دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 آبان 1402 - 13:23
آنا گزارش می‌دهد؛

فرصت اندک برای مقابله جهانی با گرمایش زمین

فرصت اندک برای مقابله جهانی با گرمایش زمین
تحقیقات جدید حاکی از آن است که فقط 6 سال فرصت داریم تا گرمایش زمین را به 1.5 درجه سانتیگراد محدود کنیم و به گفته دانشمندان با وضعیت کنونی تا 6 سال دیگر زمین از آستانه «ایمن» گرم‌شدن عبور خواهد کرد.
کد خبر : 877320

خبرگزاری علم و فناوری آنا - گروه پژوهش و دانش، مریم فخیمی؛ تحقیقات جدید حاکی از آن است که ما فقط 6 سال فرصت داریم تا گرمایش زمین را به 1.5 درجه سانتیگراد محدود کنیم و به گفته دانشمندان با وضعیت کنونی تا 6 سال دیگر زمین از آستانه «ایمن» گرم شدن عبور خواهد کرد.

این بدان معناست که ما فقط 6 سال فرصت داریم تا مسیر خود را تغییر دهیم و انتشار گازهای گلخانه‌ای را به طور چشمگیری کاهش دهیم. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که انتشار کربن جهانی در مسیر خروج از محدودیت‌های ایمنی است که تا سال 2030 در نظر گرفته شده بود و این وضعیت منجربه تغییرات آب و هوایی خطرناک خواهد شد.

تخمین جدید از بودجه کربن باقیمانده جهان - میزان دی اکسید کربنی که می‌توانیم تولید کنیم در حالی که دمای جهانی را زیر آستانه خطر نگه داریم - نشان می‌دهد که اگر از ژانویه 2024، بیش از 276 گیگاتن CO2 منتشر کنیم، به حداکثر بودجه کربن خواهیم رسید و دمای کره زمین 1.5 درجه افزایش خواهد یافت.

بر اساس مطالعه‌ای که دوشنبه (30 اکتبر) در ژورنال Nature Climate Change منتشر شد، محققان دریافتند که اگر انتشار گازهای گلخانه‌ای با نرخ فعلی ادامه یابد، پیش از پایان دهه از آستانه ایمن عبور خواهیم کرد.

رابین لامبول، سرپرست این مطالعه، محقق مرکز سیاست‌های زیست‌محیطی در امپریال کالج لندن، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «یافته‌های ما آنچه را که قبلاً می‌دانستیم تأیید می‌کند. جهان تلاش کافی برای مقابله با گرمایش جهانی انجام نمی‌دهد.ما تقریبا مطمئنیم پنجره حفظ گرمایش در سطوح ایمن به سرعت در حال بسته شدن است.»

سال 2015، 196 رهبر جهان توافقنامه پاریس را امضا کردند، این توافقنامه، یک معاهده قانونی الزام‌آور در مورد تغییرات آب و هوایی است. هدف آن نگه داشتن افزایش میانگین دمای جهانی بسیار پایین‌تر از ۲ درجه سلسیوس بالاتر از سطوح پیشاصنعتی و پی گرفتن تلاش‌ها برای محدود کردن افزایش دما به ۱٫۵ درجه سلسیوس -بالاتر از سطوح پیشاصنعتی است. این توافق تاکید می‌کند که محدود کردن گرمایش زمین به 1.5 درجه سانتیگراد به جلوگیری از اثرات بد تغییرات آب و هوایی کمک می‌کند.

اوایل سال جاری، سازمان ملل طی گزارشی هشدار داد که میانگین دما ممکن است به زودی به طور دوره‌ای از آستانه خطرناک 1.5 درجه سانتیگراد فراتر رود ، اما مطالعه جدید به گرم شدن طولانی مدت اشاره دارد. بر اساس این یافته‌ها، در حال حاضر انسان‌ها سالانه نزدیک به 40 گیگاتن دی اکسید کربن را در جو منتشر می کنند. بدون کاهش این آلاینده‌ها، بودجه کربن باقیمانده جهان برای باقی ماندن در دمای زیر 1.5 درجه سانتیگراد طی 6 سال آینده تمام خواهد شد.

این تیم همچنین محاسبه کرده است که جهان تا قبل از اینکه از حد مرکزی 2 درجه سانتیگراد توافق پاریس خارج شود، 1323 گیگاتن (1200 متریک گیگاتن) دی اکسید کربن باقی مانده برای انتشار دارد.

بودجه‌ای که اگر گامی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای برداشته نشود، ظرف دو دهه آینده تمام خواهد شد. این تخمین‌ها با عدم قطعیت‌های بزرگ مرتبط با اثرات سایر گازهای گلخانه‌ای مانند متان همراه است.

بر اساس این بیانیه، همچنین مشخص نیست که بخش‌های مختلف اقلیم چگونه به افزایش دما واکنش نشان خواهند داد. به عنوان مثال، افزایش رشد پوشش گیاهی در مناطق خاص می‌تواند مقادیر زیادی CO2 را جذب کرده و گرم شدن زمین را تا حدی جبران کند؛ در حالی که تغییرات در گردش جریان آب اقیانوس‌ها و ذوب شدن یخ‌ها می‌تواند گرم شدن را تسریع بخشد.

لامبول گفت که این عدم قطعیت‌ها بر نیاز جهان را به کاهش سریع انتشار گازهای گلخانه‌ای تاکید دارد. هر مقدار از گرم شدن زمین، زندگی را برای مردم و زیست‌بوم‌ها سخت‌تر می‌کند. بنابراین جهان باید با دقت و سرعت بیشتری به سمت کاهش گازهای گلخانه‌ای و ممانعت از افزایش دمای کره زمین گام بردارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب