فناوری «آفساید نیمه خودکار» چیست و چگونه کار میکند؟
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، بار دیگر از سیستم کمک دور ویدئویی VAR برای کمک به داوران در طول مسابقات استفاده شد.
سایت (manchestereveningnews) نوشت: در حالی که استفاده از دستیار ویدئویی در لیگ قهرمانان، لیگ برتر و لیگ اروپا رایج شده است، داوران در اتاق کنترل ابزار دیگری در زرادخانه خود دارند تا به آنها در تصمیمگیری در خاورمیانه کمک کند. گفته میشود که فناوری آفساید نیمه خودکار میتواند در طول مسابقات سریعتر تصمیم بگیرد.
این موضوع اکنون مرکز برخی از بحثها در مسابقات بوده است. در بازی افتتاحیه جام جهانی باعث شد تا گل اکوادور مقابل قطر در عرض چهار دقیقه رد شود و همچنین در آفسایدشدن سه گل آرژانتین مقابل عربستان سعودی نقش داشت.
فناوری آفساید نیمه خودکار چیست؟
فیفا برای نخستین بار نرمافزاری که به عنوان «فناوری ردیابی اندام» شناخته میشود را تأیید کرد تا به مقامات کمک کند تصمیمات صحیح آفساید را در طول جام جهانی بگیرند. اگرچه این نخستین حضور آن در این تورنمنت معتبر است؛ اما این فناوری در چند سال گذشته چندین آزمایش ازجمله در جام جهانی باشگاههای امسال را پشت سر گذاشته است.
فناوری آفساید نیمه خودکار چگونه کار میکند؟
فیفا برای پیش بردن کار خود ۱۲ دوربین در هر استادیوم نصب کرده است که در طول ۹۰ دقیقه توپ را ردیابی میکند. این فناوری از نقاط داده روی هر یک از بازیکنان نیز استفاده میکند، در حالی که یک حسگر درون توپ برای مشخص کردن روشن یا خاموش بودن بازیکن استفاده میشود. تمام این دادهها ۵۰ بار در ثانیه به اتاقهای کنترل ارسال میشود. هنگامی که بازیکنی در موقعیت آفساید قرار دارد، اتاق کنترل هشدار میدهد.
قبل از اینکه مقامات VAR با داور ارتباط برقرار کنند، تصمیم را به صورت دستی بررسی میکنند تا مطمئن شوند که بازیکن قطعاً در منطقه آفساید است.
پس از تصمیم گیری، یک گرافیک سهبعدی از این حادثه به هواداران در ورزشگاه و خانه یا محل کار نشان داده میشود. فیفا ادعا میکند که اگر چندین عنصر در بازی وجود داشته باشد، تماس فقط بیش از ۲۵ ثانیه طول میکشد که میانگین زمان انتظار VAR برای یک تصمیم آفساید خواهد بود.
انتهای پیام/