دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 مهر 1402 - 00:13

فائقی: با نتایج هانگژو از حالا نگران المپیک پاریس هستم/ با دخالت کمیته ملی المپیک تیم امید موفق نمی‌شود

فائقی: با نتایج هانگژو از حالا نگران المپیک پاریس هستم  با دخالت کمیته ملی المپیک تیم امید موفق نمی‌شود
معاون اسبق سازمان تربیت بدنی گفت: کمیته ملی المپیک دچار افت شده و با نتایجی که در بازی‌های آسیایی گرفتیم از حالا نگران المپیک پاریس هستم.
کد خبر : 872154

سعید فائقی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص عملکرد کاروان ورزشی ایران در بازی‌های آسیایی هانگژو که با ایستادن در رتبه هفتم مسابقات به پایان رسید، اظهار کرد: نسبت به سه دوره قبلی که به ترتیب ۲۰، ۲۱ و ۲۰ مدال طلا گرفتیم و معمولاً جایگاه پنجم را به دست می‌آوردیم دچار افت شدیم. حتی در بازی‌های المپیک توکیو هم در میان کشورهای آسیایی در رده چهارم جای گرفتیم، اما در بازی‌های آسیایی هانگژو از ۲۰ به ۱۳ مدال طلا تنزل پیدا کردیم در حالی که به لحاظ اعزام ورزشکاران، دو برابر اعزام بیشتر داشتیم و اگر بخواهیم عدد ۱۳ را بر تعداد ورزشکاران تقسیم کنیم عدد بسیار کوچکی را به ثبت رسانده‌ایم که گویای افت شدید عملکرد ورزش کشورمان است.

در ورزش آقایان افت داشتیم

وی ادامه داد: در ورزش‌هایی مثل تکواندو، وزنه‌برداری و کاراته اصلا نتوانستیم انتظارات را برآورده کنیم و به دور از شرایط مورد نظر بودیم. در بعضی از رشته‌ها هم مثل ووشو ساندا، شطرنج، کوراش و سنگنوردی نتایج خوبی گرفتیم. باید بانوان تیم‌های ملی رشته‌های مختلف را ستایش کرد. آنها با وجود مشکلات و محدودیت‌هایی که برای ورزش کردن داشتند و همچنین تعداد نفرات کمتر ولی موفق شدند مدال‌های اول و آخر کاروان را بگیرند که توسط ملی‌پوشان قایقرانی و کاراته بود. رشد نسبی بانوان خوب بود اما در آقایان افت زیادی داشتیم. با چنین عملکردی از حالا نگران المپیک پاریس هستم و اگر برنامه ریزی نکنیم و دست به کار نشویم نتایج منفی زیادی می‌گیریم. البته مشکلاتی وجود دارد و وضعیت اقتصاد کشور بر برنامه ورزشکاران تأثیر دارد.

هیئت رئیسه کمیته ملی المپیک تحصیلات دانشگاهی ندارد

معاون اسبق سازمان تربیت بدنی خاطرنشان کرد: در نتایج به دست آمده نباید خیلی دور وزارت ورزش و جوانان بگردیم چون تنها حامی است و مدیریت مستقیم ندارد. کمیته ملی المپیک تصمیم گیرنده اصلی است و نسبت به ادوار قبل دچار افت شده است. اگر به لحاظ دانشگاهی نگاه کنیم هیچ یک از اعضای هیئت رئیسه کمیته ملی المپیک تحصیلاتی در این زمینه ندارند و از طرفی دیگر المپین هم نبوده‌اند. به همین خاطر نگاه علمی و تخصصی لازم است. تغییرات مدیریتی کاروان اعزامی ثابت است و مدیریت تحولی نبوده بنابراین نباید انتظار تحول از زیرمجموعه را داشت و منتظر بود تا شاهد پیشرفت باشیم. سیر صعودی نداشتیم و با شرایط ایده‌آل فاصله داریم. اگر برای المپیک آماده نشویم در این بازی‌ها هم نمی‌توانیم نتایج درخور توجهی را بگیریم.

بماند///فائقی: با نتایج هانگژو از حالا نگران المپیک پاریس هستم/ با دخالت کمیته ملی المپیک تیم امید موفق نمی‌شود

در کبدی جبران ۲ امتیاز در یک دقیقه ممکن نبود

وی در مورد شکست تیم ملی کبدی در دیدار فینال که با اعتراض بی‌مورد هندی‌ها به ثمر نشست در شرایطی که رئیس فدراسیون ایران، رئیس کنفدراسیون کبدی آسیاست، تصریح کرد: برخلاف برداشت داخل کشور، در دنیا و در سطح بین‌الملل، رئیس پستی تشریفاتی است و دبیرکل همه امور را بر عهده می‌گیرد. ما در کشور اختیارات رئیس را بالا می‌بریم و از اختیارات دبیرکل کم می کنیم. در دنیا برعکس است و ما نباید به خاطر داشتن پست ریاست کنفدراسیون کبدی انتظاری داشتیم. البته دبیرکل AFC هم آمد و به هر تیم یک امتیاز داد. هندی‌ها این ورزش را برای خود می‌دانند و می‌خواهند هر طور شده مدال طلای مسابقات را به خود اختصاص دهند ولی همان‌طور که نشستند و حاضر به ادامه بازی نشدند ما هم باید همان رفتار را می‌کردیم نه اینکه در فاصله یک دقیقه به پایان مسابقه حاضر شویم ۳ امتیاز به هند دهند و یک امتیاز به ما و آن وقت بخواهیم در آن فاصله زمانی کوتاه، ۲ امتیازی را  که عقب افتاده بودیم جبران کنیم که عملاً غیرممکن بود.

ای کاش ملی‌پوشان کبدی مقابل هند بازی نمی‌کردند

فائقی افزود: کادرفنی تیم ملی کبدی ما در شکست مقصر بود و البته به خاطر موقعیت عباس اورسجی رئیس کنفدراسیون آسیا، کوتاه آمد. غلامرضا مازندرانی سرمربی تیم نشسته و نگاهش را به زمین دوخته بود ولی محافظه‌کاری کرد و بیشتر مربی تیم می‌رفت و به داوران اعتراض می‌کرد. ای کاش که روی زمین می‌نشستند و بازی نمی‌کردند. در نهایت بازنده می‌شدند و به مدال نقره می‌رسیدند، وضعیتی که با قبول تصمیم داوران هم ایجاد شد و در یک دقیقه فرصتی برای جبران نداشتیم. مدیریت و سرپرست کاروان اعزامی هم مشخص نبود در ایمن مقطع حساس کجا بودند؟ فقط در زمان مدال دادن به ورزشکاران خودشان را نشان دادند. ما به لحاظ داشتن کرسی‌های ورزشی در آسیا دچار ضعف هستیم و در سطح جهانی ضعیف‌تر هستیم. خیلی کرسی‌ها را از دست داده‌ایم که داوران ما را به شکل شورشی می‌دیدند. داوران ضعیف سریلانکایی که تحت لوای هند بودند در برابر رفتار تهاجمی هندی‌ها، بیشتر به ما که حالت تدافعی داشتیم تذکر می‌دادند. نهایتاً اینکه در روز روشن مدال طلا را از دست ما خارج کردند و به هندی‌ها دادند.

با دخالت کمیته موفقیتی برای تیم امید به دست نمی‌آید

معاون اسبق سازمان تربیت بدنی در واکنش به اینکه در بیش از نیم قرن صعود نکردن تیم ملی فوتبال امید به المپیک و همچنین پنج دوره نرسیدن به مدال بازی‌های آسیایی یاداور شد: بالاترین مرجع برای تیم ملی امید فدراسیون فوتبال است. فدراسیون بابت ناکامی در این دوره بازی‌های آسیایی و همچنین صعود نکردن به المپیک عذرخواهی کند. در تمامی ادوار کمیته ملی المپیک و فدراسیون فوتبال خود را صاحب‌نظر می‌دانستند و این بار هم به این شکلی بود. کمیته ملی المپیک باید مسئولیت کامل تیم امید را به فدراسیون فوتبال بدهد و همانند دیگر فدراسیون ناظر بر عملکرد فدراسیون بگذارد. تا زمانی که دخالت کمیته باشد و مدیریت به صورت دوگانه پیش برود شرایط تغییری نمی‌کند و همانند ادوار گذشته موفقیتی به دست نمی‌آید. فراز و فرود در فوتبال بیشتر از سایر رشته‌هاست ولی وقتی سه صعود مستقیم به جام جهانی انجام شده پس تیم ملی امید هم می‌تواند به المپیک برود و در بازی‌های آسیایی مدال بگیرد. کافی است مدیریت کامل تیم امید به فدراسیون فوتبال داده شود و دخالتی از سوی کمیته ملی المپیک صورت نگیرد، کمیته فقط مجری برنامه‌ها باشد.

بماند///فائقی: با نتایج هانگژو از حالا نگران المپیک پاریس هستم/ با دخالت کمیته ملی المپیک تیم امید موفق نمی‌شود

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب