دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مهر 1402 - 00:32

صفایی: کسی که کار نکرده روز امتحان گریه می‌کند/ بهتر از زهرا نعمتی داریم

صفایی: کسی که کار نکرده روز امتحان گریه می‌کند  بهتر از زهرا نعمتی داریم
رئیس سابق فدراسیون تیراندازی با کمان گفت: نه تنها در تیراندازی و تیراندازی با کمان ورزشکاران ما با داشتن شخصیت قهرمانی ساخته نمی‌شوند که در بسیاری رشته‌های ورزشی شرایط به این صورت است.
کد خبر : 873488

کریم صفایی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره عملکرد تیم های ملی تیراندازی و تیراندازی با کمان ایران در بازی‌های آسیایی هانگژو اظهار کرد: برای بازی‌های آسیایی والمپیک فدراسیون‌ها آماده می‌شوند تا یک ورزشکار به قهرمانی برسد. بین 2 تا 3 هزار روز طول می‌کشد که یک ورزشکار قهرمانی را به دست آورد و یک فدراسیون نمی‌تواند بلافاصله ورزشکار ملی را به قهرمانی برساند. کسی که درس نخواند و کار نکند در روز امتحان گریه می‌کند و رئیس فدراسیون تیراندازی با کمان ما هم پس از ناکامی تمامی ملی‌پوشان این رشته گریست.

مربی یکی از قطعات پازل قهرمانی است

وی ادامه داد: مدال‌آوری در المپیک و بازی‌های آسیایی سخت است. یکی از قطعات پازل قهرمانی مربی است. اصل خود ورزشکار است. وقتی بخواهد آماده رقابت با ورزشکاران دیگر کشور‌ها شود باید امکانات به روز و استاندارد جهان را در اختیارش گذاشت. علم نوین نیاز دارد و روانشناس ورزشی هم باید در کنارش قرار بگیرد. ۹۰ درصد فیزیولوژی ورزشی و ۱۰ درصد روانشناس است، ولی اگر آن ۱۰ درصد را فراهم نکنند ۹۰ درصد هم از بین می‌رود. در ورزش‌های تیراندازی و تیراندازی با کمان، روحیه ورزشکار با توجه به استرس زیادی که این ورزش‌ها دارند باید در بالاترین سطح باشد تا موقع شلیک یا رها کردن تیر از چله کمان، به خاطر نداشتن تمرکز تیرش خطا ننشیند.  

پایه و اساس را در تیراندازی و تیراندازی با کمان نساختیم

رئیس سابق فدراسیون تیراندازی خاطرنشان کرد: نه تنها در تیراندازی و تیراندازی با کمان ورزشکاران ما با داشتن شخصیت قهرمانی ساخته نمی‌شوند که در بسیاری رشته‌های ورزشی شرایط به این صورت است. در برخی رشته‌ها مانند کشتی، چون پیش از این قهرمانی‌های زیادی حاصل شده و مدال‌های خوشرنگی به دست آمده، همچنین اردوها و مسابقات متعدد، ورزشکار می‌تواند موفق به مدال‌آوری شود. البته ساختار از قبل ساخته و موفقیت تداوم داشته است. پایه و اساس را در تیراندازی و تیراندازی با کمان نساختیم. ۱۰ سال رئیس فدراسیون تیراندازی با کمان بودم و در جدول جهانی رتبه‌های بالایی داشتیم اما الان رتبه‌های ملی‌پوشان ما در رنکینگ جهانی پایین‌تر از سطح توانایی‌هاست. دوستان مسئول به دنبال سفر رفتن هستند و رسیدن به عالی‌ترین جایگاه‌ها را از دست می‌دهند. 

عداوت باعث تعطیلی مدارس آرش و آذر شد

وی افزود: زمانی که مسئولیت گرفتم رتبه تیراندازی با کمان ایران در رنکینگ جهانی سه رقمی بود و تک رقمی تحویل دادم. در زمان ما مدارس آرش و آذر را راه‌اندازی کردیم و بچه‌های ۱۲ ساله را در رشته تیراندازی قرار دادیم. دو سال بعد آن‌ها بهتر از بازیکنان بزرگسال تیر می‌انداختند، ولی عداوت باعث تعطیلی این مدارس شد. ضمن اینکه به ملی‌پوشان گفته بودم اگر باختید سرتان را بالا بگیرید، چون در مسابقه برد و باخت وجود دارد، اما شاهد هستیم رئیس فدراسیون تیراندازی با کمان پس از شکست ملی‌پوشان این رشته گریه می‌کند. غلامرضا شعبانی بهار اگر تخصص ریاست بر فدراسیون تیر و کمان را نداشت در همان تربیت بدنی دانشگاه باقی می‌ماند و تدریس می‌کرد. مرتضی قربانی هم که رئیس هیئت تیراندازی اصفهان بود و حالا رئیس فدراسیون تیراندازی است به خاطر ایراد‌هایی که در این فدراسیون بود موفق نشد. تنها تئوری کافی نیست و باید کار عملی هم کرده باشید تا بتوانید مدیریت کنید. خاک صحنه ورزش را باید خورد تا بتوان متوجه شرایط ورزشکاران شد.

بهتر از زهرا نعمتی داریم

صفایی با اشاره به اینکه زهرا نعمتی نمی‌تواند در مسابقات پارآسیایی هم مدال کسب کند، تصریح کرد: زهرا نعمتی در سال ۱۳۸۶ به درخواست من که رئیس فدراسیون بودم حاضر شد با سرمربی کره‌ای کار کند. برای اولین بار هم در مسابقات المپیک حاضر شد در حالی که تخصص او در پارالمپیک بود. نتایج خوبی هم گرفت، ولی الان نمی‌تواند در بازی‌های آسیایی، پاراآسیایی، المپیک و پارالمپیک مدال بگیرد. وقتی چیزی در چنته نداشته باشی به حرف‌هایی، چون کار کردن با مربی اختصاصی پناه می‌بری و نعمتی دیگر نمی‌تواند مدال بگیرد. او رتبه دورقمی می‌گیرد و دلیل اعزام وی با تیم ملی در بازی‌های آسیایی هانگژو برای پر کردن دهان بود. بهتر از زهرا نعمتی داریم و نیازی به اعزام او نیست، چون یک فرصت کسب مدال را از دست می‌دهیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب