دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یادداشت؛

اکسیر گیاهان دارویی برای اقتصاد دانش‌بنیان

اکسیر گیاهان دارویی برای اقتصاد دانش‌بنیان
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی در قالب یادداشتی سرزمین کهن و سراسر تمدن ایران را از نظر تنوع گیاهان دارویی و سابقه‌ای زرین از این منظر مورد بررسی قرار داد.
کد خبر : 871391

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا شمس اردکانی* در قالب یادداشتی سرزمین کهن و سراسر تمدن ایران را از نظر تنوع گیاهان دارویی و سابقه‌ای زرین از این منظر مورد بررسی قرار داد.

متن یادداشت وی به شرح زیر است؛

«سرزمین کهن و سراسر تمدن ایران با رتبه‌ای ممتاز از نظر تنوع گیاهان دارویی و سابقه‌ای زرین از این منظر در طول تاریخ جهان می‌درخشد. گونه‌های بسیار متنوع و پرخاصیت گیاهان دارویی رتبه‌ای بالا برای کشور ما در بین کشور‌های جهان به ارمغان آورده است که می‌تواند به ظرفیت بی‌بدیلی تبدیل شود.

بانک جهانی رقم حیرت‌آور پنج هزار میلیارد دلار گردش مالی در این حوزه را تا سال ۲۰۵۰ پیش‌بینی کرده است، بنابراین باید نقش ایران اسلامی در آن انکارناپذیر باشد و رقم قابل‌توجهی از این بازار بزرگ را نصیب خود کنیم. در بیشتر کشور‌های پیشرفته، استفاده از گیاهان دارویی و طب نیمه کلاسیک جایگاه ویژه‌ای دارد و روزبه‌روز در حال افزایش است و ما نیز در این مسیر لازم است گام‌های جدی، مؤثر و پرحاصل برداریم.

با توجه به این مهم، شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اساس سند مصوب گیاهان دارویی و طب سنتی وظیفه تشکیل ستادی بدین منظور را مصوب کرده که معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری قریب به یک دهه است این ستاد را تشکیل داده و به فعالیت فراخوانده است.

ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی در زمینه گیاهان دارویی، دارو‌های گیاهی، فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی فعال است و توسعه کمی و کیفی و به‌ویژه اقتصاد دانش‌بنیان را در دستور کار خود قرار داده است تا با ایمان و اتکا به خداوند متعال بتواند از سرمایه‌های مادی، معنوی و نیروی انسانی در کل کشور و برپایی زیرساخت‌های بومی و پیشرفته سهم خود را در این زمینه ایفا کند و در رقابت‌های جهانی حضور چشمگیری داشته باشد.

پیشتازی در مرز‌های دانش و مخصوصاً بحث‌های مهم و ارزشمند حکمت‌بنیان در حوزه طب سنتی از اهداف مهم این ستاد است که امیدواریم شاهد افتخارآفرینی در این عرصه در منطقه و جهان باشیم. حضور جدی این ستاد در حوزه سلامت و کسب مرجعیت علمی و توجه به بنیان در فلسفه طب سنتی از جمله تلاش‌های ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی بوده و هست.

از دیگر سو، ارتقای پایه‌ای در زمینه کشت گیاهان دارویی و حفظ ذخایر ژنتیکی و بومی آن‌ها از فعالیت‌های اصلی ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی است».

*دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب