حمایت از مقاومت فلسطین بهترین سیاست خارجی جمهوری اسلامی
به گزارش خبرنگار گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسئله فلسطین در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران شاید محوریترین مسئله در سطح بینالمللی باشد.
رهبر کبیر انقلاب اسلامی در نطق تاریخیشان هم اهمیت مسئله فلسطین را در نسبت با اسلام اعلام کردند و هم اهمیت ویژه رژیم غاصب را در نسبت با کشورمان ایران: «... این سکوت مرگبار، اسباب این میشود که زیر چکمه اسرائیل، به دست همین بهاییها؛ این مملکت ما، این نوامیس ما، پایمال بشود. وای بر ما! وای بر این اسلام! وای بر این مسلمین!» (امام خمینی (ره)؛ ۱۲ اردیبهشت ۱۳۴۲)
با توجه به نامگذاری امروز (شنبه ۲۷ آبان) به عنوان «کتاب، مسجد و فلسطین»، یکی از تازهترین پژوهشها پیرامون مسئله فلسطین «آیندهپژوهی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران درمورد موضوع فلسطین» است.
تبیین چشمانداز سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در موضوع فلسطین هدف اصلی پژوهش مورد نظر بوده است. این مطالعه به دنبال تدوین سناریوهای ممکن، محتمل و مطلوب در آینده سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در مورد موضوع فلسطین است.
*مسئله فلسطین امری کلان و راهبردی است
نتایج این پژوهش نشان میدهد: از ابتدای تشکیل نظام در قالب رویکرد سیاست عدم تعهد و حمایت از مسلمانان، سیاست خارجی ایران بر عدم به رسمیت شناختن رژیم اسراییل و حمایت و پشتیبانی از حقوق مردم فلسطین قرار گرفت.
نکته مهم آن است که پژوهشگران نشان میدهند به چه دلایلی مسئله فلسطین فراتر از امری ابزاری (تاکتیک) امری است کلان و راهبردی (استراتژیک) برای جمهوری اسلامی ایران:
* بعد امنیتی
یک: اسرائیل تهدید عمده منطقه محسوب میشود و این رژیم تاکنون در جنگافروزی مقام اول منطقه را داشته است و از این نظر پرداختن به مسئله فلسطین نوعی پرداختن به امنیت منطقهای محسوب میشود.
*بعد حقوق بشر
دو: باید به این مسئله اشاره شود که بزرگترین بخش آوارگان و قدیمیترین آوارگان جهان، فلسطینیها هستند.
*بعد اقتصادی
سه: اسرائیل سعی کرده است اقتصاد کشورهای اسلامی را تضعیف کند و شرکتهای اسرائیلی از جمله شرکتهای نفتی و گازی و دلالهای اسلحه بهطور پنهانی در جهت استثمار کشورهای اسلامی در تلاشند.
*بعد سیاسی
چهار: رژیم صهیونیستی سرزمین فلسطینیها را اشغال کرده است و بر کل مناسبات مسلمانان و یهودیان جهان اثرمنفی گذاشته است.»
*طوفان الاقصی نقشه راه آینده فلسطین
این چهار بُعد نشان میدهد که مسئله فلسطین موضوع امروز ما نیست بلکه از گذشته مسئلۀ اول ما بوده و هست و خواهد ماند؛ مسئلهای که نیاز به آیندهپژوهی دارد.
مسئله فلسطین پس از معاهده ننگین «پیمان ابراهیم» و واکنش قاطع محور مقاومت در حماسه «طوفان الاقصی» و نسلکشی و جنایات رژیم غاصب دوباره نشان داد که طرحهای سازشکارانه هیچ محلی از اعراب ندارد و بهترین راهکارها برای آینده عبارتاند از:
«حمایت از جبهه مقاومت، متحدسازی و همسویی اهداف گروههای مقاومت در مقابل سلطهگری اسرائیل و ایجاد روابط عمیق با کشورهایی با سیاستهای ضد اسراییلی.
حمایت از فلسطین پروژهای ملی است و باید بین تمامی ارکان سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، نظامی و فرهنگی نظام هماهنگی ایجاد شود و کلیه مراکز مطالعاتی و پژوهشی و دانشگاهی در این زمینه باید به این ارکان کمک کنند.»
تنها راه حل برای مسئله فلسطین بر اساس یافتههای این پژوهش همان کلید واژه رهبر معظم انقلاب پیرامون مسئله فلسطین یعنی مقاومت است.
مقاله «آیندهپژوهی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در مورد موضوع فلسطین» در مجله پژوهشهای راهبردی سیاست منتشر شده است.
انتهای پیام/