روسیه به دنبال ساخت ایستگاه فضایی جدید
خبرگزاری علم و فناوری آنا - گروه پژوهش و دانش؛ مریم فخیمی: ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه پنجشنبه گذشته گفت که اولین بخش از ایستگاه فضایی جدیدی که مسکو در نظر دارد برای جایگزینی ایستگاه فضایی بینالمللی بسازد، باید تا سال 2027 در مدار قرار گیرد. روسیه قبلاً اعلام کرده بود که قصد دارد همکاریاش با ایستگاه فضایی بینالمللی را به پایان رساند. در عوض ایجاد یک ایستگاه فضایی مداری جدید روسی به عنوان اولویت اصلی آژانس فضایی روسکوموس اعلام شده است.
پوتین پنجشنبه 4 آبان در یک نشست تلویزیونی با متخصصان صنعت فضایی روسیه تاکید کرد که ایستگاه مداری جدید روسیه باید امنیت و منافع اقتصادی این کشور را تضمین کند. پوتین در حالی که خواستار انجام سریع این برنامه شد، اعلام کرد: در سال 2027، اولین قطعه باید در مدار قرار گیرد.
یوری بوریسوف، رئیس آژانس فضایی روسیه، روز جمعه به رسانهها گفت: به دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، بودجهای برای این پروژه اختصاص داده شده است. طبق گزارشها، طراحی اولیه ایستگاه مداری جدید روسیه که توسط شرکت موشکی اسپی کارالیوف و صنایع فضایی انرگیا انجام شده است، قبلاً مورد بررسی رسمی قرار گرفته است. ایستگاه مداری جدید به روسیه اجازه می دهد تا به مناطق قطبی زمین را که از نظر استراتژیک و منابع طبیعی اهمیت دارند نظارت کند. مناطق دور قطبی به سادگی از مدار ماهواره یا از مدار ایستگاه فضایی قابل مشاهده نیستند؛ اما در ایستگاه جدید روسیه اینجا امکان مشاهده و پایش این مناطق وجود دارد.
رئیس جمهور روسیه همچنین از کسانی که بر بخش صنعت فضایی نظارت دارند خواست تا مشکلات مربوط به حقوقهای بسیار پایین در صنعت فضایی روسیه را حل و برای جذب متخصصان خارجی و همچنین افزایش مشارکت بخش خصوصی تلاش کنند.
با توجه به اینکه روسیه در نظر دارد تا سال 2028 ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) - که ساخت آن در سال 1998 آغاز شد - را ترک کند، بنابراین اولین بخش ایستگاه مداری روسیه باید حداقل تا سال 2027 در مدار قرار گیرد.
روسیه در اکتشافات فضایی به شرکای جدیدی نیاز دارد
ایوان موسیف رئیس موسسه سیاست فضایی روسیه توضیح داد: روسیه توانایی و تخصص لازم برای توسعه و گسترش برنامه فضایی خود را به طور مستقل، مشابه اتحاد جماهیر شوروی، دارد. با این حال، اگر این تلاش به طور مشترک با سایر شرکای دولتی و غیردولتی توسعه یابد، میتواند سریعتر و کارآمدتر عمل کند. وی از کره شمالی و ایران به عنوان شرکای بالقوه روسیه نام برد و افزود که احتمالاً چین و هند پروژههای خود را به طور جداگانه توسعه خواهند داد.
ایستگاه فضایی بین المللی، آزمایشگاهی عظیم در فضاست که به همکاری کشورهای مختلف، به ویژه ایالات متحده و روسیه، در سال 1988 آغاز به کار کرد. این ایستگاه مداری قرار بود در سال 2024 از رده خارج شود. با این حال ناسا تخمین میزند که این ایستگاه میتواند تا سال 2030 به فعالیت خود ادامه دهد.
انتهای پیام/