دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 آبان 1402 - 21:47

امیرعبداللهیان: امیدواریم شاهد حضور گرجستان در نشست 3+3 نیز باشیم

امیرعبداللهیان: امیدواریم شاهد حضور گرجستان در نشست 3+3 نیز باشیم
وزیر امور خارجه کشورمان در پایان نشست 3 +3 گفت: امیدواریم در ادامه برگزاری این نشست شاهد حضور موثر و سازنده کشور گرجستان نیز باشیم.
کد خبر : 874886

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا،حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به برگزاری اولین نشست وزیران امور خارجه «فرمت ۳+۳ » که امروز در تهران برگزارشد، گفت: برگزاری این نشست در تهران بیانگر کنش‌گری فعال ایران در تحولات منطقه است. نشست بعدی این فرمت در ترکیه برگزار می‌شود.

امیرعبداللهیان در نشست مطبوعاتی خود بعد از برگزاری نشست فرمت ۳+۳ در تهران اظهار کرد:این نشست با حضور  وزیران امور خارجه کشورهای روسیه، ترکیه ، آذربایجان و ارمنستان برگزار شد و امیدواریم در ادامه برگزاری این فرمت شاهد حضور موثر و سازنده کشور گرجستان نیز باشیم.

وزیر امور خارجه بیان کرد: اینکه هم‌زمان با تجاوزات مستمر و وسیع رژیم صهیونیستی نسبت به غزه این نشست برگزار شده دو پیام دارد، یکی اینکه از فرصت حضور وزرای امور خارجه در تهران نسبت با گفت‌وگو با آنها و دیدارهایی که وزرای خارجه با رئیس‌جمهور کشورمان داشتند تلاش کردیم راهکارهای متوقف کردن جنایات رژیم صهیونیستی و کمک‌رسانی بشردوستانه و توقف کوچاندن اجباری مردم غزه را با آنها به اشتراک بگذاریم.

امیرعبداللهیان گفت: پیام دوم این است که ایران از کنش گری فعالی در منطقه برخوردار است و نسبت به تحولات قفقاز جنوبی توجه دارد. امیدواریم پس از دور بعدی نشست در ترکیه این نشست‌ها در باکو و ایروان هم استمرار داشته باشد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در این نشست  مطبوعاتی در پاسخی به سؤالی تأکید کرد: مقاومت در فلسطین و مقاومت در منطقه یک واقعیت است .

او با بیان این‌که ما به دنبال توسعه جنگ در منطقه نیستیم گفت: تداوم کشتار غیرنظامیان توسط  صهیونیست‌ها عرصه را برای نیروی مقاومت در فلسطین و منطقه تنگ کرده است. امیدواریم مجموعه تلاش‌هایی که در سازمان همکاری اسلامی انجام شده است و قطعنامه قوی‌ صادر شده در نشست جده منجر به توقف هرچه زودتر جنایت‌های صهیونیست‌ها در غزه  شود.

امیرعبداللهیان گفت: پیام دوم این است که ایران از کنش گری فعالی در منطقه برخوردار است و نسبت به تحولات قفقاز جنوبی توجه دارد. امیدواریم پس از دور بعدی نشست در ترکیه این نشست‌ها در باکو و ایروان هم استمرار داشته باشد.

وزیر امور خارجه ادامه داد: اولاً بر هیچ‌کس پوشیده نیست ایران در چارچوب ارزش‌های انسانی و دینی خودش نسبت به حمایت از مقاومت فلسطین همواره موضع روشنی داشته و ما به حمایت سیاسی حقوقی و رسانه‌ای از فلسطین قویاً ادامه خواهیم داد.

وی گفت: رژیم صهیونیستی همچنان به‌عنوان اشغالگر شناخته می‌شود و در چارچوب حقوق بین‌الملل کسانی که سرزمینشان اشغال‌شده می‌توانند اسلحه دست بگیرند، ما شاهدیم برخی کشورها پدیده اشغالگری رژیم اسراییل را نادیده بگیرند. در جلسه‌ای که در مصر برگزار شد شب گذشته با همتای مصری خودم ارتباط داشتم.

