کتاب «نظریههای گفتمان و سینما» رونمایی شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین رونمایی از کتاب«نظریههای گفتمان و سینما» نوشته امین جواهری به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی با حضور مسئولان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز برگزار شد.
محمدرضا قائدی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس در این مراسم با تأکید بر تقویت ارتباطات بین دانشگاه و سینما اظهار کرد: اکنون در عصری هستیم که رخدادهای جهان را غالباً پیش از وقوع میشود در سینما و آثار آن بهوضوح و یا با اشاراتی ملاحظه کرد بهعنوان نمونه فیلم «جنگ جهانی زد» محصول ۲۰۱۳ دارای صحنهها و داستانی است که قرابت موضوعی بسیاری با اتفاقات امروز غزه دارد و این همان اصلی است که بهویژه یهود و صهیونیستها علاقه دارند که بخشهایی از آینده خود و جهان را در سینما ریلگذاری کنند و مقدمه وقایع را در سینما برای ذهن مخاطب آماده کنند.
وی تأکید کرد: نباید نگاه دانشجویان و علاقهمندان به هنر و سینما خنثی باشد؛ بلکه آن را آمیخته با قدرت کنند؛ زیرا رسانه تنها زبان مبتنی بر قدرت، هویت و معنا است که میتواند قدرت را خلق و یا بمیراند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس نگاه امروزه به سینما را از دریچه نگاهی مانند نویسنده کتاب«نظریههای گفتمان و سینما» مهم برشمرد و افزود: باید تلاش شود تا دوستانی که مباحث سینما را دنبال میکنند صرفاً با هدف سرگرمی به آن نپردازند؛ بلکه با اشراف به ابزار نشانهشناسی بتوانند به تحلیل درست سینما بپردازند.
ایجاد نگرش عمیق در سینما با کتاب«نظریههای گفتمان و سینما»
مدیرکل نظارت بر عرضه و نمایش سازمان سینمایی کشور نیز نگارش کتاب«نظریههای گفتمان و سینما» را دستاورد مهمی در راستای ایجاد نگرش عمیق در سینمای ایران برشمرد و گفت: این کتاب میتواند به تقویت بنیه فیلمنامههای کمک کرده و آثاری دغدغهمند و اثرگذار تبدیل کند.
روحالله سهرابی بر اجرای نشستهای دوسویه دانشگاهها و سینما تأکید و مطرح کرد: رویکرد سازمان سینمایی کشور بر تعامل هرچه بیشتر که نتیجه برپایی نشستهایی با دانشگاههاست قرار گرفته است.
فهم جهان فیلمها با کتاب«نظریههای گفتمان و سینما»
نویسنده کتاب «نظریههای گفتمان و سینما» نیز بیان کرد: تاکنون تحلیلی از زبان، جهان و گفتمان فیلمها استخراج نشده بود؛ اما در این کتاب بر این تأکید شده که بر مینای نظریههای علوم انسانی میتوان به زبان و جهان فیلمها پی ببریم.
امین جواهری توضیح داد: در این کتاب فیلمهای چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر را بر اساس گفتمان جامعهشناسی مورد بررسی قرار دادهایم که میتواند ضرورت پژوهش در سینما را قابل فهمتر کند و پیوندی بین سینما و علوم انسانی ایجاد میکند که نتیجه آن حتماً عمقیتر شدن سینما و خروج از سطحینگری خواهد بود.
انتهای پیام/