سامانه ملی «مدیریت هوشمند و شبکهای باغبانی» راهاندازی میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در سال «رشد تولید» اقتصاد دانشبنیان و «مهار تورم» و اجرای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جلسهای با حضور عنایت الله ملکی تبار رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه، علی باغستانی مسئول بازمهندسی رشتههای کشاورزی و منابع طبیعی، محمدرضا اردکانی مسئول شبکه علمی، پژوهشی و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی و عبدالله قاسمی پیربلوطی سرپرست واحدهای شهرقدس و ملارد و صفادشت بر ایجاد یک پلتفرم و شبکه هوشمند باغبانی تأکید کرد.
دکتر محمدمهدی طهرانچی با اشاره به وجود استادان و متخصصان توانمند، زیرساختها اعم از تجهیزات آزمایشگاهی و ادوات کشاورزی و اراضی مستعد در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور، حضور دانشجویان در مناطق مختلف و تنوع کشاورزی و روستایی را از ظرفیتهای مهم در ایجاد و استفاده مؤثر از یک شبکه هوشمند کشاورزی برشمرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با وجود این همه توانمندیها در دانشگاه آزاد اسلامی میتوان با راهاندازی یک سامانه هوشمند، مدیریت دقیقی از مرحله تولید (با نظارت و کارشناسی مستمر) تا عرضه محصولات باغبانی برای مصرف مستقیم مردم در کشور اعمال کرد. در واقع به کارگیری این سامانه میتواند ارتقای امنیت غذایی و مهار تورم را در پی داشته باشد.
عبدالله قاسمی پیربلوطی، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای شهرقدس و ملارد و صفادشت و استادتمام گیاهان دارویی در همین راستا به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: با دستور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و حمایتهای معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و مدیران کل حوزههای مختلف معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی به دلیل وجود توانمندیهای مورد اشاره در گروههای هوش مصنوعی و کشاورزی در واحد شهرقدس تصمیم جدی برای ایجاد یک پلتفرم یا سامانهای برای مدیریت هوشمند و شبکهای باغبانی گرفته شد.
وی تشریح کرد: پس از برگزاری دو رویداد مهم فناوری و نوآوری شامل «ریورس پیچ یا چالش معکوس مدیریت هوشمند باغبانی» و «نمایشگاه و فن بازار نهال درختان میوه» در خرداد ۱۴۰۲ در واحد شهرقدس با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، معاون علمی فناوری رئیس جمهور، معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سایر مسئولان دانشگاه، مهمترین تفاهمنامه اجرایی بین معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی و معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی منعقد شد که یکی از بندهای مهم آن اهتمام ویژه طرفین در راهاندازی یک پلتفرم یا سامانه مدیریت هوشمند باغبانی بود.
قاسمی اضافه کرد: پس از جلسات متعدد و برگزاری نشستهای تخصصی و تبادل نظر بین متخصصین رشتههای هوش مصنوعی و کشاورزی «سامانه مدیریت هوشمند باغبانی» برای ارائه خدمات متنوع در حوزههای مختلف باغبانی با مدیریت حمید بهنگار مدیرعامل شرکت دانشبنیان و دانشجوی دکتری هوش مصنوعی واحد شهرقدس طراحی و در حال راهاندازی است.
به گزارش آنا، از سایر اعضای هسته مرکزی تخصصی برای راهاندازی و پشتیبانی این سامانه میتوان محمد صبری عضو هیئت علمی گروه هوش مصنوعی واحد شهرقدس و یکی از فناوران برتر کشور در حوزه هوش مصنوعی، علی باغستانی و محمدرضا اردکانی از استادان کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی، عبدالله قاسمی پیربلوطی استاد گیاهان دارویی واحد شهرقدس، احمد احمدی شریف رئیس حوزه معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، حمید مظفری دانشیار و رئیس دانشکده کشاورزی واحد شهرقدس، تورج رحیمی استادیار بیوتکنولوژی کشاورزی واحد شهرقدس، مهدی نظری دلجو استاد باغبانی واحد مهاباد، محود احمدی شریف سرپرست سرای نوآوری دکتر قریب، فرزانه فروزان بروجنی استادیار حقوق و مشاور حقوقی سرای نوآوری و زهرا مهربان معاون اجرایی سرای نوآوری دکتر قریب را نام برد.
حمید بهنگار مدیر پروژه راهاندازی سامانه مدیریت هوشمند باغبانی هم به خبرنگار آنا در اینباره گفت: این سامانه نیاز به دو بخش نرم افزاری و سخت افزاری دارد. در بخش سخت افزاری وجود یک دیتا سنتر و ایستگاههای هواشناسی هوشمند در باغات سراسر کشور به صورت ثابت یا پورتال ضروری است.
وی بیان کرد: مهمترین موضوع در عملکرد دقیق این سامانه و از الزامات پروژه، دسترسی به بانک اطلاعاتی از مرحله تولید محصولات باغبانی (باغات) تا عرضه محصولات و دسترسی مصرف کنندگان به خصوص باراندازها و میادین میوه و ترهبار است که این مهم به واسطه تفاهمنامه امضاشده بین معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و دانشگاه آزاد اسلامی محقق خواهد شد.
بهنگار اضافه کرد: ارتباط مناسبی بین سرپرست واحد شهرقدس و مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی با وزارت جهاد کشاورزی بهخصوص معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد که میتواند در راهاندازی و بهره برداری سامانه مؤثر و مفید باشد.
محمد صبری به عنوان متخصص هوش مصنوعی نیز در اینباره به آنا گفت: این سامانه که از اجزای سیستمی پیچیدهای برخوردار است، میتواند نقش بسیار مهم و مؤثری در برنامهریزی، تصمیم گیری، تصمیم سازی در مدیریت دقیق و هوشمند و شبکهای در بخشی از کشاورزی داشته باشد و بسته به تأمین اعتبار تا 6 ماه آینده این پروژه ملی و طرح کلان قابل بهره برداری است.
انتهای پیام/