امیرعبداللهیان افزود: امروز هم جزییات بیشتری را دریافت کردیم و مایه تأسف است کشورهای غربی حتی حاضر نمی‌شوند کلمه‌ای در متن پایانی اجلاس بیاید اما به دنبال محکومیت مقاومت هستند. مقاومت یک واقعیت است در منطقه و تداوم کشتار غیرنظامیان عرصه را بر نیروهای مقاومت تنگ کرده است.

وزیر امور خارجه گفت: امیدواریم مجموعه تلاش‌ها در سازمان همکاری اسلامی منجر به این شود که شاهد توقف جنایات رژیم در غزه باشیم و مایلم تأکید کنم منطقه به‌مانند بشکه باروت است و هر لحظه اتفاق خارج از کنترلی ممکن است رخ دهد.

وی خاطرنشان کرد:  از این رو تا دیر نشده همه کشورهای دخیل در آتش‌افروزی اخیر از جمله آمریکا و رژیم صهیونیستی را هشدار می‌دهیم که کشتار را متوقف کنند.

امیرعبداللهیان در خصوص رویکرد وزرای خارجه حاضر در نشست امروز (دوشنبه) تهران در قبال موضوع فلسطین گفت: شب گذشته (یکشنبه) با آقای هنیه و نخاله گفت‌وگو داشتم و در جریان آخرین وضعیت در غزه قرار گرفتم. نکته مهم این است که رهبران مقاومت تأکید دارند آمادگی طولانی برای تداوم مبارزه با رژیم را داریم. از این رو آنچه درخواست دارند این است که رژیم صهیونیستی عملیات علیه غیرنظامیان را متوقف کند.

وزیر امور خارجه افزود: در نشست امروز یکی از موضوعات مهم مربوط به فلسطین بود و به‌ویژه وزرای خارجه ترکیه و روسیه که مواضع قوی را در چارچوب توقف جنگ داشتند. همچنین ما به نشانه اعلام همبستگی با ملت مقاوم فلسطین در دو سوی سالن نشست، پرچم‌های فلسطین را برافراشته قرار دادیم.

وی در خصوص پیش‌نویس قطعنامه آمریکا برای حمایت از رژیم صهیونیستی نیز تصریح کرد: متأسفانه آمریکا به‌طور یک‌طرفه و تمام‌قد در کنار رژیم صهیونیستی قرار گرفته و امروز مدیریت جنگ در اختیار دستگاه امنیتی آمریکاست. سیستم حکومتی و سیاسی در سرزمین‌های اشغالی کاملاً فروپاشیده، اما ماشین جنگ رژیم با هدایت نظامیان آمریکا تلاش می‌کنند که رژیم فروپاشیده را از بحران نجات دهند. علاوه بر این سفر، مکرر مقامات آمریکا به سرزمین‌های اشغالی می‌روند که به دنبال این هستند تا قطعنامه‌ای در شورای امنیت صادر شود و این محل چالش است. با آقای لاوروف و همچنین طرف چینی در این رابطه گفت‌وگو داشتیم و همه تلاش ما بر این است که قطعنامه‌ای علیه فلسطین صادر نشود.

وزیر امور خارجه در خصوص حضور مستقیم آمریکا در جنگ علیه فلسطین و مانع شدن رژیم صهیونیستی برای رسیدن کمک‌های بشردوستانه گفت: رژیم اشغالگر قدس به دنبال این است که مقاومت را از غزه حذف کنند. به دنبال این هستند که ساکنین غزه را وادار به کوچ اجباری کنند.

وی افزود: هدف قرار دادن بیمارستان‌ها و کلیساها در همین راستا است، آنان به دنبال این هستند که ساکنین غزه را به سرزمین سینا در مصر و سپس به بخشی از اردن منتقل کنند. آنها تصور می‌کنند با حمایت آمریکا چنین سنا رویی را پیش برند. 

امیرعبداللهیان گفت: اعلام کردیم همان‌طوری که آنها سال‌ها تلاش زیادی را برای اینکه حزب‌الله لبنان را حذف یا خلع سلاح کنند و نتوانستند و امروز شاهد این هستیم که حزب‌الله قدرتمندتر از هر زمان دیگری است. از این رو آنچه در صحنه عملیاتی جزو رؤیای صهیونیست‌هاست، چنین تصویری است.

وزیر امور خارجه بیان کرد: این موضوعات بر اساس اطلاعات است و تحلیل نیست، اما این رؤیاها جزو آمال دست نیافتنی آنها خواهد بود. آنها به دنبال ایجاد کشور جدید فلسطین در بخش‌هایی از مصر و اردن هستند و بر همین اساس است که در آقای السیسی رئیس‌جمهور مصر گفت که مردم فلسطین باید در سرزمین خود باقی بمانند. امروز مقاومت یک واقعیت مؤثر در منطقه است.

وی ادامه داد: علی‌رغم صحنه‌های دل‌خراش جنایات صهیونیست‌ها رژیم پرادعا در مقابل یک گروه مقاومت غافلگیر شد و با رفتار دیوانه‌وار زنان و کودکان را به شهادت می‌رساند، زیرا حماس حرفه‌ای عمل کرده است. مقاومت از بهترین شرایط برخوردار است. معادلات توسط مقاومت رقم‌زده خواهد شد.

امیرعبداللهیان در خصوص گفت‌وگو با وزیر خارجه مصر و ارسال کمک‌های ایران به غزه اظهار داشت: یکی از موضوعات شب گذشته ما ارسال کمک‌ها به غزه است، توافق کردیم که کمک‌های ایران در اسرع وقت با مجوزی که برای پروازهای اعزامی به مصر انجام می‌شود به دست مردم غزه برسد.

وزیر امور خارجه افزود: در یک مرحله رایزنی‌ها انجام شد، اما به دلایل نقص و فراهم کردن لجستیک مصری‌ها فرصتی را خواستند و منتظریم که مقدمات این کار هرچه سریع‌تر فراهم شود.

وی در خصوص ارسال پیام توسط آمریکا به ایران در موضوعات مرتبط با گفت‌وگوهای لغو تحریم‌ها گفت: بله آمریکایی‌ها مرتباً به همه طرف‌ها از جمله ایران پیام دادند، پیام آنان دو محور دارد، اول آنکه علاقه‌مند به گسترش جنگ نیستند و دوم می‌خواهند که ایران خویشتن‌داری کند و این ادعا در حالی است که آمریکایی‌ها در دو هفته گذشته با ارسال هزاران محموله سلاح و حمایت از رژیم در حال تشدید شدت دامنه نبرد در غزه است. آقای بایدن ریاکاری را متوقف کنید. آیا این بود شعار شما در رقابت‌های انتخاباتی که از حقوق بشر سخن گفتید؟ شهادت بیش از پنج هزار غیرنظامی و صدها هزار بی‌خانمان نتیجه حقوق بشر آقای بایدن است؟

وزیر امور خارجه درباره اقدامات برای نسل‌کشی در فلسطین و اختلافات در شورای امنیت افزود: به دلیل اختلافات فاحش در شورای امنیت در این مسئله، شورای امنیت ناکارآمد است. این ناکارآمدی را در دیگر بحران‌ها هم شاهد هستیم. وقتی شورای امنیت به نتیجه نمی‌رسد موضوع در مجمع عمومی ارسال می‌شود و در صورت توافق قطعنامه‌ای در مجمع عمومی صادر خواهد شد.

 وی بیان کرد: آمریکا تا زمانی که به این شکل در کنار یک‌طرف درگیری قرار گرفته وضعیت در شورای امنیت همین‌گونه است که می‌بینید. اقدام آقای گوترش در پشت گذرگاه رفح قابل تحسین است. امیدواریم نقش سازنده‌ای را در شورای امنیت هم ببینیم.

امیرعبداللهیان در خصوص همکاری‌ها در حوزه قفقاز گفت: در نشست امروز موضوع عدم‌تغییر ژئوپلیتیک مورد تأکید قرار گرفت. در دیدار خودم با آقای علی‌اف در باکو اعلام کردند که ما به دنبال تغییر مرزها نیستیم و اکنون یک کریدوری از طرف ایران تعریف شده است.

وی خاطرنشان کرد: وزارتخانه‌های دو کشور برای اجرای پروژه در حال همکاری هستند. حضور طرف‌های خارجی جز خسارت برای ما برجا نگذاشته است. دو نمونه در عراق و افغانستان یک تجربه گران‌بها در دخالت در امور داخلی است. نشست امروز هم پیام قوی به جامعه جهانی صادر کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب