دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 شهريور 1402 - 08:33

برگزاری اجلاس سران گروه ۲۰ در دهلی‌نو/ سهم جنگ اوکراین از دستور‌کار نشست چقدر است؟

برگزاری اجلاس سران گروه ۲۰ در دهلی‌نو  سهم جنگ اوکراین از دستور‌کار نشست چقدر است؟
پایتخت هند از شنبه به مدت دو روز میزبان نشست سران گروه ۲۰ با موضوع یک «زمین، یک خانواده و یک آینده» است و انتظار می‌رود که هنگام جمع‌بندی نهایی، اختلاف نظر کشورها در قبال جنگ اوکراین به چالش اصلی تبدیل شود.
کد خبر : 867106

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از تارنمای خبری ایندین اکسپرس، اجلاس دو روزه کشورهای گروه ۲۰ صبح امروز شنبه (به وقت محلی) در حالی در دهلی‌نو آغاز شد که علاوه بر رهبران همه کشورهای گروه ۲۰، رهبران ۹ کشور دیگر (بنگلادش، مصر، موریس، نیجریه، هلند، اسپانیا، امارات متحده عربی، عمان و سنگاپور) هم به این نشست دعوت شده‌اند.

موضوع این اجلاس به میزبانی هند، «یک زمین، یک خانواده، یک آینده» است. این شعار از «اوپانیشادها» متون مذهبی و فلسفی هند باستان گرفته شده است.

عناوین سه جلسه اصلی که در طول اجلاس برگزار می‌شود نیز از همین موضوع برگرفته شده‌اند: یک زمین، یک خانواده و یک آینده.

«نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند پیش از این گفت که همه کشورها در این اجلاس دو روزه برای تضمین صلح جهانی با یکدیگر همکاری خواهند کرد.

وی در پلتفرم رسانه‌های اجتماعی خود متعهد شد که همه کشورهایی که برای این نشست گرد هم آمده‌اند به طور جمعی برای تضمین صلح در سراسر جهان تلاش خواهند کرد.

نخست وزیر هند افزود: در طول اجلاس سران گروه ۲۰، من ریاست جلساتی با موضوعات «یک زمین»، «یک خانواده» و «یک آینده» را برعهده خواهم داشت که طیفی از موضوعات مهم جامعه جهانی را پوشش می‌دهد.

مودی تأکید کرد: ما به طور جمعی برای افزایش برابری جنسیتی، توانمندسازی زنان و تضمین صلح جهانی کار خواهیم کرد.

دهلی‌نو از روز جمعه برای استقبال از نمایندگان خارجی کشورهای شرکت کننده آماده شده است و محدودیت‌هایی در سراسر پایتخت هند وجود دارد.

جاده‌ها خالی، بازارهای کلیدی بسته و متروی دهلی‌نو تقریباً خالی از مسافر است. پایتخت هندوستان پس از اعمال تدابیر امنیتی و محدودیت‌های ترافیکی برای نشست سران گروه ۲۰، چهره‌ای متروک به خود گرفته است.

پلیس دهلی‌نو، نیروهای شبه‌نظامی و سایر آژانس‌های امنیتی برای جلوگیری از هر گونه حادثه ناگوار در طول این رویداد، تدابیر امنیتی شدیدی را اتخاذ کرده‌اند.

مقام‌های پلیس دهلی‌نو اعلام کردند که گشت‌زنی در جاده‌های ورودی پایتخت و نقاط مهم این شهر تشدید شده و تک‌تیراندازها و سایر نیروهای مسلح در سراسر شهر به ویژه در اطراف منطقه برگزاری اجلاس سران گروه ۲۰ مستقر شده‌اند.

سهم جنگ اوکراین از نشست گروه ۲۰

اگرچه سران کشورهای عضو گروه ۲۰ تلاش می‌کنند تا در اجلاس جاری به میزبانی دهلی نو تمرکز خود را بر موضوع‌های مرتبط به روابط درون گروهی و مسائل اقتصادی حفظ کنند، اما اهمیت موضوع جنگ اوکراین به حدی است که کنار گذاشتن آن از دستورکار اصلی اجلاس عملاً امکان‌پذیر نیست و چه بسا مهم‌ترین موضوع بحث در این اجلاس باشد.

به گزارش الجزیره،‌ روسیه و چین پیش‌نویس‌هایی را که به موضوع اوکراین ارجاع داده می‌شود، رد کرده‌اند. با این حال انتظار می‌رود که اکثر اعضای گروه ۲۰ جنگ را به شدت محکوم کنند. مشابه همین اقدام را یک سال پیش سران گروه ۲۰ در نشست اندونزی انجام دادند.

از سوی دیگر، اتحادیه اروپا می گوید لحن سازشکارانه پیش نویس پیشنهادی هند فاقد قدرت لازم برای گرفتن تأیید سایر اعضا است.

به رغم چالش‌های پیرامون بیانیه نهایی، کارشناسان معتقدند که اوکراین به‌طور خاص در دستور کار رسمی اجلاس جاری گروه ۲۰ قرار ندارد. دعوت نشدن رئیس جمهور اوکراین به اجلاس گروه ۲۰ از سوی کشور میزبان نیز موجب اعتراض دیگر کشورهای عضو شده است. بیشتر کشورهای عضو گروه ۲۰ معتقد بودند که بهتر بود «ولودیمیر زلنسکی« همانگونه که به اجلاس گروه ۷ در ژاپن دعوت شده بود، به اجلاس گروه ۲۰ در هند هم دعوت می شد.

روز گذشته،‌ «چارلز میشل» رئیس شورای اروپا گفت: پیش‌بینی اینکه سران گروه ۲۰ در پایان نشست دهلی نو، درباره صدور بیانیه مشترک به اجماع نظر برسند، امر دشواری است.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب