مخبر: در دوران تحریم، رویکرد دلار زدایی و تهاتر کالا بسیار راهگشاست
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، معاون اول رئیسجمهور در سفر یکروزه و فشرده به بلاروس در جمع تجار و فعالان اقتصادی بلاروس و ایران، تسهیل و بسترسازی مناسب برای فعالیتهای بخش خصوصی دو کشور را مهمترین دستاورد نشستها و رایزنیهای هیئتهای عالی دو کشور دانست و تصریح کرد: بدون فعال شدن و همکاریهای بخش خصوصی انتظار ارتقای مبادلات اقتصادی دو کشور محقق نمیشود.
محمد مخبر در دیدار با تجار و فعالان اقتصادی بلاروس و ایران که در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در مینسک برگزار شد، با بیان اینکه سفر رئیسجمهور و نخستوزیر بلاروس به ایران نقطه عطفی در روابط اقتصادی دو کشور است، خاطرنشان کرد: در این سفر میزان پیشرفت توافقات و تفاهمنامههای انجام شده بین دو کشور بررسی و پیگیری شد.
وی با اشاره به ۳۰ سالگی ارتباطات سیاسی دو کشور متذکر شد: روابط سیاسی بدون پشتوانه اقتصادی ارتقا نمییابد و ماندگاری نیز نخواهد داشت.
معاون اول رئیسجمهور گفت: حل مسائل پولی و بانکی، صدور روادید برای تجار و فعالان اقتصادی و ایجاد بسترهای حملونقل بهویژه در حوزه هوایی از مهمترین ارکان توسعه روابط ایران و بلاروس است.
مخبر افزود: برای کشورهایی که تحت تحریمهای ظالمانه نظام سلطه هستند، رویکرد جدید جهان در دلار زدایی از مبادلات اقتصادی و استفاده از پول ملی و همچنین تهاتر کالاها بسیار راهگشاست که رئیسجمهور بلاروس دستورات قاطع به وزرای بلاروسی داد تا در یک برنامه زمانبندی شده این مسائل هرچه سریعتر حل شود.
وی در ادامه خطاب به فعالین اقتصادی ایرانی و بلاروسی گفت: با فرصتهای ایجاد شده در این سفر افق بلندی پیش روی فعالین دو کشور قرار گرفته است.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و توافقات انجام شده برای امضای موافقتنامه تجارت آزاد و همچنین عضویت در سازمان شانگهای و بریکس تأکید کرد: پایه اصلی این معاهدات و اتحادیهها مباحث اقتصادی است و عضویت دو کشور زمینه مناسبی برای برقراری ارتباط با سایر کشورهاست؛ چرا که محصولات تولیدی در بلاروس یا ایران یا بهصورت تولید مشترک میتواند به سایر کشورهای عضو این اتحادیهها صادر شود.
مخبر با اشاره به اینکه همسایگی زمینی و دریایی ایران با تعداد زیادی از کشورها، بستری بزرگ برای فعالیت است، اظهار کرد: با توجه به اینکه اکثر ظرفیتها و تولیدات ایران و بلاروس مکمل یکدیگرند، به سهولت میتوان برای افزایش تولیدات و صادرات مشترک به کشورهای ثالث اقدام کرد.
وی خاطرنشان کرد: افق تعاملات اقتصادی پیش از این سفر در حجم مبادلات اقتصادی و تجاری ۴۰۰ میلیون دلار بود که این افق در این سفر به یک میلیارد دلار افزایش یافت.
معاون اول رئیسجمهور در همین راستا تصریح کرد: سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلاروس باید سفارت ایران را به قرارگاه عملیاتی پشتیبانی از فعالیتهای اقتصادی تبدیل کند و طبق توافقات در این سفر مقرر شد با تشکیل کارگروه و تعیین مسئول مشخص، نحوه اجرای توافقات با جدیت پیگیری شود و مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی و تجار بهویژه در زمینه مسائل حقوقی با پیگیریهای سفیر ایران در بلاروس حل خواهد شد.
انتهای پیام/