5 هیئت علمی دانشگاه آزاد جزء ۲ درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفتند
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری علم و فناوری آنا، سرپرست اداره نظارت و تولید علم دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با اعلام این خبر که چهار عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد در فهرست ۲ درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفتند، گفت: بر اساس آخرین ارزیابی انجام گرفته توسط پایگاه اسکوپوس در ۱ اکتبر ۲۰۲۳، جمشید خان چمنی، فاطمه فراش بام حرم، حسن علی زمانی و ابوالقاسم داوودنیا اعضای هیئت علمی این دانشگاه بهعنوان دانشمندان دودرصد پراستناد برتر دنیا معرفی شدند.
احسان سبحانی افزود: بر اساس دادههای منتشره توسط تیم تحقیقاتی دانشگاه استنفورد با بررسی و ارزیابی دادههای پایگاه اسکوپوس، فهرست ۱۰۰ هزار دانشمند پراستناد در تمامی رشتهها و نیز دانشمندان دو درصد برتر حوزههای علمی شناسایی و معرفی شدند.
وی تصریح کرد: مطابق این گزارش، انتخاب دو درصد برتر دانشمندان جهان برای بازه زمانی طولانیمدت و بازه زمانی یک ساله انجام میشود که برای انتخاب لیست دانشمندان برتر، اطلاعات علمی پژوهشگران دنیا بر اساس پایگاههای معتبر علمی در پنج حوزه موضوعی اصلی، ۲۲ رشته موضوعی و ۱۷۴ حوزه زیر موضوعی بررسیشده و انتخاب بر اساس شاخصهایی مانند تعداد استنادات، شاخص پژوهشگر (H-index) و شاخص ترکیبی (C-Score) انجام شده است.
نام راهب غلامی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان نیز بین دو درصد برتر دانشمندان پراستناد جهان قرار گرفت.
براساس اعلام مؤسسه علمی و انتشاراتی Elsevier و پژوهشی که توسط محققان دانشگاه استنفورد روی دادههای پایگاه استنادی اسکوپوس انجام شده است، فهرست دانشمندان پراستناد در تمامی رشتهها به عنوان دانشمندان دو درصد برتر حوزههای علمی در دو بازه زمانی بلندمدت (از سال ۱۹۶۰ تا ۲۰۲۲) و کوتاهمدت (سال ۲۰۲۲) شناسایی و معرفی شدند.
براین اساس، نام غلامی وسمهجانی عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان در بازههای زمانی کوتاهمدت یک ساله و بلندمدت طول دوره خدمت علمی در فهرست دانشمندان دو درصد برتر قرار گرفته است.
غلامی برای چهارمین سال متوالی حائز این عنوان شده است.
این ارزیابی با استفاده از دادههای استنادی پایگاه اسکوپوس و طبقه بندی دانشمندان در ۲۲ رشته علمی و ۱۷۴ زیرشاخه علمی و براساس پارامترهای متعدد علمسنجی روی مقالات منتشره در این پایگاه از سال ۱۹۶۰ تا ۲۰۲۲ بوده است.
از پارامترهای مهم علمسنجی در نظر گرفته شده میتوان به تعداد مقالات، تعداد ارجاعات به مقالات بدون خود استنادی نویسنده، تعداد مقالات تک نویسنده، درصد استناد نویسندگان به مقالات خود، شاخص «اچ» دانشمندان در حوزههای تخصصی و یک شاخص ترکیبی با عنوان c-score اشاره کرد.
نتایج این پژوهش در پایگاه Elsevier با عنوان October ۲۰۲۳ data-update for "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators" و با لینک زیرقابل دسترسی است: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/۶
انتهای پیام/