۳ خبر مهم پیرامون قهرمان المپیک و جهان در بازگشت از هانگژو؛ موارد عجیب حسن یزدانی!
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، کمتر از ۱۰ ماه تا المپیک پاریس باقی مانده و فدراسیون کشتی امروز (۵ آبان) خبر داد که حسن یزدانی کتف راستش را جراحی کرد. این همان کتف آسیبدیدهای است که کاپیتان تیم ملی باند رنگی به آن زد و در دو مسابقه متوالی و با فاصله کم، شرکت کرد و این نگرانی همان زمان وجود داشت که برای کشتیگیری با شرایط سنی حسن یزدانی، حضور در دو میدان سنگین جهانی و بعد از آن بازیهای آسیایی در فاصله کمتر از ۲۰ روز، موجب تشدید مصدومیت نشود.
یزدانی که در وزن ۸۶ کیلوگرم حریفی در سطح جهان جز دیوید تیلور نداشته، فینال مسابقات جهانی را با ضربه فنی به حریف آمریکاییاش باخت و در ادامه به هانگژو رفت تا مدال طلای بازیهای آسیایی را درحالیکه هیچ کدام از حریفان آسیایی در حد و اندازه قهرمان ایرانی نیستند، به غنیمت آورد.
آیا فدرسیون کشتی و کادرفنی تیم ملی نمیتوانستند کشتیگیر دیگری را به جای حسن یزدانی به هانگژو ببرند تا به او بیشتر از این فشار وارد نشود؟ اگر قرار به کسب نتیجه بود، اعزام کشتیگیر بعدی این وزن شاید نه تنها طلا، که حتی مدالی هم به همراه نداشت، چون سالهاست در ۸۶ کیلوگرم حسن یزدانی یکهتاز است. درست از همان روزی که کامران قاسمپور انتخابی المپیک ۲۰۲۰ توکیو را به حسن یزدانی باخت و بالاخره تصمیم به تغییر وزن گرفت تا لااقل مسابقات جهانی ۲۰۲۱ اسلو را از دست ندهد.
وقتی کامران به ۹۲ کیلوگرم رفت، دیگر حسن یزدانی حریفی نداشت که در مسابقه انتخابی داخلی او را به چالش بکشد و باقی حریفان همه یک طرفه به یزدانی میباختند و در معدود دفعات در لیگ و انتخابی، حریفی توانست ۶ دقیقه با یزدانی کشتی بگیرد و همه خیلی زود با امتیاز عالی مغلوب میشدند.
علیرضا کریمی، عزتاله اکبری، هادی وفاییپور، سجاد غلامی و... هیچکدامشان در ۸۶ کیلو نتوانستند به یزدانی حتی نزدیک شوند، بنابراین اگر مبنای اعزام، صرفا کسب نشان طلای این وزن بود، طبیعتا باید خود حسن یزدانی به بازیهای آسیایی هم اعزام میشد، اما اگر هدف المپیک میبود و جبران شکستهای سنگین به تیلور در بهترین جای ممکن (پاریس)، او نباید به هانگژو میرفت و بعد از کسب نقره جهانی که نهمین مدالش محسوب میشد، باید برنامه ویژهای برای شکست تیلور ترتیب داده میشد که یک روز هم نباید از آن برنامه تخطی شود. برنامه ویژهای در کنار آنالیز درست و کمک گرفتن از آدمهای فنی پیرامون کشتی.
یزدانی، اما به هانگژو رفت و در بازگشت ابتدا خبر دامادیاش در فاصله ۱۰ ماه مانده به المپیک رسانهای شد. آقا داماد، فردای اعلام این خبر یکی از حاضران در جمع تقدیر از مدالآوران مسابقات جهانی بود که آنجا وقتی در جمع خبرنگاران درمورد ادعای اخیر همت مسلمی و واکنش پژمان درستکار مورد سوال قرار گرفت، برخلاف اینکه سرمربی تیم ملی گفته بود حسن یزدانی تاکنون خواستار حضور مربی سازندهاش در کنار خود در اردوی تیم ملی نشده، گفت قطعا دوست دارد که مسلمی در کنارش باشد!
مسلمی بعد از شکست پنجم حسن یزدانی به دیوید تیلور گفته بود که یک بار هم او را در کُچ حسن قرار دهند و اگر تیلور را نبرد، او را دیگر به ایران راه ندهند!
این دومین اتفاق عجیب پیرامون حسن یزدانی در بازگشت از بازیهای آسیایی بود، کسی که بعد از باخت در فینال جهانی ۲۰۲۲، چند ماه از سال گذشته را در حاشیه ایجاد شده در پی مصاحبه انتقادی پدرش علیه رئیس فدراسیون کشتی سپری کرد.
البته فدراسیون کشتی برخلاف حاشیه سال گذشته، این بار واکنشی به تناقض میان حرفهای پژمان درستکار و حسن یزدانی در مورد مربی سازنده یزدانی نداشت. خبر سوم هم در فاصلهای کوتاه اعلام شد: جراحی کتف قهرمان المپیک ۲۰۱۶ ریو.
پزشک قطعا بهتر از هر کسی میتواند در مورد طول درمان و زمان بازگشت حسن یزدانی به تشک صحبت کند، اما در فاصله ۱۰ ماه تا المپیک، جراحی بخشی از فرصتی که او برای تمرین روی نقاط ضعف و قوتش داشت را خواهد گرفت.
از آن طرف هم، کادرفنی تیم ملی بارها تاکید کرده که کامران قاسمپور وزن بدنش دیگر به ۸۶ کیلو نمیخورد و پرونده بازگشت او به این وزن بسته شده است.
باید همچنان منتظر ماند و دید چه اتفاقی در ماههای آینده رخ خواهد داد. حتی شاید ابتدای چرخه که در آن تغییر وزن کشتیگیران هم مشخص میشود، به واسطه معافیت احتمالی چند تن از قهرمانان، تکلیف اوزان المپیکی را خصوصا در دو وزن ۸۶ و ۹۷ کیلوگرم مشخص نکند.
انتهای پیام/