دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 آذر 1402 - 00:01
در گفت‌وگوی آنا بخوانید؛

ساخت ماسک فریاد با فناوری نانو/ اختراعی که به هیجانات شخصی پاسخ می‌دهد

ساخت ماسک فریاد با فناوری نانو  اختراعی که به هیجانات شخصی پاسخ می‌دهد
یک دانشجوی روانشناسی بالینی موفق به ساخت «ماسک فریاد با فناوری نانو عایق صوتی دارای فک متحرک» شده است، اختراعی که به هیجانات شخصی پاسخ می‌دهد و در حیطه ابزارآلات موسیقی هم قابل استفاده است.
کد خبر : 869382

خبرگزاری علم و فناوری آنا - احسان عربی مفرد؛ نسیم بهرامی‌ صدیق، فاطمه خسروانی و انسیه جمال‌خامه‌چی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان این دانشگاه با کسب دو مدال طلا و یک مدال نقره در مسابقات بین‌المللی اختراعات و نوآوری فدراسیون جهانی مخترعان ۲۰۲۳ در سوئیس درخشیدند.

نسیم بهرامی صدیق، دانشجوی ترم چهارم کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی آزاد کرمانشاه، مخترع، عضو فدراسیون بین‌المللی مخترعین ایفیا کشور سوئیس و دارنده مدال طلای مسابقات جهانی اختراعات ۲۰۲۳ کشور سوئیس بوده و کتابی با عنوان (شلیک نورون) در زمینه روانشناسی و علوم اعصاب تألیف کرده است.

وی در پاسخ به این پرسش که جرقه اولیه اختراع (ماسک فریاد با فناوری نانو عایق صوتی دارای فک متحرک) چه زمانی به ذهن شما رسید و چه چیزی باعث ساخت محصول شد؟ به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: از کودکی همیشه ذهن پرسشگر و کنجکاوی داشتم و در جست‌وجوی پاسخ به سوالاتم بودم. زمانی که در پی یافتن پاسخ برای پرسش‌های ذهنی خود هستیم به مسیری جدید گام می‌گذاریم که دستاورد جدیدی برای خودمان و چه بسا دیگران به همراه دارد.

دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی آزاد کرمانشاه توضیح داد: از آنجا که برادرم سجاد بهرامی صدیق نیز مخترع بود، همیشه به این حیطه علاقه داشتم تا اینکه خوشبختانه به درستی در این مسیر قرار گرفتم. ساخت دستگاه (ماسک فریاد با فناوری نانو عایق صوتی دارای فک متحرک) هم به دلیل نیازی بود که جای آن را خالی می‌دیدم؛ بنابراین باید فضایی فراهم شود که با حفظ حریم شخصی، دیگر افراد بتوانند به هیجاناتشان پاسخ بدهند.

بهرامی صدیق ادامه داد: همانطور که می‌دانیم فریادزدن یکی از راه‌های تخلیه خشم است. به طور ویژه افراد دارای اختلال خشم انفجاری متناوب، این نیاز را به وفور در طول روز احساس می‌کنند و همینطور افرادی که در مسیر یادگیری آواز هستند، مکان مناسب و در دسترسی ندارند که بتوانند از آن برای انجام تمرینات خود در شدت‌های صوتی بالا استفاده کنند و حتی عامه مردم که نیاز به تخلیه هیجان را در خود احساس می‌کنند.

بدون آسیب و ایجاد مزاحمت فریاد بزنید

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی آزاد کرمانشاه اضافه کرد: با توجه به وجود مسائل و مشکلاتی که ذکر شد، «ماسک فریاد با فناوری نانو عایق صوتی دارای فک متحرک» این امکان برای همه فراهم می‌‌کند که بدون آسیب رساندن و ایجاد مزاحمت برای دیگران و با حفظ حریم خصوصی به مقصود خود نائل شوند.

وی در پاسخ به این پرسش که چه اهدافی را در این تصمیم و اختراع خود دنبال کردید و نحوه عملکرد اختراع چگونه بوده و برای چه مقاصدی سودمند است و کارایی و کاربرد دارد؟ به آنا گفت: اختراعم «ماسک فریاد با فناوری نانو عایق صوتی دارای فک متحرک» است که در زمینه ابزار‌های روانشناختی و قابل استفاده در حیطه ابزارآلات موسیقی است.

این مخترع جوان تشریح کرد: امروزه با افزایش *استرسور‌ها در جامعه، میزان هیجانات در افراد بالا رفته و یکی از آن‌ها خشم و از راه‌های تخلیه آن از طریق فریاد است. تا پیش از اختراع ماسک، تخلیه خشم از طریق اتاق‌های تخلیه خشم صورت می‌گرفت که امکان دسترسی برای افراد بسیار محدودی را داشت. همینطور هنرجویان آواز نیاز به انجام تمرینات خود در شدت‌های صوتی بالا دارند که با توجه به آپارتمانی شدن منازل این امکان برای آن‌ها وجود ندارد و اینکه امکان دسترسی به استودیوی صدا برای معدود افرادی وجود دارد.

گامی در راستای تخلیه صحیح هیجانات

وی توضیح داد: با توجه به رشد روزافزون فناوری نانو و درنتیجه نیاز گسترده جامعه به انواع نانوساختار‌ها به منظور بهبود زندگی بشر برای کاربرد‌های گوناگون، نیازمند ارائه راهکار‌هایی به منظور استفاده علمی از روش‌های نوین هستیم و با توجه به افزایش روزافزون آلودگی‌های صوتی که سلامت روان افراد را تهدید می‌کند با استفاده از تکنولوژی نانوعایق صوتی می‌توان به این هدف نائل شد و گامی در راستای تخلیه صحیح هیجانات برداشت.

بهرامی صدیق، هدف از اختراع ماسک فریاد با فناوری نانو عایق صوتی دارای فک متحرک را ایجاد فضایی قابل حمل، سبک و قابل دسترسی دانست که افراد بتوانند به طور روزمره از آن استفاده کنند. از طرفی هنرجویان آواز با اتصال هندزفری به ماسک می‌توانند صدای خود را بشنوند. 

این مخترع جوان در پاسخ به این پرسش که «ماسک فریاد» آیا نمونه خارجی دارد؟ یا خیر، اظهار کرد: نوآوری و داشتن گام ابتکاری در دنیا، یکی از شروط اساسی ثبت یک اختراع است؛ بنابراین ثبت این اختراع گواه بر نوآوری آن است و تاکنون اختراعی با این کاربرد‌ها و اجزا ثبت و تولید نشده است.

وی با بیان اینکه به دلایل مسائل فنی هنوز هزینه ساخت محصول مشخص نشده است، درباره استقبال از ساخت آن گفت: تجاری‌سازی (Commercialization) فرایند معرفی یک محصول یا خدمت به صورت قابل دسترسی در بازار نهایی است. در آینده قصد تجاری‌سازی اختراع را دارم، این کار هم می‌تواند به تولید درآمد و ثروت منجر و هم برای افراد جامعه کاربردی و مفید واقع شود.

ارائه درخواست تجاری‌سازی از سوی ستاد فناوری نانو

دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی آزاد کرمانشاه ادامه داد: برای تجاری‌سازی این محصول از سوی ستاد فناوری نانو درخواستی مبنی بر تجاری‌سازی و تولید انبوه آن صورت گرفته و مسئولان دانشگاه آزاد هم برای تولید ماسک فریاد استقبال کرده‌اند؛ اما تاکنون توافق و اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.

بهرامی صدیق درباره اینکه داشتن مربی و قرارگرفتن در تیم، بخشی از فرایند اختراع است، توضیح داد: وجود یک مربی خوب در هر زمینه‌ای بسیار می‌تواند کمک‌کننده باشد، چنانچه خودم تجربه کردم. از مسئولان دانشگاه آزاد کرمانشاه، مربی و از خانواده‌ام سپاسگزارم که همواره در تمام مسیر زندگیم یاور و حامی و مشوق من بوده‌اند.

* استرسور، یک ماده شیمیایی یا بیولوژیکی، یک شرایط محیطی، یک محرک خارجی یا یک رویداد است که تصور می‌شود یک ارگانیسم را تحت فشار قرار می‌دهد. از نظر روانشناختی، عامل استرس زا می‌تواند رویداد‌ها یا محیط‌هایی باشد که افراد تصور می‌کنند امنیت شخصی را به چالش بکشند و یا آن را تهدید کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب