نماینده جنبش مقاومت اسلامی حماس در نشست عمار مطرح کرد:
جنگ در غزه بین حق و باطل است/ دنبال یک آرمان و ایده هستیم
خالد القدومی نماینده جنبش مقاومت اسلامی حماس در ایران گفت: امروز با عملیات طوفانالاقصی جنگ بین حق و باطل در جریان است و اثرات آن در منطقه و کل دنیا قابل مشاهده است. ما در میان فلسطینیها شهید داریم و ممکن است خانههایمان تخریب شود، ولی ما نمیمیریم چون به دنبال یک آرمان و ایده هستیم.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار ظهر امروز یکشنبه ۲۸ آبان در موزه هنرهای معاصر فلسطین برگزار شد.
بر اساس این گزارش، سهیل اسعد دبیر جشنواره عمار، سعید خورشیدی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره عمار، حمید صالحی دبیر اجرایی چهاردهمین دوره این رویداد و خالد القدومی نماینده جنبش مقاومت اسلامی حماس در ایران، سخنرانان این نشست بودند.
در ابتدای این مراسم که با تاخیر نسبت به زمانبندی اولیه آغاز شد، علی خلیلی، دانشجوی فلسطینی دقایقی به سخنرانی پرداخت.
سپس دبیر اجرایی این جشنواره توضیحاتی درخصوص فراخوان جشنواره امسال ارائه کرد و گفت: ما تغییرات اساسی در موضوعات و رویکردهای جشنواره اضافه کردیم، یکی از آنها بخش نظم نوین جهانی بود. در بخش موضوعات هم موضوع آرمان روحالله به آن اضافه شد. تا دهم آذرماه در سایت فانوس جشنواره فرصت ثبت آثار وجود دارد. در قالبهای جشنواره نیز بخش تولیدات کوتاه فضای مجازی اضافه شده است که توضیحات تکمیلی این بخش در سایت جشنواره مشخص است.
صهیونیستها اجازه کار دقیق به همه رسانهها نمیدهند
در ادامه مراسم خالد القدومی نماینده جنبش مقاومت اسلامی حماس در ایران به سخنرانی پرداخت و ضمن تبریک به برگزار کنندگان این رویداد گفت: امروز با عملیات طوفانالاقصی جنگ بین حق و باطل در جریان است و اثرات آن در منطقه و کل دنیا قابل مشاهده است. ما در میان فلسطینیها شهید داریم و ممکن است خانههایمان تخریب شود، ولی ما نمیمیریم چون به دنبال یک آرمان و ایده هستیم.
وی افزود: در مسئله آمار و ارقام نقش رسانهها مهم است. در اتفاقات اخیر ۶۰ خبرنگار فلسطینی و غیرفلسطینی به شهادت رسیدند، اما صهیونیستها اجازه کار دقیق به همه رسانهها نمیدهند و فقط با چند رسانه خاص مثل سیانان به دنبال فریب مردم دنیا هستند. آنها با کمک رسانهها دروغسازی میکنند.
وی افزود: امروز ۵۷ کشور با حکام عرب و مسلمان دور هم جمع شدند، ولی به جز بیانیه چیزی از آنها ندیدیم. حکام ما موفقیتی ندارند و نهایتا پیشنهاد کم کردن رابطه با رژیم صهیونسیتی میدهند. در این شرایط کشور بولیوی در آن طرف دنیا عربتر از این کشورها عمل کرده و روابط خود را با اسرائیل قطع کرده است. ما هیچ بیانیهای از سران عرب برای رد بیانیه خبیثانه نتانیاهو ندیدیم. این افراد حتی هنوز گذرگاه رفح را برای کمکهای بشردوستانه به مردم فلسطین باز نکردند.
امروز روایت مظلومیت کودکان غزه در دنیا برنده شده است
وی ادامه داد: مردم دنیا پشت سر مردم فلسطین هستند و امروز روایت مظلومیت کودکان غزه در دنیا برنده شده است. در داخل تلآویو هم هزاران شهروند اسرائیلی تظاهرات برگزار کردند. ما فقط به روایت دقیق و محکم از اتفاقات رخ داده در نوار غزه نیاز داریم. الان به آمدن در صحنه و حضور در میدان نیاز داریم تا جلوی دروغها گرفته شود. جنگ غزه جنگ روایتهاست، همانگونه که میبینیم کودکان فلسطینی روایت غزه و جنایات رژیم صهیونیستی را بر عهده گرفته و آنرا اطلاع رسانی میکنند و هم اکنون هزاران نفر آماده هستند تا در زیر بمباران صهیونیستها اخبار صحیح این واقعه را پوشش دهند، ولی امکان آن مهیا نیست.
به گفته وی، رسانههای غربی-صهیونیستی در ۴۳ روز جنگ غزه تلاش میکنند با دروغ پردازی اخبار این رویداد را منتشر کنند و همواره ما شاهد بودهایم که فیلمهایی که غربیها درباره فلسطین میسازند، دروغ است.
به گفته وی، رسانههای غربی-صهیونیستی در ۴۳ روز جنگ غزه تلاش میکنند با دروغ پردازی اخبار این رویداد را منتشر کنند و همواره ما شاهد بودهایم که فیلمهایی که غربیها درباره فلسطین میسازند، دروغ است.
امروز اسرائیل در سطح سیاسی در جهان به اقلیت رسیده است
نماینده حماس در ادامه گفت: ما در حال حاضر به رسانههایی با تحلیل احتیاج داریم که حقایق را موشکافی کنند و بهدرستی انتقال دهند. خبرنگاران اروپایی که تابهحال غرب آسیا را ندیدند فقط اخبار را کپی میکنند، ولی شما در ایران نباید این کار را انجام دهید و تحلیل داشته باشید. ما در حال حاضر پیروزی برجسته میدانی داریم تا به امروز حداقل ۲۵۰ تانک از ۶۰۰ تانک رژیم صهیونسیتی نابود شده است. تلفات نظامی، تلفات اقتصادی، کشته شدن سربازان و اسیری آنها از این موارد است. امروز اسرائیل در سطح سیاسی در جهان به اقلیت رسیده است. عنصر بعدی موفقیت و پیروزی در روایت است. تجمعات و تظاهراتی که در سراسر دنیا در حمایت از فلسطینیها میشود بیانگر همین ماجراست. این طوفان برای رسیدن به آزادی فلسطین است.
وصول بالغ بر ۲۰۰۰ اثر به جشنواره/ تا ۱۰ آذر آثار جدید پذیرفته میشود
حمید صالحی دبیر اجرایی چهاردهمین دوره این رویداد در بخش دیگر ضمن ارائه گزارشی از عملکرد جشنواره چهاردهم عنوان کرد: امسال بالغ بر ۲۰۰۰ اثر به جشنواره رسیده و تا ۱۰ آذر آثار جدید پذیرفته میشود. قالبهای فیلم بلند، مستند، تلویزیونی ، پویانمایی و... برای این دوره در نظر گرفته شده. بخش فیلم ما نیز بخش اصلی امسال است که همه مردم میتوانند با تلفن همراه خود کنشگری کنند و به دبیرخانه بفرستند. تاکنون بیش از ۳۵۰ اثر در این بخش به جشنواره رسیده است. از استانهای مختلف مثل همدان، یزد، مازندران، زنجان، اصفهان، سیستان و بلوچستان ، بوشهر، لرستان، کردستان، آذربایجان شرقی و غربی آثاری برای این بخش به دبیرخانه رسیده است.
جشنواره عمار یک رسانه برای جریان مقاومت است
وی در رابطه با اکران مردمی آثار در جشنواره چهارم گفت: کسانی که دوست دارند به این جریان اضافه شوند میتوانند درخواست خود را به ثبت برسانند تا آثار به صورت رایگان در اختیار آنها قرار بگیرد و فیلمها را در شهر خود اکران کنند. اکرانهای اقتصادی جشنواره عمار هم در سال قبل فروش خوبی داشته، آثاری مثل غریب، شماره ۱۰ و... حضور موفقی داشتند و فیلم سرهنگ ثریا نیز در فهرست اکران در این بخش قرار گرفته است.
در ادامه مراسم، سعید خورشیدی رئیس سیاستگذاری جشنواره عمار با اشاره به برگزاری این رویداد اظهار کرد: جشنواره مردمی فیلم عمار از ابتدای شکلگیری با شعار صداوسیمای مردم سانسور شده در قاب رسانهها شکل گرفت و وظیفه خود میداند تلاش کند دغدغه ها و مسایل این قشر از مردم که دیده نمیشوند را بازنمایی کند. به یک معنا جشنواره عمار یک رسانه برای جریان مقاومت است. امروز مردم غزه نمونه بارز این مردم هستند و جشنواره عمار باید شرایط آنها را روایت کند.
وی افزود: امروز غزه با استکبار وارد چالش شده و در تلاش است نظم استکباری را متزلزل کند و نویدبخش یک نظم نوین جدید در جهان باشد. حماسه و مجاهدتهای مردم فلسطین نویدبخش این نظم جدیدی است. همچنان که واقعیت میدانی مجاهدان فلسطینی تصویری که از رژیم صهیونسیتی ساخته بودند متزلزل مرد، جریانات و اتفاقات رسانهای که تلاش داشت در مقابل رسانههای نظام سلطه بایستد توانست در این نبرد پیروز شود و امروز شاهدیم در کشورهای غربی مردم در حمایت از مظلومان فلسطینی به خیابان ها آمدند. ما خ.شحالیم که جشنواره عمار خود را رسانه این هنر و هنرمندی معرفی کرده است.
زیباییهایی که امروز در فلسطین میگذرد را رسانهای کنید
وی با اشاره به ولادت حضرت زینب (س) گفت: به یاد جمله مهم ایشان که در خصوص کربلا فرمودند جز زیبایی ندیدم، ما وظیفه داریم این زیبایی که امروز در فلسطین میگذرد را رسانهای کنیم. ما امروز با موزه زنده جنایتهای تمدن غربی روبرو هستیم. اگر ما در تاریخ نبودیم تا جنایتها بر بومیان استرالیا یا مردم ویتنام و دیگر کشورها بببینیم، امروز در فلسطین باطن تمدن غرب بروز پیدا کرده است و ما شاهد آن هستیم. جشنواره عمار در دورههای گذشته این افتخار را داشته که با همکاری فعالان فلسطینی در غزه هم هفته فیلم و برنامه اکران داشته باشد و امیدواریم با پیروزی مردم غزه شاهد رخ دادن مجدد این اتفاقات در غزه باشیم و هنرمندان ایرانی وظایف خود را در قبال آنها انجام دهند.
جشنواره عمار نماینده سینمای انقلاب است
در بخش بعدی سهیل اسعد دبیر جشنواره چهاردهم در رابطه با اتفاقات اخیر در غزه و همزمانی آن با این رویداد اظهار کرد: من به عنوان کسی که همیشه دغدغه داشتم جشنواره مردمی بماند، باید چند نکته را بگویم. تصویری که ایران در خارج از کشور دارد، گاهی اوقات حقیقت واقعی کشور ما نیست. ما باید از اعماق فرهنگی و ابعاد مختلف بافت جامعه ایرانی اثاری را یه خارج از کشور نشان دهیم. متنوع بودن قالبهای جشنواره عمار، یک تصویر متفاوت از جمهوری اسلامی ایران به دنیا معرفی میکند. از طرفی دیگر این جشنواره نماینده سینمای انقلاب است که تحول عجیبی رخ داده است. این جشنواره نمونهای را معرفی کرده که در آن اقتصاد چارچوب اصلی نیست. دومین مورد اتحاد تولیدکنندگان با مخاطبان است که این اتفاق مبارکی است. تحول سوم در مفهوم هنر است و آن چیزی که معمولاً در جشنواره ها مطرح است این است که هنر تفکر را میسازد، اما در جشنواره عمار این معادله تغییر کرده و تفکر سازنده هنر است.
عمار سینمای بدون سانسور است
وی افزود: نکته چهارم ارتباط تکنولوژی با محتواست. خیلی از افراد که به دنبال تولید هستند پر تولید محتوا با تکنولوژی مواجه هستند. در هالیوود تکنولوژی روح هنر است، اما در عمار اخلاق و وجدان روح هنر است. پنجمین مورد این است که در دنیا حاکمان از هنر برای تاثیر گذاری بر افکار عمومی استفاده میکنند اما در عمار باز این معادله تغییر کرد و مردم روی حاکمیت اثرگذار است. عمار سینمای بدون سانسور است و واسطههای بین تولید و مصرف را حذف کرده. این جشنواره یک تریبون انتقاد مردمی برای تقویت فرهنگ انتقادپذیری است. این جشنواره یکنواخت بودن هنر و سینما را شکست داد. عمار صدای مستقیم مردم بدون ترجمه است. این جشنواره سینمای حیات است. عمار قالب هنری جهاد تبیین است.
در پایان مراسم از پوستر این رویداد رونمایی شد.
انتهای پیام/
در نشست خبری تشریح شد؛