دارابی فلوشیپ جراحی لاپاراسکوپی نیز به خبرنگار علم و فناوری آنا گفت: مگر رگ اشتها داریم که آن را ببندیم.

وی توضیح داد: ازنظر علمی درواقع بستن یکی از رگ‌های معده است که در مرحله تحقیقاتی قرار دارد، با اثر بسیار کم که قبلاً هم انجام‌شده و شکست‌خورده درواقع مطرح کردن این ماجرا کلاه‌برداری بیش نیست.

رگی به نام رگ اشتها نداریم

 مریم رجبی فلوشیب لاپاراسکوپی در یزد هم به خبرنگار گروه سلامت آنا توضیح داد: رگی به نام رگ اشتها در بدن وجود ندارد. چیزی که اکنون به عنوان رگ اشتها مورد بحث است، شریان و رگ اصلی خونرسانی به معده است که به قسمت‌های مهم معده خونرسانی می‌کند.

وی افزود: به نظر می‌رسد هیچ کس در دنیا وجود نداشته باشد که بگوید رگ اصلی یا خونرسان اصلی بدن من را ببندید؛ اما پیش‌تر در دنیا افرادی که خونریزی‌های زیادی بر اثر زخم معده داشتند به وسیله جراحی و برای جلوگیری ازاین اتفاق شریان اصلی معده آنها را می‌بستند تا بر اثر زیاد خونریزی فوت نکند؛ اما نکته این است که بعد از مدتی متوجه می‌شدند که این موضوع باعث شده تا وزن این افراد کاهش پیدا کند.

رجبی با تاکید بر اینکه بستن شریان معده غیر قابل بازگشت است، افزود: اگر فردی که شریان اصلی معده را ببندد حتی اگر با کاهش وزن مواجه شود بعد از مدتی دچار افزایش وزن می‌شود یا مشکلات معده شدیدی را تجربه خواهد کرد و در واقع هیچ جراحی را نمی‌توان روی معده این فرد انجام داد.
 
این فلوشیپ لاپاراسکوپی با تاکید بر اینکه این نوع عمل جراحی عاقلانه نیست، خاطرنشان کرد: نکته بسیار مهم خطرناک بودن این عمل است که می‌تواند عوارضی مانند سیاه شدن مخاط معده و زخم‌های متعدد ایجاد کند. التهاب شدید لوزالمعده یا سیاه شدن پانکراس نیز از عوارض دیگری است که این کار می‌تواند با خود به همراه داشته باشد.

آیا این روش درمانی می‌تواند جایگزین جراحی چاقی مانند اسلیو و بای‌پس معده شود؟

باید گفت که هر روش درمانی در عمل پزشکی می‌تواند ارزشمند باشد؛ اما به شرط آنکه توسط علم پزشکی تأیید شده و به پزشکان اجازه انجام آن داده شود. سوزاندن رگ اشتها مانند بوتاکس معده هنوز در دست تحقیقات است و به نظر می‌رسد در پروتوکل‌های پزشکی برای درمان چاقی تأیید نشده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب