پایان پرونده حضور کشتیگیر محبوب بنا در ۸۷ کیلوگرم؛ نایبقهرمان جهان کاندیدای حضور در گزینشی آسیایی؟
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، ناصر علیزاده پیش از المپیک ۲۰۲۰ توکیو پدیدهای بود که با عملکرد خوبش در لیگ برتر مورد توجه محمد بنا قرار گرفته و به اردوی تیم ملی بزرگسالان دعوت شد. کشتیگیر اهل چمستان و شاگرد عادل بالیتبار در ۸۷ کیلوگرم، وزنی که تیم ملی فرنگی در مسابقات جهانی ۲۰۱۹ نورسلطان سهمیه المپیکش را نگرفته بود و کار به گزینشی آسیایی و بعد از آن جهانی کشیده شد.
تیم ملی فرنگی در قزاقستان که گزینشی اولِ المپیک قبلی بود، سه سهمیه گرفت. درحالیکه کشتی آزاد توانست در گزینشی آسیایی کار خود را یکسره کرده و سهمیههایش را تکمیل کند، در کشتی فرنگی حسین نوری در آستانه کسب سهمیه، کشتی برده مقابل حریف چینی را واگذار کرد و از رسیدن به سهمیه المپیک بازماند.
ناصر علیزاده، کشتیگیر محبوب محمد بنا، در عین جوانی و کمتجربگی برای گزینشی بعدی انتخاب شد. کشتیهای خوبی هم در گزینشی جهانی گرفت، اما باتوجه به اینکه سهمیه المپیک در این رقابت فقط به فینالیستها (نفرات اول و دوم) تعلق پیدا میکرد، او با سومی فقط نشان داد که کشتیگیر خوب و آیندهداری است، اما سهمیه المپیک نگرفت تا کشتی فرنگی با ۵ کشتیگیر راهی المپیک توکیو شده و البته باوجود نفرات کمتر، با یک طلا و یک برنز محمدرضا گرایی و محمدهادی ساروی، به مراتب از کشتی آزاد (نقره حسن یزدانی و برنز امیرحسین زارع) بهتر نتیجه بگیرد.
در آخرین مسابقه جهانیِ پیش از المپیک پاریس کشتی فرنگی سهمیه اوزان ۶۰، ۶۷، ۹۷ و ۱۳۰ کیلوگرم را با مهدی محسننژاد، محمدرضا گرایی، محمدهادی ساروی و امین میرزازاده به دست آورد و باز هم در ۸۷ کیلوگرم در جهانی به سهمیه نرسید، درحالیکه این بار ناصر علیزاده بعد از قهرمانی در سه مسابقه آسیایی و تجربه حضور در مسابقات جهانی ۲۰۲۲ به علاوه کلی تورنمنت و مسابقه دیگر، یکی از شانسهای کسب مدال در بلگراد ۲۰۲۳ محسوب میشد، اما عملکرد ضعیف و دور از انتظاری در صربستان داشت. او که نه تنها شانس مدال، شانس طلای کشتی فرنگی در بلگراد بود، بعد از شکست حریفان یونانی و لهستانی با نمایشی نه چندان جالب، با نتیجه ۹ بر ۴ مغلوب نورسلطان تورسینوف از قزاقستان شد، کشتیگیری که نتوانست به فینال برسد و درنهایت هم به عنوان پنجمی جهان بسنده کرد تا علیزاده این بار هم دست خالی از دور رقابتها حذف شود.
ناصر علیزاده فرصت جبران این نتیجه را در بازیهای آسیایی داشت تا نگاهها را نسبت به خود مثبت کند، اما از آن استفادهای نکرد ودرحالیکه باید در هانگژو یکی از طلاییهای تیم ملی میشد، آنجا هم در فینال، شکست دور از انتظاری مقابل جالگاسبای بردیموراتوف از ازبکستان داشت تا تمام امیدها نسبت به او در ۸۷ کیلوگرم کاملا قطع شود.
این کشتیگیر ۲۵ ساله مازندرانی که با درصد چربی کم، کیلوهای زیادی از وزن بدنش را کم میکند، درحالیکه محمد بنا اعتقاد داشت در ۸۷ کیلوگرم قهرمان جهان خواهد شد، حالا همه درها را به روی خود در این وزن بسته میبیند و حتی به اردوی پیش روی کشتی فرنگی که از امروز (۱۶ آبان) در رویان مازندران آغاز میشود، دعوت نشده است.
درواقع حضورش در مسابقات ارتشهای جهان بعد از غلبه بر محمدحسین محمودی در انتخابی درون اردویی ارتشها که البته این برد هم خیلی قاطعانه به دست نیامد، آخرین حضور در ۸۷ کیلوگرم است و به ناصر علیزاده دیگر فرصتی در این وزن داده نخواهد شد و برای ادامه دوره قهرمانیاش، چارهای جز تغییر وزن و رفتن به ۹۷ کیلوگرم ندارد.
گفته میشود وزن طبیعی بدن او ۹۴ کیلوست، باتوجه به اینکه قد نسبتا بلندی هم دارد و سنش هم همچنان برای در اوج ماندن ایدهآل است، شاید او یکی از مدعیان جدید وزن المپیکی ۹۷ کیلوگرم و رقیبی جدی برای محمدهادی ساروی برای مسابقات جهانی ۲۰۲۵ باشد.
در این وزن هم به نظر میرسد علیرضا مُهمدی نایبقهرمان وزن ۸۲ کیلوگرم جهان گزینه اصلی وزن ۸۷ کیلوگرم و برای اعزام به مسابقات کسب سهمیه اول باشد.
این کشتیگیر بعد از مسابقات جهانی صربستان که اولین سال ملیپوش شدنش در رده سنی بزرگسالان بود، در فهرست اعزامی به مسابقات امیدهای جهان قرار گرفت اما وزن بدنش بالا رفته بود و مربیاش ملکمحمد بویری تاکید کرد که اعزام او در وزن ۸۲ کیلوگرم به این مسابقه، اشتباه بوده و به ضرر اوست.
هرچند این موضوع مورد انتقاد سرمربی تیم ملی قرار گرفت و کشتیگیر دیگری بلافاصله جایگزین مُهمدی شد اما مشکلی که برای کشتیگیر ۸۷ کیلوگرم تیم به وجود آمد، منجر به دعوت دوباره از نایبقهرمان جهان به اردو شد و قرار بود او در همان وزنی که میخواهد، در امیدهای جهان کشتی بگیرد، که البته این اعزام به دلیل عدم صدور ویزای کشتیگیران ایرانی به آلبانی منتفی شد.
حالا مُهمدی در وزن جدید به اردوی تیم ملی دعوت شده و به نظر میرسد باید خودش را برای کسب سهمیه آماده کند.
البته باید دید چرخه چه مسیری را نیز برای این کشتیگیر و سایر مدعیان برای حضور در مسابقات گزینشی و پس از آن المپیک تعیین کرده است.
انتهای پیام/