دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محققان اثبات کردند؛

تغییر رویه غذایی در تغییرات اقلیمی موثر است

تغییر رویه غذایی در تغییرات اقلیمی موثر است
این روز‌ها صحبت از گرمایش زمین و تاثیرات آن بر زندگی انسان و محیط زیست کره زمین بسیار داغ است و در این میان مطالعات جدید نشان می‌دهد کاهش مصرف گوشت می‌تواند به طور جدی به مبارزه با تغییرات اقلیمی کمک کند.
کد خبر : 868138

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، یافته‌های جدید محققان نشان می‌دهد جایگزین کردن نیمی از محصولات گوشت و شیر با محصولات و نمونه‌های گیاهی تا سال ۲۰۵۰، می‌تواند انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را تقریباً یک‌سوم کاهش دهد.

محققان در پی انجام این مطالعه دریافتند که کاهش ۵۰ درصدی مصرف گوشت و لبنیات در سه دهه آینده می‌تواند تأثیر قابل‌ توجهی بر تغییرات آب و هوا داشته باشد. چنین تغییری همچنین به توقف تخریب جنگل‌ها و زمین‌های طبیعی کمک می‌کند.

مدل‌سازی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد حذف گوشت و لبنیات از رژیم غذایی مردم جهان می‌تواند منجر به توقف جنگل‌زدایی شود. این تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که کاهش مصرف گوشت منجر به احیای زمین‌هایی شود که در حال حاضر برای تولید و پرورش  دام استفاده می‌شود.

این مناطق بازسازی‌شده می‌تواند تا ۲۵ درصد از احیای جهانی زمین مورد نیاز تحت اهداف تعیین‌شده توسط سازمان ملل متحد در چارچوب تنوع زیستی جهانی که هدف آن متوقف کردن و معکوس کردن آسیب به طبیعت است، را پوشش دهد.

مارتا کوزیکا، محقق تنوع زیستی در مؤسسه بین‌المللی تحلیل سیستم‌های کاربردی در وین، اتریش، و سرپرست این تیم مطالعاتی در این رابطه می‌گوید: درک تأثیرات تغییر رژیم غذایی، گزینه‌های ما را برای کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای گسترش می‌دهد. تغییر رژیم غذایی همچنین می‌تواند پیشرفت‌های بزرگی برای تنوع زیستی به همراه داشته باشد.

اوا وولنبرگ، از دیگر محققان این تیم مطالعاتی و استاد دانشگاه ورمونت، در تکمیل گفته‌های همکارش افزود: پروتئین‌های گیاهی تنها یک محصول غذایی جدید نیستند، بلکه فرصتی حیاتی برای دستیابی به امنیت غذایی و اهداف آب و هوایی و همچنین دستیابی به اهداف سلامت و تنوع زیستی در سراسر جهان به شمار می‌روند. با این حال، تحقق چنین اهدافی چالش برانگیز بوده و به طیف وسیعی از نوآوری‌های تکنولوژیکی و مداخلات سیاسی نیاز دارند.

به گزارش آنا، در این مطالعه، پژوهشگران  سناریو‌هایی از تغییرات رژیم غذایی را بر اساس دستور‌العمل‌های گیاهی برای جایگزینی گوشت گاو، گوسفند، خوک، مرغ و مصرف شیر و لبنیات توسعه دادند.

بر این اساس مشخص شد اگر ۵۰ درصد مردم به چنین دستورالعمل‌های گیاهی روی آوردند، تاثیراتی مانند کاهش ۱۲ درصدی سطح زمین‌های کشاورزی جهانی به جای گسترش، نابودی مناطق جنگلی و توقف دیگر زمین‌های طبیعی، کاهش ۱۰ درصدی مصرف جهانی آب به جای افزایش، کاهش ۳۱ درصدی انتشار گاز‌های گلخانه‌ای تا سال ۲۰۵۰ و کاهش ۳.۸ به ۳.۶ دهم درصد سوءتغذیه در سطح جهان دیده می‌شود.

شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله علمی Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب