دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 مهر 1402 - 19:02

تأثیر حماسه‌ عظیم انسانی دفاع مقدس بر جامعه از نگاه دانشگاهیان

تأثیر حماسه‌ عظیم انسانی دفاع مقدس بر جامعه از نگاه دانشگاهیان
یک عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: انقلاب ایران باعث شد تا از چارچوب و ساختار‌های ایجادشده آمریکایی رها شویم.
کد خبر : 870381

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از نراق، نشست علمی فرهنگی تحلیل ابعاد مختلف دفاع مقدس و تأثیرات این حماسه‌ عظیم انسانی با حضور معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در شرق دانشگاه‌های آزاد استان مرکزی، رئیس و جمع کثیری از استادان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق در سالن شهید مطهری این واحد دانشگاهی برگزار شد.

 تعدادی از استادان در این نشست درباره ابعاد مختلف حماسه‌ دفاع مقدس و تأثیرات آن بر جامعه صحبت و تحلیل خود را ارائه کردند و در پایان ایثارگران و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس به خاطره‌گویی و روایتگری از آن دوران پرداختند.

جمشید شریفیان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق به تحلیل بعد بین المللی و خارجه‌ دفاع مقدس پرداخت و گفت: انقلاب ایران باعث شد تا از چارچوب و ساختار‌های ایجادشده آمریکایی رها شویم و این باعث شد تا آمریکایی‌ها با تحریک صدام و رژیم بعث عراق تمامیت ارضی ایران را مورد هجوم قراردهند.

وی با اشاره به جانفشانی‌های انجام شده در حفظ تمامیت ارضی کشور افزود: این ایثارگری‌ها و جانفشانی‌ها باعث شد حتی یک وجب از خاک ایران را به دشمن ندهیم و حتی به صورت سیاسی پیروز جنگ باشیم.

محمدرضا شریفی از دیگر سخنرانان این جلسه و عضو هیئت علمی دانشگاه بود که در تحلیل بعد ادبی دفاع مقدس و تأثیراتی که جنگ بر ادبیات داشت گفت: دفاع مقدس تأثیرات بسزایی را بر ادبیات ما داشت و جهان بینی و اخلاق و ارزش‌های اسلامی از جمله موضوعاتی بودند که در دوران دفاع مقدس در ادبیات فرهنگی ایران متبلور شدند.

حسین اژدری‌زاده دیگر عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه این نشست به تحلیل دفاع مقدس از دیدگاه جامعه شناختی پرداخت و گفت: وطن‌پرستی در کنار فضایل بزرگ اخلاقی، ویژگی خاص شهدا بوده و وطن پرست‌ترین افراد را می‌توان شهدای هشت سال دفاع مقدس دانست.

وی با اشاره به آنکه شهدا زنده‌ترین زندگان هستند گفت: آن عزیزان زنده و صاحب رزق بوده و شفاعت کننده ما در روز قیامت خواهند بود.

علی صباغیان که به تحلیل بعد رسانه‌ای دفاع مقدس می‌پرداخت، گفت: هنر هفتم ایران متأثر از دفاع مقدس است و آثار فاخری که نشاندهنده‌ ایثارگری‌های این دوران است ثمره‌ این دفاع و برای نسل جوان می‌تواند جذاب و تأثیرگذار و خاطره ساز باشد.

سیدمحمد حسینی باقرزاده از دیگر سخنرانان و عضو هیئت علمی دانشگاه بود که با اشاره به فرانیازی بودن انگیزه‌ها در دوران دفاع مقدس گفت: انسان‌ها بر اساس نیاز‌های خود حرکت می‌کنند و طبق سلسله مراتب نیاز‌های مازلو باید نیاز‌های فیزیولوژیک برآورده شود تا به سطوح بالاتر نیاز‌ها برسند، ولی دفاع مقدس این سلسله مراتب نیاز‌ها را برهم زد و نشان داد در همه‌ موارد انسان‌ها تابع این سلسله مراتب نیاز‌های خاکی نیستند و فراتر از آن حرکت می‌کنند.

بتول باقری عضو هیئت علمی دانشگاه که در ادامه این جلسه به توصیف ویژگی‌های دوران دفاع مقدس می‌پرداخت؛ امداد‌های غیبی و نصرت الهی را دو مقوله مهم و مشترک در دو برهه‌ تاریخی این مملکت یعنی دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس دانست که در حفظ کیان اسلامی و کشور تاثیرگذار بوده است.

 در تحلیل بعدی جلسه؛ حسین بیگی عضو هیئت علمی دانشگاه به تأثیرات دفاع مقدس بر موسیقی و تأثیرات موسیقی دفاع مقدس بر شرایط آن دوران و در عملیات‌های مختلف پرداخت و گفت: در موسیقی و آواز ایرانی نوازنده و آهنگ در خدمت خواننده است و خواننده در خدمت کلام و در راستای اهداف متعالی مورد نظر در فرهنگ حاکم بر جامعه است. موسیقی باعث نفوذ هرچه بیشتر و بهتر کلام است؛ بنابراین در مورد تاریخ انقلاب و دفاع مقدس نیز آثاری را شاهد و شنونده بودیم که نفوذ و اثر گذاری عمیق آن هم مرهون کلام و اشعار نیکو و نغز و هم مدیون آهنگ و خوانش زیبا و اثر گذار است که از بین این آثار فاخر می‌توان به سرود ایران‌ ای سرای امید و همچنین کاروان شهید اشاره کرد.

حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی کاشانی معاون دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در شرق دانشگاه‌های آزاد استان مرکزی هم با تجلیل از ایثار و ایثارگری و رشادت و اخلاص و جانفشانی رزمندگان و ایثارگران هشت سال دفاع مقدس گفت: ما و همه‌ افرادی که مسئولیتی در این نظام دارند در مقابل خون شهدا مدیون هستیم و باید در هر گامی که برمی‌داریم مراقب باشیم در پیشگاه خداوند متعال شرمنده نشویم.

امین فروغی رئیس واحد‌های دانشگاهی نراق و دلیجان نیز با گرامیداشت یاد و خاطره‌ امام و شهدای هشت سال دفاع مقدس و اشاره به رشادت‌ها و ایثارگری‌های رزمندگان از استادان و کارکنان دانشگاه خواست تا با تداوم راه شهدا و آرمان‌های مقدس نظام جمهوری اسلامی به انجام وظیفه و تکلیف شرعی خود بپردازند.

در خاتمه این جلسه استادان و کارکنان ایثارگر به خاطره‌گویی و روایتگری حضورشان در جبهه‌های حق علیه باطل پرداختند و در نهایت با حضور بر مزار شهدای گمنام دانشگاه و غبارروبی و عطرافشانی مزار این عزیزان مراسم به پایان رسید. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب